FC TPS - FC Haka 4-1 rp. 1-1 (0-0) [18.06.2006]

[mobile]

[Haka hakee revanssia Tepsistä] [TPS terveenä Hakaa vastaan]

Salon urheilupuisto

1. Salon urheilupuiston kentällä oli pieni persoonallisen näköinen katsomo ja katsomon vasemmalla puolella puusta rakennettu kuuluttamotorni.

Mikko Vilmunen

2. Mikko Vilmunen kokeili ottelun alkuminuuteilla poikkihirren kestävyyttä. Maalin takana pallopojat jaksavat vielä seisoskella, mutta kentän päinvastaisessa päässä pallopojat ottivat helteisessä säässä aika rennosti istuskellen paljon korkeushyppypaikan alastulomatolla. Olisivatko pojat olleet Jukolan Viestissä?

Valeri Popovitch, Joonas Tursas, Cheyne Fowler ja Mikko Manninen

3. Joonas Tursas on kammennut Valeri Popovitchin nurin kentän pintaan. Apuun kiirehtivät Cheyne Fowler ja Mikko Manninen.

Kalle Parviainen ja Jussi Nuorela

4. Kalle Parviainen ja Jussi Nuorela olivat ottelun kuluessa taistelupari, jonka kamppailuissa Nuorela veti yleensä pitemmän korren.

Mikko Vilmunen seikkailee

5. Välillä Hakan maalivahti Mikko Vilmunen seikkaili ulompana maaliviivalta, mutta tässä Petri Viljanen paikkaa. Jani Kauppilan takana Mika Ääritalo ja oikealla myös Kalle Eerola.

Ville Iiskola

6. Ville Iiskola oli yksi turkulaisten tukipilareita. Tässä hän yrittää vangita palloa, mutta se on hiukan liikaa sormenpäiden varassa ja lipsahtaa sormista päätyrajan ylitse.

Toni Lehtinen ja Ville Lehtonen

7. Toni Lehtinen yrittää suojata palloa TPS:n rangaistusalueella, mutta horjahtaa käännöksen yhteydessä polvilleen. Ville Lehtonen avittaa ehkä aavistuksen kyynärvarrella kyljestä, mutta Lehtinen oli jo valmiiksi etukumarassa ja meni aika helpolla nurin. Oikeanpuoleisessa osakuvassa on myös Janne Vellamo.

Mikko Hyyrynen, Joonas Tursas, Ville Iiskola, Ville Lehtonen, Sami Rähmönen ja Toni Lehtinen

8. Ville Iiskola huitaisee Hakan keskityksen turvallisemmille alueille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jarno Heinikangas, Joonas Tursas, Janne Vellamo (taustalla), Iiskola, Ville Lehtonen, Sami Rähmönen ja Toni Lehtinen.

Mikko Manninen

9. Mikko Manninen lähettää tarkkuuslaukauksen turkulaisten rangaistusalueelle, mutta edelleen ilman tulosta. Taustalla laukausta seuraavat Mikko Hyyrynen ja Petri Viljanen.

Mikko Vilmunen töppäilee

10. Toisella puoliajalla Mikko Vilmunen aiheutti hässäkän, jolla voi olla seurauksia vielä Hakan seuraavissakin otteluissa. Mikko Hyyrynen rynnistää korkean keskityksen perään, mutta laidalta Petri Viljasella ja keskikentän puolelta Jarkko Okkosella on Hyyrynen "pihtien" välissä ja he ryntäävät sivuilta katkaisemaan keskitystä. Mikko Vilmunen ei tätä huomaa, vaan ryntää aina rangaistusalueen ulkopuolelle katkaisemaan hyökkäystä. Keskimmäisestä (automaattitarkennuksessa hiukan epäteräväksi jääneessä) kuvasta huomaa, että Vilmunen vielä putoaa Hyyrysen päälle. Oikeanpuoleisessa osakuvassa Petri Viljanen toimittaa pallon pois.

Ulosryntäyksen jälkeen punainen kortti

11. Ulosryntäyksen jälkeen erotuomari Mika Koskinen pyytää Mikko Vilmusta sivummalle sen näköisenä, että nyt tulee kenkää. Ja punaisen kortin Vilmunen saakin.

Mikko Vilmunen matkalla pukuhuoneeseen

12. Mikko Vilmunen siirtyy pukuhuoneeseen ja Hakan maaliin tulee nuori Tommi Viik. Heti ensimmäisessä tilanteessa eli ulosajorikkeestä tuomittu vapaapotku napsahtaa pystytolppaan ja kimpoaa takaisin kentälle.

