FC Honka - FC KooTeePee 4-1 (1-1) [08.06.2006]

[Otteluennakko FC Honka - FC KooTeePee] [Toni Koskela Kotkaan] [Kierrosennakko: Viimeiset taistot ennen taukoa]
Tuomareiden alkupalaveri

1. Tuomarit verryttelivät ennen ottelua kentän kulmassa. Vasemmanpuoleisin tuomareista taisi suhtautua verryttelyyn kaikkein tunnollisimmin. Ottelun erotuomarina oli Mika Salo. Avustavina tuomareina olivat Taavi Sulander ja Mikko Alakare. Neljäs erotuomari oli Pauli Ojalehto. Erotuomaritarkkailijana oli Seppo Soini.

FC KooTeePee verryttelee

2. FC KooTeePeen pelaajia verryttelemässä. Taustalla näkyvissä sinisissä rakennustyömaatyyppisissä konteissa toimii kentän kuuluttamo ja ilmeisesti myös toimisto.

KTP-kannattaja portilla tarkastuksessa

3. FC KooTeePeen kannattajat joutuivat portilla järjestysmiesten tiukkaan tarkasteluun.

Myyntikojuja

4. Kentän päätyä sivuava katu oli aidattu ottelualueeksi ja siellä oli useita myyntikojuja fanitavaraa ja erilaista tarjoilua varten. Makkaragrillausta tapahtui myös kenttäalueella kahdessa kulmassa ja toisessa oli olutteltan lisäksi myös myyntipiste.

Pelaajat saapuvat saattajien kera

5. Molemmat joukkueet ja tuomarit saapuivat kentälle lipunkantajien perässä. FC Hongan pelaajilla oli myös henkilökohtaiset saattajat.

Jukka Vanninen, Roni Porokara, Mikko Lönnström

6. Roni Porokara oli KooTeePeen puolustuksen jatkuvana riesana. Tässä Mikko Lönnström yrittää pysäyttää hänen etenemisensä. Taustalla on Tuomo Turunen, Jukka Vanninen ja Gabor Szilagyi.

FC KooTeePeen maali

7. FC KooTeePeen tekee ottelun ensimmäisen maalin. Pikkukuvassa Vesa Helenius on laukomassa Ilja Venäläisen syötön maaliin. Samassa kuvassa etualalla on Mikko Lönnström, hänen takanaan laukauksen peittämistä yrittänyt Hannu Patronen, Heleniuksen luona kontilleen pudonnut Honka-pelaaja ja Joel Perovuo. Isossa kuvassa pallo on uppoamassa takanurkkaan. Edessä vasemmalla Tuomo Turunen ja erotuomarin oikealla puolella Vesa Vasara.

KTP-kannattajat villiintyivät

8. FC KooTeePeen kannatusryhmä KTP-kannattajat villiintyivät avausmaalista.

Gerilla-markkinointia

9. Hongan Kolistajien viereen päätykatsomoon ilmaantui ennen ottelua kannattajia, jotka olivat pukeutuneet MM 2006-joukkue Togon väreihin ja heiluttelivat Togon lippuja. Taivaalla otteluareenaa kiersi lentokone vetäen kuvassa näkyvää Veikkauksen banderollia. Kyse on ilmeisesti ns. guerillamarkkinoinnista (myös gerillamarkkinointi-nimeä käytetään, termi ei ole vielä vakiintunut suomen kielessä).

Mikko Lönnström, Roni Porokara, Jukka Vanninen

10. Roni Porokara on taas boksissa matkalla kohti kotkalaisten maalia. Mikko Lönnström yrittää roikkua mukaan. Oikealla Jukka Vanninen on muutaman askeleen perässä.

Hermanni Vuorisen kavennusmaali

11. Hermanni Vuorinen nousee pallon kanssa boksiin ja ohittaa lopulta myös Janne Henrikssonin, joka harjoittelee Shefki Kuqi-tyyppistä ilmalentoa. Pikkukuvissa mukana yrittävät roikkua Teemu Turunen ja Mikko Lönnström, jotka ovat isossa kuvassa vasemmalle. Vuorisen toisella puolen isossa kuvassa on Anssi Viren, joka ei pystynyt estämään Vuorisen maalilaukausta.

Vuorisen kärrinpyörä

12. Maalin jälkeen Hermanni Vuorinen yrittää ilmeisesti heittää nurmikolla jotain puolivoltin tapaista, mutta hiukan oudonnäköinen kärrinpyörä siitä tuli.

Vesa Vasara, Juho Nykänen, Joel Perovuo, Ville Jalasto

13. Vesa Vasara loi omilla nousuillaan painetta kotkalaisten puolustukseen silloin kun nämä keskittyivät liikaa Roni Porokaran ja Hermanni Vuorisen vartioimiseen. Taustalla ovat Juha Nykänen, Joel Perovuo ja Ville Jalasto.

Vesa Vasare, Hermmani Vuorinen, Gabor Szilagyi, Mikko Lönnström, Teemu Turunen, Ville Jalasto

14. Hermanni Vuorinen oli ottelun hahmo, mitä hattutemppukin todistaa. Tässä Mikko Lönnström yrittää estää Hermannin etenemistä. Vasemmalla on Vesa Vasara, Hermannin takana Gabor Szilagyi. Oikealla on Teemu Turunen ja Ville Jalasto.

Gabor Szilagyi, Lasse Lagerblom, Hannu Patronen ja Tuomas Peltonen

15. Hannu Patronen estää Gabor Szilagyita ehtimästä palloon, niin että Tuomas Peltonen ehtii noukkia sen haltuunsa. Takana on Vesa Vasara ja Lasse Lagerblom.

Tuomas Peltonen, Vesa Vasara, Gabor Szilagyi, Lasse Lagerblom, Hannu Patronen ja Ville Jalasto

16. Tuomas Peltonen loikkaa samalla vauhdilla turvaan pallo sylissä. Muut pelaajat vasemmalta oikealle: Vesa Vasara, Gabor Szilagyi, Lasse Lagerblom, Hannu Patronen ja Ville Jalasto. Taustalla katsomon katossa roikkuvissa banderolleissa on näkyvästi esillä FC Hongan uusin yhteistyökumppani. Juhani Järvenpään valokuvista löytyy kuva kuvien 15 ja 16 välistä ;-)

Vuorisen kolmas maali

17. Tämä on Hongan kolmannen maalin alkusoittoa. KooTeePeen Anssi Viren roikkuu Hermanni Vuorisen kyljessä kiinni vasemmalla kädellään. Vasemmalla on Marko Tyyskä ja Roni Porokara. Takana on maalivahti Henriksson.

Janne Henriksson kurkottaa

18. Roni Porokara on puskemassa palloa käsiään levittelevän Janne Henrikssonin ylitse. Janne Henriksson kurkottaa palloon, mutta se kimpoaa ylärimasta takaisin. Viren pitää vielä toisella kädellä kiinni Vuorisesta, vaikka Hermanni on saanut vasemman käsivartensa vapaaksi.

Pallo karkuteillä

19. Pallo on ilmeisesti jossain vasemmalla, koska Roni Porokangas on kaartamassa vasemmalle. Anssi Viren on päästänyt otteensa Hermanni Vuorisesta, mutta on vielä maalin ja Vuorisen välissä. Janne Henriksson näyttää hapuilevan pallon perään, mutta turhaan...

Hermanni Vuorinen kurkottaa

20. Hermanni Vuorinen on livahtanut karkuun Anssi Vireniltä ja kurkottaa jalallaan pallon Roni Porokaran ja Marko Tyyskän välistä alanurkkaan. Janne Henriksson kontaa nurkkaa kohden, mutta pallo on jo livahtamassa verkkoon.

Maaliriemua

21. Anssi Viren, kontillaan olevat Marko Tyyskä ja Janne Henriksson sekä Mikko Lönnström voivat vai todeta Hongan kolmannen maalin syntyneen. Virenin vasemmalla puolella Roni Porokara spurttaa maalilta tuuletuskunniakierrokselle. Lönnströmistä oikealle ovat Peke Huuhtanen ja Mika Helin. Juhani Järvenpää on kuvannut saman tilanteen hiukan toisesta kulmasta.

Hongan neljäs maali syntymässä

22. Hongan seuraava maali on syntymässä. Peke Huuhtasen lapikas heilahtaa vasemmalla ja pallo sujahta erotuomarin kohdalla olevan Anssi Virenin ohitse. Huuhtasen ja Virenin välissä hiukan ulompana on Marko Tyyskä. Erotuomarin oikealla puolella ovat Mikko Lönnström ja maalivahti Janne Henriksson.

Pallo menossa maaliin

23. Janne Henriksson on vasemmalla kontillaan heittäydyttyään turhaan pallotorjuntaan. Etualalla ovat Hannu Patronen, Joel Perovuo ja Ilja Venäläinen. Maali edustalla ovat (ilmeisesti) Tuomo Turunen (Joel Perovuon takana), John Weckström ja Hermanni Vuorinen. Pallo on menossa verkkoon ja on parhaillaan Perovuon oikean jalan vasemmalla puolella.

Juho Nykänen, Lasse Lagerblom, Mika Helin, Tuomas Peltonen ja Hannu Patronen

24. FC KooTeePee yritti saada lisämaaleja, mutta hyökkäykset kilpistyivät viime vaiheessa aina Hongan maalivahti Tuomas Peltoseen. Maalinedustaruuhkassa vasemmalta: Juho Nykänen, Lasse Lagerblom, Teemu Turunen, Mika Helin, Peltonen ja Hannu Patronen.

Tuomas Peltosen koppi

25. Tuomas Peltonen kurottaa taas ylimmäiseksi ja nappaa pallon hyppysiinsä. Pelaajat vasemmalta: Ville Jalasto, Niko Ikävalko, Joel Perovuo, Mika Helin, Peke Huuhtanen, Mikko Lönnström, Peltonen, Peltosen takana ilmeisesti Teemu Turunen, taustalla Tuomo Turunen, Hannu Patronen ja Ilja Venäläinen.

Joel Perovuo

26. Joel Perovuo yrittää yllättävää hyppypotkua päänylin, mutta pallo karkaa yläilmoihin. Pelaajat vasemmalta: John Weckström, Mikko Lönnström, Teemu Turunen, Perovuo, Jukka Vanninen, Niko Ikävalko ja Hannu Patronen.

Ilja Venäläinen ja  Hannu Patronen

27. Ilja Venäläinen yrittää tunkeutua boksiin, mutta Hannu Patronen blokkaa tien.

Jukka Vanninen yrittää maalintekoa

28. Jani Lauretsalo on pukannut pallon kulmasta takaisin boksin keskustaan Jukka Vanniselle, joka yrittää maalintekoa. Pelaajat vasemmalta ovat Marko Tyyskä (?), Hermanni Vuorinen, Lauretsalo, Mikko Lönsström, Ville Jalasto, Joel Perovuo, Vanninen, hänen takanaan Hannu Patronen, Roni Porokara, Lasse Lagerblom ja hänen takanaan Lasse Lind, Niko Ikävalko, Ilja Venäläinen, Tuomas Peltonen sekä Mika Helin.

Tuomas Peltonen koppaa laukauksen haltuunsa

29. Tuomas Peltonen koppaa Jukka Vannisen laukauksen haltuunsa. Pelaajat vasemmalta: Hannu Patronen, Marko Tyyskä (?), Jani Lauretsalo, Mikko Lönnström, taustalla Juho Nykänen, Ville Jalasto, Joel Perovuo, Jukka Vanninen, Lasse Lind, Roni Porokara, Tuomas Peltonen, Lasse Lagerblom, Niko Ikävalko, Ilja Venäläinen, Mika Helin ja John Weckström.

Roni Porokara, Niko Ikävalko, Gabor Szilagyi, Mika Helin

30. KooTeePeen Gabor Szilagyi yrittää kiertää Hongan Mika Helin. Taustalla ovat Roni Porokara ja Jani Lauretsalo.

FC Hongan pelaajat palkintojenjaossa

31. Ottelun jälkeen pelaajat kokoontuivat pääkatsomon eteen loppumuodollisuuksiin. Tässä FC Hongan pelaajat, jotka näyttivät luonnollisesti olevan hyvällä tuulella. FC KooTeePeen pelaajat näyttivät sen sijaan olevan aika lailla allapäin, joten jätän kuvan heistä tällä kertaa julkaisematta.

Hermanni Vuorinen palkintojenjaossa

32. Hermanni Vuorinen sai kolme IS-tähteä ja lukuisia muita palkintoja, joista tässä hän vastaanottaa yhtä niistä. FC Hongan kotiottelut ovat pelaajille varmaan siitä mukavia, että palkintoja jaettiin (ainakin tällä kertaa) paljon. