Liigacup 2006 puolivälierä: FC Lahti - Kups (1-2) (1-0) [24.03.2006]

[Hodgson katsomossa Liigacupin puolivälierissä] [Liigacupin varoitustilaston kärjessä tasaista] [KuPS hankki kamerunilaishyökkääjän] [KuPSin otteluennakko] [FC Lahden kärjet Liigacupin tilastoykkösiä] [Liigacup kerännyt kiitosta] [KuPSin pelaajilla hyviä testituloksia] [LIIGACUP: FC LAHTI - KUPS] [Taulo palaa kentälle] [Kottila: "Jatkopaikka kovalla taistelulla"]

KuPS sai otteluun tasoitusta kun Mika Kottila oli revähtymän vuoksi ottelusta sivussa. Ottelun seuratuin henkilö taisi kuitenkin olla katsomossa oleva maajoukkuevalmentaja Roy Hodgson.

Roy Hodgson

1. Roy Hodgson. Kävipä tuuri. Kun näpsin lähikuvia ihmisistä, niin heillä on järjestään punaiset silmät. Paitsi Roy Hodgsonilla ;-)

Joukkueet tulossa kentälle

2. Joukkueet marssivat kentälle.

Pelaajaesittelyt

3. Pelaajat esittelyssä. Keskellä tuomarit ja oikealla KuPSin pelaajat. Olin katsovinani, että KuPSin pelijärjestys oli suunnilleen tämän näköinen:

29. Jean Michael Nlend 16. Berat Sadik
8. Tamas Gruborovics 6. Medo 7. Janne Mahlakaarto 2. Olli-Pekka Itälä
4. Patrik Turunen 3. Matti Hurme 5. Jani Hartikainen 18. Jussi Heikelä
1. Patrick Bantamoi
Alkukättelyt

4. Kättelyt. Vasemmalla FC Lahden pelaajat. Lahden pelijärjestys oli Ville Taulon kentältä ulosajon jälkeen lähinnä seuraavan näköinen.

9. Rafael
19. Matti Lähitie 15. Niko Leppänen 21. Antti Pehkonen 11. Pekka Kainu
3. Mikko Hauhia 4. Marcia 2. Heikki Haara 14. Konsta Hietanen
30. Michal Slawuta
Banzai

5. KuPSin Banzai-kannattajia katsomossa. Joukossa oli yksi leuvoistaan hiukan leveämpi, jonka huuteluja toinen parhaimpaan Masa Niemi-tyyliin selitteli.

6. Ottelu ratkesi lopulta ottelun alussa voimakkaita nousuja tehneen Ville Taulon varhain saamaan punaiseen korttiin. Lahti pelasi pitkään hyvin ja yhden miehen ylivoimasta huolimatta KuPS ei saanut oikein mitään aikaiseksi.

Lahden kulma esimmäisellä puoliajalla

7. Lahden kulma. Taustalla toinen oikealta taitaa olla Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Wallden.

Pallo korkealla

8. Lahden puolustus on purkanut KuPSin hyökkäyksen yläilmoihin.

Lahden kulma toisella puoliajalla

9. Lahden kulma KuPSin maalilla. Pallo menee ruuhkasta päätyrajan ohitse vasemmalta.

Loppuratkaisu

10. KuPSin ratkaisumaali tuli aivan loppuminuutilla. Taustalla FF Jaron ja FC Hongan pelaajat odottelevat kentälle pääsyä.

Ottelun ensimmäinen maali tuli Rafaelin harhautusten päätteeksi. Hän yritti jo kerran aikaisemmin samanlaisia harhautuksia, mutta silloin ilman tulosta.

KuPSin tasoitusmaali oli todella upea. Medo tykitti n. 30 metristä ylänurkkaan. Vaikka Medo oli KuPSin pelintekijä ja pelin rauhoittaja, niin ottelussa hänelle tuli paljon syöttöhasseja. Mutta yhdellä upealla maalilla hän saa varmaan kaikki muut anteeksi. Kuopiolaisten uudella kamerunilaishyökkääjä Jean Michael Nlendillä pallo poltti debyyttiottelussa jaloissa. Hän oli aivan liian hätäinen ja ei uskaltanut pitää palloa hallussaan kärjessä käytännössä ollenkaan. Taitoa hänellä tuntui silti olevan. Alussa hän kohautti katsoma jopa jonkinlaisella polkupyöräpotkun yrityksellä, joka ei kuitenkaan onnistunut.

KuPSin Patrik Turusen voittomaali tuli ottelun viimeisellä minuutilla. Maalissa oli mukana hiukan onnea. Lahti pelasi todella hyvin ja KuPSilla tilanteet olivat vähissä. Mutta kuopiolaiset osasivat käyttää hyväksi harvat tilanteensa todella tehokkaasti. Toisaalta lopussa alkoi Lahden yhden miehen alijäämä ilmeisesti painamaan lahtelaisten jaloissa. Esimerkiksi kentältä vaihdettu Matti Lähitie oli sipannut jo vartti ennen kentältä pois vaihtoa.

[Paluu] [Ottelun tapahtumat] [KuPS pudotti FC Lahden Liiga Cupista] [KuPS nousi lopussa voittoon] [KuPS taisteli tiensä Liigacupin välieriin] [Malinen ja Muurinen tyytymättöminä] [Turunen nousi ratkaisijaksi] [Hodgson seurasi Liigacupia] [Oikea Asema selostaa KuPSin vierasottelut] [Banzai-keskustelu]