Heikki Villa ja Jarkko Okkonen

13. Vaihtomiehenä kentälle tullut Heikki Villa rynnii laidalla, mutta Jarkko Okkonen korjaa helposti pallon haltuunsa.

Ensimmäisen maali alkusoittoa

14. Ottelun ensimmäinen maali on syntymässä, kun ottelun aikana päänsä ympärille leveän "hikinauhan" saanut Mikko Hyyrynen tähyilee korkeaa keskitystä ja ottaa sen hallitusti alas.

Pallo on maalissa

15. Vasemman yläkulman pikkukuvassa Mikko Hyyrynen laukoo oikein olan takaa niin että keskimmäisessä pikkukuvassa pyörähtää oman laukauksensa voimasta ympäri. Oikean alakulman pikkukuvassa Tommi Viiki on heittäytynyt, mutta kuten ison kuvan oikeassa laidassa näkyy, pallo on jo maalissa. Maalin edessä purkupalloa on kärkkymässä ilmeisesti Ville Lehtonen. Miten ihmeessä hän siihen ehti?

Mikko Hyyrynen, Jussi Nuorela, Heikki Villa ja Sami Rähmönen

16. Jussi Nuorela, Heikki Villa ja Sami Rähmönen jonottavat pääsyä onnittelemaan maalintekijä Mikko Hyyrystä. Katsomossa yleisö ei ensiriemun jälkeen osoittanut suurempia intohimoja, mutta taputti maalille kuitenkin kohteliaasti.

Hakan maali

17. Hakan maali syntyi yliajalla ottelun 93. minuutilla, kun päävalmentaja Olli Huttunen siirsi yliajalla puolustuksesta pelaajia hyökkäykseen. Juuri ennen maalia vastustajan rangaistusalueella taisi olla sekä Juuso Kangaskorpi että Petri Viljanen. Oheisessa valitettavasti epäteräväksi jääneessä kuvassa Mikko Innasen laukoma pallo uppoaa TPS:n maalin oikeaan yläkulmaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Kalle Parviainen, Ville Lehtonen, (ilmeisesti) Petri Viljanen, Jani Kauppila, Ville Iiskola, Innanen ja Jussi Nuorela.

Tauko ennen jatkoaikoja

18. Koska varsinainen peliaika oli päättynyt 1-1-tasatulokseen, vuorossa oli kaksi 15 minuutin pituista jatkoaikaa, joita ennen joukkueet pitivät lyhyen juoma- ja lepotauon.

Tommi Viik

19. Hakan kakkosmaalivahti Tommi Viik oli epäilemättä ottelun loppupuolella katsojien eniten seuraama pelaaja. Kaksi 15 minuutin jatkoaikaa hän piti maalinsa puhtaana.

Ady Pereida dos Santos, Sami Rähmönen, Heikki Villa, Jarno Mattila ja Kalle Eerola

20. Heikki Villa kurvaa Hakan päädyssä, mutta Kalle Eerola on esteenä tiellä rangaistusalueelle. Takana ovat vasemmalta alkaen Ady Pereida dos Santos, Sami Rähmönen ja Jarno Mattila.

Jussi Nuorela nousee

21. Myös Antti Hakala yritti luoda paineita Hakan puolustukseen nousemalla päätyyn. Pelaajat vasemmalta: Jarno Mattila, Jarno Heinikangas, Ville Lehtonen, Hakala, Ady, Kalle Eerola, Heikki Villa, Jarkko Okkonen, Ville Iiskola ja tunnistamaton turkulaispelaaja.

Jarkko Okkonen, Mikko Hyyrynen ja Tommi Viik

22. Tommi Viik ei anna Mikko Hyyryselle maalin takana hartiahierontaa, vaikka se hiukan siltä näyttää. Molemmat pelaajat kaatuivat päätyrajan takaiselle nurmialueelle vasemman yläkulman valokuvan "loppuunastipelaamisessa".

