FC KooTeePee - HJK 2-1 (1-0) [21.04.2006]

[KooTeePeen Paakkari: Hävitä ei saa] [Veikkausliigakierros: KooTeePee ja HJK kohtaavat Kotkassa] [Pohja debytoi HJK:ssa, Hakanpää palaa] [HJK:n Marjamaa: Peli ratkeaa puolustuksessa] [Walden innostuneena alkavaan kauteen] [Hyppönen luottavaisena] [Otteluennakko KooTeePee - HJK] [Kauden avaus Kotkassa] [Peltsille tonni täyteen] [Pohja odottaa innolla debyyttiään] [Febin neuvo: Virén vartiointiin] [Keke uskoo latauksen riittävän] [Ghazin pelaaminen Kotkassa epätodennäköistä] [Haastattelussa Forza HJK:n Matias Fredriksson] [ Marjamaa ja Viren "maalinteossa"] [Hakanpää valmiina KooTeePee-otteluun]

Ennen ottelua Janne Hyppönen kävi kertomassa median edustajille mietteitään. Hän mainitsi HJK:n puolustaja Äijälän olleen kuumeinen, mutta toipuneen otteluun. Häntä on kuitenkin tarkoitus painostaa. HJK:n keskikentän laidalta Perparim Hetemaj leikkaa keskellä ja sitä KooTeePeen täytyy varoa. Samalla tavalla Jarno Parikka juoksee mielellään puolustuslinjan taakse, jos saa sopivia syöttöjä tyhjiin paikkoihin. Pelityyliltään hän on vähän kuin Niko Ikävalko KooTeePeessä. Antti Pohja tulee mielellään vastaan, mutta hän ei ole siinä parhaimmillaan. Pohja olisi vaarallisin boksissa.

Anssi Viren oli Hyppösen mukaan juuri toipunut kuumeesta. Ottelua edeltävä päivä oli ensimmäinen kuumeeton päivä. Muuten Hyppönen totesi joukkueen luottavan vahvasti omaan pelaamiseen. "Siitä lähdetään. Joukkueessa on ollut suhteellisen vapautunut meininki. Suurimmat jännitykset karisivat Liigacupin finaalissa KuPSia vastaan. KooTeePeen puolustuksen täytyy vain olla tarkka Parikan juoksuissa ja Pohjan vastaantuloissa". Lopuksi Hyppönen toivoi, että molemmat joukkueet pelaisivat hyvää syöttöpeliä.

Janne Hyppönen vihjaa

1. Ennen ottelua FC KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen piti lehdistölle selvityksen siitä, miten hän otaksuu HJK:n pelaavan.

Joukkueet esittelyssä

2. Joukkueet esitetlyssä. Kotijoukkue edessä ja HJK taaempana. Keskellä on erotuomarit. Ottelun erotuomarina oli Tony Asumaa ja avustavina tuomareina olivat Ari Turkki ja Marco Johansson. Neljäntenä erotuomarina oli Tommi Grönman. Erotuomaritarkkailija oli Ville Mantere.

Päätykatsomon tyhjennystä

3. Joukkueiden tullessa kentälle päätykatsomossa tapahtui järjestyshäiriö, jonka seurauksena järjestysmiehet poistavat parhaillaan (kuvassa vasemmalla) kokonaista kannattajaryhmää päätykatsomosta. Oikealla HJK:n kannattajaryhmä Forza seuraa tilannetta rauhallisesti sivusta.

Jarno Parikka ja Janne Henriksson

4. HJK:n Jarno Parikka yritti ehtiä pistopallon perään, mutta Janne Henriksson on napannut pallon ja vetänyt juoksukilpailussa pitemmän korren.

Keith Armstrong

5. HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong (edessä vasemmalla) sai kuulla kotkalaiskatsomosta kuittailuja tanssikengistään. HJK:n vaihtoaition toinen tanssikenkäinen mies (Kekestä oikealle) on HJK:n joukkueenjohtaja ja markkinointipäällikkö Markku "Peltsi" Peltoniemi, joka sai Kotkassa tililleen 1000. pääsarjaottelunsa.

Teemu Turusen vapaapotkumaali

6. Teemu Turunen ampuu tässä 1-0 maalin taiturimaisella kierteisellä vapaapotkulla. HJK:n muurissa on 6 pelaajaa, joista kaksi keskimmäistä (etummaisena numero 10 Perparim Hetemaj) on rynnännyt eteenpäin ja hypännyt ilmaan katkaisemaan pallon lentorataa, mutta turhaan.

