Liigacup 2006 puolivälierä: FC Honka - FF Jaro (2-0) (1-0) [24.03.2006]

FF Jaro pelaajaesittelyssä

4. FF Jaron pelaajat esittelyssä. Tuomareita kättelevän Jimmy Warghin takana maalivahti Markus Koljander, jonka ottelu ei tällä kertaa ollut kovin pitkä. Jaron pelijärjestys oli suunnilleen tällainen:

[Neljännesvälierä perjantaina] [24.03. Pelaajat odottavat tukea katsomosta] [Honka - Jaro Tulosvedossa] [LIIGACUP: Honka - Jaro] [Paatelainen luottavaisena Hongan kaatoon] [Angel Ginev palaa Jaroon] [FC Hongan Vasara uskoo rohkeaan peliin] [Liigacupin puolivälierät pelataan viikonloppuna]
Jarofanit

1. FF Jaron fanit olivat kerääntyneet katsomon kauimmaiseen päähän. He kannattivat Jaron pelaajia jo verryttelyn aikana. Itse ottelun aikana väkeä oli huutosakissa enemmän kuin tässä ennen ottelua otetussa valokuvassa. Kannattajat jaksoivat kannattaa aivan loppuun asti, vaikka suosikkijoukkue oli häviöllä: Loppuun asti! Taistele Jaro!

Joukkueet tulossa kentälle

2. Joukkueet saapumassa kentälle. Värit ovat tutut: Jarolla kokopunainen ja FC Hongalla musta-keltainen. Tuomarit esiintyivät vihreässä paidassa. Päätuomarina oli Tony Asumaa ja avustavina tuomareina Ari Turkki ja Marco Johansson. Juuri ennen ottelua katsomon puoleinen avustava tuomari kävi tipauttamassa tuomarien pukuhuoneen avaimen katsomon puoleiselle sivurajalle keskiviivan kohdalle parin juomapullon väliin.

FC Honka pelaajaesittelyssä

3. FC Hongan pelaajat peliesittelyssä. Joukkueen pelijärjestys taisi olla suunnilleen tällainen:

FC Hongan ja FF Jaron välinen Liigacupin puolivälierä taisi olla kolmas joukkeiden välinen ottelu. Molemmat aiemmat ottelut FF Jaro on voittanut. Ottelu alkoi FF Jaron kannalta onnettomasti. FC Honka onnistui saamaan avausmaalin vähän kuin varkain 8. minuutin kohdalla ja 19. minuutin kohdalla Jaron maalivahti Markus Koljander nuljautti oikean nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Tilalle tuli Lauri Pirhonen.
31. Joni Korhonen 10. Hermanni Vuorinen
33. Roni Porokara 22. Janne Saarinen 21. Joel Perovuo 20. Nicholas Otaru
19. Mika Helin 5. Lasse Lagerblom 3. Roope Heilala 12. Sampo Koskinen
1. Tuomas Peltonen
28. Mikko Paatelainen 11. Ville Väisänen
9. Jimmy Wargh 2. Niklas Storbacka 24. Sasa Stevic 16. Jonas Emet
22. Jens Portin 5. Jesper Törnqvist 20. Jonas Portin 3. Juha Luoma
1. Markus Koljander/30. Lauri Pirhonen
FC Hongan vapaapotku

5. Tämä FC Hongan vapaapotku päättyi pallon livahtamiseen päätyrajan ylitse maalin vasemmalta puolelta.

Maajoukkuevalmentajat

6. Ottelun puoliajalla miesten maajoukkuevalmentajat juttelivat keskenään. Keskimmäisenä maajoukkueen maalivahtivalmentaja Olli Huttunen. Vasemmalla Jyrä ja oikella Roy. Välittömästi puoliajan jälkeen tapahtui jotain, jota en ole koskaan aiemmin nähnyt. Huomasin, että katsomon puoleinen avustava tuomari tuli hyvissä ajoin tarkistamaan, että onko oman päädyn maaliverkko paikoillaan. Sen jälkeen hän ilmeisesti käväisi tipauttamassa pukuhuoneen avaimen aivan samaan säilytyspaikkaan allekirjoittaneen nenän eteen, kuin ensimmäisellä puoliajalla, vaikka se jäi minulta huomaamatta, kun puuhailin jotain muuta. Äkkiä havahduin siihen, että toisen puolen avustava tuomari spurttasi kentän poikki, nappasi pukuhuoneen avaimen itselleen ja ryntäsi viistosti päinvastaista kulmalippua kohden tuomarien pukuhuoneeseen. Hetken kuluttua hän palasi sieltä lippunsa kanssa. Minulle jäi arvoitukseksi, oliko toinen avustava tuomari todella unohtanut lippunsa pukuhuoneeseen vai oliko se hajonnut alkutarkastusten aikana. Ainakin veikkausliigassa viime kesänä näin yhden tapauksen, jossa tuomarin lipun lippukangas irtosi tikusta ja avustava tuomari käväisi keskiviivan luona hakemassa varalipun neljänneltä erotuomarilta. Nyt joka tapauksessa pelaajat ja kaksi muuta tuomaria odottelivat kiltisti kentällä, kunnes toinenkin tuomari oli saanut itselleen lipun. Ottelun alku viivästyi siten hetkisen. Enpä ole tuollaista aiemmin nähnyt.

Hongankolistajat ekstaasissa

7. Ottelu päättyi FC Hongan voittoon ja Honka-faneilla on syytä riemuun. Edessä seisovalla järjestysmiehelläkin tuntuu olevan hauskaa, vaikka korvissa on pitelemistä.