Pelaajat keskiympyrässä ennen rangaistuspotkukilpailua

23. Pelaajat lepäilevät ja keskustelevat keskiympyrässä ennen rangaistuspotkukilpailua.

Jarno Heinikangas ja Tommi Viik

24. Jarno Heinikangas ampuu ensimmäisen rangaistuslaukauksen varmasti verkkoon: 1-0.

Juuso Kangaskorpi ja Ville Iiskola

25. Juuso Kangaskorpi ampuu varmasti verkkoon, kun Ville Iiskola on aavistamassa väärää nurkkaan: 1-1.

Jussi Nuorela ja Tommi Viik

26. Tommi Viik ei saa Jussi Nuorelan rankkaria kiinni hyvästä heittäytymisestä huolimatta: 2-1.

Kalle Eerola ja Ville Iiskola

27. Kalle Eerolan rangaistuspotku on matkalla ylärimaan ja Ville Iiskola pääsee säikähdyksellä.

Sami Rähmönen ja  Tommi Viik

28. Sami Rähkönen sijoittaa pallon päinvastaiseen nurkkaan, kuin minne Tommi Viik on matkalla: 3-1.

Kalle Parviainen ja Ville Iiskola

29. Kalle Parviaisen laukaisema pallo on kuvan oikeassa yläkulmassa matkalla pallopoikien haltuun.

Mikko Hyyrynen ja Tommi Viik

30. Mikko Hyyrynen laukoo TPS:n tavoittamattomaan 4-1 -voittoon ja rangaistuspotkukilpailu on ratkaistu.

TPS:n pelaajat riemuitsevat rangaistuspotkukilpailun jälkeen

31. TPS:n pelaajat riemuitsevat rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Sami Rähmonen

32. Sami Rähmonen oli TPS:n yksi ottelun onnistujista.

Suomen Cupin 6. kierroksella Turun Palloseuran (sillä nimellä seura esiintyi otteluohjelmassa) ja FC Haka kohtasivat Salon Urheilupuiston ykkösnurmella 18.6.2006. Ottelupaikaksi oli valikoitunut Salo, koska Turun Veritas-stadionilla nurmikko oli laitettu rullalle ja uutta siirtonurmea oltiin parhaillaan istuttamassa kentälle. Ottelun yleisömäärään vaikutti paikkakunnan lisäksi jalkapalloilun maailmanmestaruuskilpailujen televisioinnit ja Salossa ehkä myös edellisenä yönä kilpailtu suunnistuksen massatapahtuma Jukolan Viesti. Jukolan Viestin toimihenkilöinä toimineet jalkapalloihmiset (sillä Salon seudullakin heitä kyllä löytyy) saattoivat jäädä tällä kertaa kotiin lepäämään edellisen yön valvomisesta. Kentän laidalla oli ottelun alussa vieressäni pari paikkakunnan lehtikuvaajaa, jotka kertoivat olleensa koko edellisen yön valokuvaamassa Jukolan viestissä ja istuivat hetken valokuvaamassa samoilla silmillä myös klo 18.30 alkanutta Suomen Cupin ottelua. Sen ymmärtää, että he aika pian jo ensimmäisellä puoliajalla pakolliset kuvat kuvattuaan poistuivat varmaan kotia kohti.

Ottelun erotuomarina oli Mika Koskinen. Avustavina tuomareina olivat Niko Aalto ja Veli-Matti Leppänen. Tuomarikolmikko oli Salosta ja esimerkiksi Koskinen on tuomaroinnut Veikkausliigatasolla, vaikka tänä vuonna tuomitseekin Ykkösessä. Koska Salossa ei pelata yleensä Veikkausliigatason otteluita, niin toinen vieressäni käyneistä valokuvaajista hieroi hiukan hämmästyneenä unenpöpperöisiä silmiään ja sanoi tuomarin muistuttavan kovasti erästä salolaista peruskoulun opettajaa (jos muistan ammatin oikein ;-)

FC TPS:n kokoonpano: 1. Ville Iiskola, 2. Jussi Nuorela, 3. Janne Vellamo, 4. Ville Lehtonen, 7. Sami Rähkönen, 8. Jarno Heinikangags, 9. Antti Hakala, 10. Ady, 11. Mika Ääritalo (14. Heikki Villa), 15. Joonas Tursas, 18. Mikko Hyyrynen. Vaihtomiehet: 5. Petri Leino, 6. Jukka-Pekka Tuomanen, 12. Jukka Lehtovaara, 13. Walter Surraco, 16. Siim Ots, 20. Jani Virtanen, 21. Jussi Haijanen, 22. Sami Nyholm, 23. Kasper Hämäläinen, 30. Lucas Hradescy.

FC Hakan kokoonpano: 1. Mikko Vilmunen (77. min. ulosajo), 2. Juuso Kangaskorpi, 3. Petri Viljanen, 4. Jarkko Okkonen, 6. Kalle Eerola, 8. Jani Kauppila (90. min. 18. Jarno Mattila), 9. Mikko Manninen (65. min. 7. Mikko Innanen), 10. Kalle Parviainen, 11. Toni Lehtinen (78. min. 12. Tommi Viik), 14. Valeri Popovitch, 20. Cheyne Fowler. Vaihtomiehet: 13. Erno Rosenberg, 15. Petri Lindberg, 16. Arto Lindberg, 17. Jarno Hyökyvaara, 19. Jaakko Juuti, 22. Timo Kopola, 23. Marko Loijas, 24. Juho Tuominen (En tullut tarkistaneeksi, istuivat nämä kaikki vaihtopenkillä, mutta ainakin heidät olivat merkitty otteluohjelmaan vaihtomiehiksi).

Ottelun jälkeen FC TPS:n päävalmentaja Kari Ukkonen tunnusti ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkistä: "Möhläsimme hyvän yhden maalin johto. Joukkue taisi olla vähän väsynyt ja lopetti pelaamisen. Nuori joukkue tekee tällaisia virheitä. Kuuluisa joukkue pystyttiin kuitenkin pudottamaan tänään! Mikko Hyyrynen oli paras tänään: 1-0 maali ja yksi onnistunut rankkari. Muutenkin kokenein kaarti onnistui parhaiten tänään".

Seuraavan vastustajasta Ukkonen totesi: "Seuraavan vastustajan PoPan pelaajat ovat tuttuja, mutta siitä miten joukkue pelaa on otettava selvää parin seuraavan päivän aikana. Nämä Suomen Cupin kerrasta poikki-ottelut ovat aina vaikeita, ei ole väliä tuleeko vastaan FC Viikingit, KuPS vai PoPa. Nyt palaudutaan pari päivää ja aletaan valmistautua torstain otteluun".

Hakan päävalmentaja Olli Huttunen ei muistanut tarkkaan, milloin Haka oli pudonnut samassa vaiheessa Suomen Cupista: "Emme me joka vuosi voita Suomen Cupia. Vuonna 2002 tuli voitto ja samoin 2005, mutta joskus olemme pudonneet alkukierroksilla. Tässä ottelussa parasta oli, että Mikko Innanen alkaa olla taas kunnossa kentällä. Hän väläytteli sitä osaamista, röyhkeyttä ja taitoa, mitä hänellä on.

Tässä pelissä ei nähty Juuson ja Kalle Eerolan nousuja, koska kapealla ja huonokuntoisella kentällä se olisi ollut itsemurha. Ensimmäisellä puoliajalla vasta opettelimme pelaamaan kapealla kentällä. Pelasimme aluksi liian hienosti. Tepsi osasi pelata kentällä riittävän yksinkertaisesti.

Toisen puoliajan alku oli meidän hallintaa. Vilmusen ulosajo oli häneltä selvä virhe. Topparit olisivat hoitaneet pallon, Vilmusen ei olisi tarvinnut mennä siihen. Ulosajo voi tulla kalliiksi, koska Vilmunen on poissa kahdesta seuraavasta liigaottelusta. Kymmenellä miehellä tultiin tasoihin ja jopa hallittiin peliä.

TPS:n saatua ensimmäisen maalin ottelun 90. minuutilla en uskonut enää tasoitukseen, mutta muutimme ryhmitystä ja otimme suuren riskin. Siirryimme kolmen miehen puolustukseen ja siirsimme miehiä ylös. Lopussa luotiin painostusta TPS:n päätyyn. Ensin Petri Viljasen pitkällä heitolla saatiin päädyssä kulma ja siitä sitten Innasen maali".

Ottelun aikana oli helle ja pelin tempo ei ollut järin kova. Itse asiassa ne ottelun alussa tapaamani salolaisvalokuvaajat totesivat vauhdin olevan likipitäen sama kuin paikallisissa divarimatseissa. Ottelun vauhtiin tosin saattoi vaikuttaa myös epätasainen kenttä.

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[FC Haka 2006] [Haka putosi cupista] [TPS pudotti Hakan pilkkukisan jälkeen] [TPS:n seuraava vastus cupissa torstaina PoPa] [FF FC Haka 2006] [FF FC TPS 2006]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!