Anssi Viren

7. Flunssakuumeesta hädin tuskin otteluun toipunut Anssi Viren päätä muita korkeammalla torjumassa HJK:n hyökkäystä.

Janne Henriksson

8. Jarno Tuunainen on vähällä ohjata pallon omaan verkkoon, mutta Janne Henrikssonin akrobaattinen refleksitorjunta maalin yli saa sekä omat että vierailevat pelaajat haukkomaan henkeään.

Erfan Zeneli ja Sebastian Sorsa

9. Keith Armstrong tekee erinomaisen vaihdon. Sebastian Sorsa (numero 27) tulee pois kentältä ja tilalle tulee Erfan Zeneli.

Ville Wallén

10. Ville Wallén torjuu tämän KooTeePee-hyökkäyksen vangitsemalla pallon syliinsä.

Erfan Zeneli maalinteossa

11. HJK:n Erfan Zeneli ei anna kolmen ympärillä olevan KooTeePee-puolustajan ja maalivahti Janne Henrikssonin häiritä, vaan tasoittaa tässä tilanteeksi 1-1.

Tuomo Paakkari ja Erfan Zeneli

12. Tuomo Paakkari saa ilmeisesti pelkällä olemuksellaan nuorempien pelaajien sukat makkaralle, koska Erfan Zeneli kompuroi näin hänen edessään.

Forza kannattaa

13. HJK:n kannattajaryhmä Forza kannattaa 1-1 tilanteessa innokkaasti omaa joukkuettaan.

Veli Lampi lähdössä syöksyyn

14. Veli Lampi harkitsee vasemmalla syöksymistä Juho Nykäsen kimppuun. Oikealla on ilmeisesti Erfan Zeneli.

Hups, maali avoinna

15. Hups! Ville Wallén huomaa äkkiä KooTeePeen hyökkäyksen vyöryessä kohti, että maali on aivan avoinna.

Antti Pohja piiritettynä

16. Laajalla alueella pelannut HJK:n Antti Pohja on tässä kolmen KooTeePee-pelaajan piirittämänä.

Ilja Venäläinen ja Efran Zeneli

17. Ilja Venäläinen yrittää katkaista Antti Pohjan ja Erfan Zenelin pelinrakentelua.

Tuomas Virkkunen

18. Urheilukanavan selostaja Tuomas Virkkunen vauhdissa ottelun loppuhetkillä.

Kotkalaisnaiskauneutta

19. Katsomossa saattoi pongata myös Kotkalaista naiskauneutta.

Kannattajat juhlivat maalia

20. KooTeePeen suuriäänisin kannattajajoukko riemuitsee viime hetkien 2-1 maalia. Itse maali tuli sen verran nopeasti, että vaikka sain näpättyä tilanteesta pari valokuvaa, niin ne eivät tekniseltä tasoltaan oikein kelpaa näytettäväksi.

KooTeePeen joukkue kiittelee kannattajia

21. Ottelun jälkeen kotkalaispelaajat käyvät kiittelemässä jo hiukan harventunutta fanikatsomoa.

Janne Hyppönen ja Keith Armstrong

22. Janne Hyppönen ja Keith Armstrong olivat lehdistön lopputentissä.

KooTeePee:n kokoonpano: 1. Janne Henriksson, 2. Mikko Lönnström, 5. Jarno Tuunainen, 7. Anssi Viren, 8. Jukka Vanninen, 11. Tuomo Paakkari (v), 16. Juho Nykänen (v) (87. min 23. Vesa Helenius), 21. Niko Ikävalko (88. min. 26. Teemu Pukki), 22. Tuomo Turunen (81. min. 17. Marko Tyyskä), 24. Teemu Turunen, 27. Ilja Venäläinen.

HJK:n kokoonpano 1. Ville Wallén, 2. Ilari Äijälä (v), 7. Vili Savolainen, 8. Antti Pohja, 10. Perparim Hetemaj (v), 11. Veli Lampi, 16. Jarno Parikka (83. min. 25. Jani Koivisto), 19. Rami Hakanpää, 22. Markus Halsti, 27. Sebastian Sorsa (64. min. 24. Erfan Zeneli), 28. Mehmet Hetemaj (58. min. 20. Jussi Aalto).