Rajatonta reimua

8. FC Honka on paras, tuntuvat nämä kannattajat ajattelevan.

Mikko Paatelainen

9. Mikko Paatelainen juttelee kentän kulmauksessa ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen maali oli aika puhdas Jaron puolustuksen moka, joka ei mennyt pelkästään yhden puolustajan piikkiin. Maali syntyi kun Sampo Koskinen keskitti hyökkäyssuunnassa oikealta laidalta ja Hermanni Vuorinen puski pallon sisään. Jaron toppariparin muodostivat Jesper Törnqvist ja Jonas Portin. Heidän edessään pelasi tavallaan kolmantena topparina Niklas Storbacka. Maaliin johtaneessa tilanteessa koko tämä "kolmio" seikkaili jossain ilmeisesti siellä oikealla laidalla, josta keskitys tuli. Keskellä maalin edessä lyhyehkö laitapuolustaja Juha Luoma yritti vartioida hiukan pitempää Hermanni Vuorista. Luoma oli Vuorisen ja syötön antaneen Koskisen välissä aivan Vuorisessa kiinni. Keskityksen lähtiessä Luoma äkkiä minun nähdäkseni otti pari askelta omaa maalia kohden. Ikäänkuin hän olisi äkkiä saanut päähänsä, että hänen täytyy sijoittua Vuorisen ja oman maalin väliin sen sijaan että olisi yrittänyt katkaista hyppäämällä keskityksen ennenkuin se tavoitti Vuorisen. Hermannilla oli tällöin helppo homma puskea pallo maaliin. Luoma ei tilanteessa edes yrittänyt hypätä vaan seisoi paikallaan molemmat jalat maassa. Koljanderilla ei oikeastaan ollut mitään mahdollisuutta puskun torjumiseen.

Hongan toinen maali syntyi toisella puoliajalla kentälle tulleen Peke Huuhtasen toimesta. Huuhtanen toi oikealta laidalta pallon boksiin ja jallitteli Jaro-puolustusta mielin määrin pistäen pallon lopuksi maaliin. Myöhemmin Huuhtanen laukoi myös kerran pystytolppaan, joten hän voi olla panokseensa aika tyytyväinen. Toinen Hongan tolppakolistelija oli Roni Porokara. Muista Hongan pelaajista jäi mieleen Joel Perovuon tykitysyritys.

Ottelun jälkeen FC Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo totesi: "Erittäin vahva peli meiltä, olen tosi tyytyväinen. FC Hongalla on aiemmissa otteluissa ollut välillä mustia hetkiä, jolloin annetaan välillä vastustajalle mahdollisuuksia tulla peliin mukaan. Tänään koko 90 minuuttia oli hyvä ja ei annettu vastustajan tulla mukaan peliin. Joukkeella ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia. Meidän pelityyli piti. Muutamilla syöttöillä päästiin hyvin eteenpäin. Toinen puoliaika oli joukkueelle vielä parempi. Puolustus pelasi hyvin aktiivisesti ja aggressiivisesti. Topparipari pelasi nyt ekan kerran vierekkäin." (toivottavasti ymmärsin tuon viimeisen lauseen oikein)

FF Jaron päävalmentaja Keijo Paananen onnitteli aluksi FC Honkaa ja totesi sen olleen tänään parempi. Paanen murehti Jaron kolmea viimeistä matsia. Joukkuetta ovat vaivanneet loukkaantumiset, sairastumiset ja peli on sekaisin, aivan hukassa. "Täytyy uskoa, että se tulee takaisin. Tänään mukana oli 13 pelaajaa, se oli ennätys. Neniin tuli ja paremmille hävittiin. Yritetään saada paketti taas kasaan. Sitä varten on nyt neljä viikkoa aikaa." Paananen kertoi myös Koljanderin nilkan nuljahtaneen ja selitti Paatelaisen olleen mukana pari viikkoa, mutta viimeksi kuumesairaana. Edellisenä päivänä Mikko oli tehnyt kevyen juoksuharjoituksen ja tänään oli pelaamassa.

Paatelainen oli ottelussa aika vaisu. Hän kaipaa keskikentälle selvästi pelikiellossa olleen Piracaian tapaista syöttelijää. Kun lisäksi hän ei sairastelun vuoksi ollut terävimmillään, niin parhaimmillaan hän oli laskeutuessaan pari kertaa alemmas kymppipaikalle ja jaellessaan sieltä syöttöjä.

Ottelu oli siisti verrattuna edelliseen FC Lahden ja KuPSin väliseen otteluun. FC Hongan Sampo Koskinen sai keltaisen kortin, mutta Jaron pelaajat säästyivät niiltä kokonaan. Koljanderin lisäksi vaihdettiin vain Jonas Emet, joka jätti kentän 78. minuutilla. Tilalle tuli Angel Ginev. Joukkue muutti lopussa ryhmitystään niin, että Jonas Portin nousi keskikentälle ja Ginev tuli puolustukseen.

Jaron pelaajatilanteesta Paananen totesi, että uuden topparin saamiseksi on erilaisia virityksiä, mutta tähän aikaan paikalle on vaikeaa ketään saada. Loukkaantuneista Junnila on poissa noin 6-7 viikkoa, Hevonkorpi vielä 3-4 viikkoa. Kokonaisuudessa pakka on hakusessa, vaikka tilanteesta on paljon liikkeellä paikallisten (pohjanmaalaisten) toimittajien spekulaatioita.

[Paluu] [Ottelun tapahtumat] [Honka kaatoi Jaron vahvalla esityksellä] [Paananen myönsi Hongan paremmuuden] [Koljander harmitteli loukkaantumistaan] [Lehkosuo iloitsi tasaisuudesta] [24.03. Raportti: Honka Liigacupin välieriin] [FC Honka - FF Jaro 2-0] [Puolivälieriä seurasi 800 katsojaa]