Maalit: 30. min, Teemu Turunen 1-0, 70. min Erfan Zeneli (Antti Pohja) 1-1, 90. min. Teemu Turunen (Tuomo Paakkari) 2-1.

Ottelun jälkeen Teemu Turunen kiitteli yleisöä: "Kun Klubi sai tasoituksen, niin yleisö huusi ja kannatti koko ajan. OK-Ständille erikoiskiitos. Muuten annoimme klubin pelaajien juosta liian helposti puolustajien selustaan. Parikka ja Pohja pääsivät juoksemaan sinne. Vapaapotkumaali oli treenauksen tulos. Pari viikkoa sitten tein 21-vuotiaiden maajoukkueessa samanlaisen. Noita on treenattun niin paljon, että itseluottamus on kova".

HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong suitsutti KooTeePeen Jukka Vannista: "Jos Vanninen ei olisi ollut kentälle, peli olisi ollut meille 7-2. Vanninen teki kahden miehen duunin. Meillä oli maalitilanteita, mutta Henrikssonini refleksit ja reaktiot ovat erinomaisia. Meille ratkaisevaa oli kolmas vaihto. Mietin, että otanko Nullin (Ville Nylundin) kentälle puolustukseen ja varmistamme tasapelin vai pyrimmekö voittoon. Päätin ottaa [hyökkääjä] Jani Koiviston kentälle. Meillä ei ollut mitään hätää, mutta Venäläinen pelasi niin voimakkaasti ylhäällä. Jälkeenpäin olisi ollut parempi ottaa kentälle Nylund, joka ei olisi syyllistynyt koulupoikien virheeseen. Seuraavan kerran pitää tehdä oikea päätös.

FC KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen pelin jälkeen: "En ollut täysin tyytyväinen meidän peliin. Tämä ei ollut meidän parasta peliä. Mutta ei korosteta sitä, että oltiin huonoja. Klubi oli tänään niin hyvä. Kaksinkamppailuja tuli paljon. Emme saaneet syöttöpeliä käyntiin. Antti Pohjan peliä oli kiva katsoa. Hänen pelaa joukkueelleen suurella sydämellä. Ei kaikkeja pelejä voiteta hienolla pelillä. Me olimme tänään onnekkaita. HJK:n tasoitusmaalissa Ikävalko oli unessa, Zeneli pääsi tekemään maalin. Käänsimme ottelun voitoksi, on ihan sama miten voitetaan."

Ottelun erotuomari Tony Asumaa ei saa Hyppöseltä puhtaita papereita: "Selkääntulot pitäisi ottaa pois, ne tappavat tämän pelin. Asumaan linja ei suosi taitojalkapalloa. Hetemaj olisi pitänyt heittää kentältä pois. Hänellä oli kortti alla ja pelasi jälkipeliä potkimalla palloa katsomoon sekä veti Turuselta jalat alta."

Hyppösen mukaan KooTeePeen peli tulee varmasti paranemaan: "Kärkimiehien häirintä tulee saada paremmaksi. HJK juoksi enemmän läpi juoksuja kuin KuPS liigacupin finaalissa. Meidän täytyy suojella vaarallisia paikkoja, tarvitaan nopeampia jalkoja!"

Ottelun kulusta jotkut hiukan helpottuneen tuntuiset poislähtevät katsojat totesivat, että HJK vei ottelua täysin puoli tuntia. Teemu Turunen nousi loistavilla yksilösuorituksillaan ottelun ratkaisijaksi.

Ottelu alkoi klo 19.00, joten ottelun päätyttyä klo 20.45 viimeinen bussi Helsinkiin oli mennyt jo klo 20.30. Kävelin yhteen kotkalaiseen pikkuhotelliin ja ostin matkalla vähän syötävää. Iltapalan jälkeen nukuin muutaman tunnin ja lähdin aamulla klo 4.35 Express-bussilla kotiin Itä-Helsinkiin.

[Paluu] [Kotka kaatoi Klubin 2-1] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Huippuhetket] [Teemu Turunen piti lupauksensa] [Voitto lämmitti Hyppöstä] [Kotka vei voiton lisäajalla] [KooTeePee otti makean voiton HJK:sta] [Hakanpää harmitteli toista maalia] [Keke pettyi tulokseen, mutta ei esitykseen] [huippuhetkivideo] [FF]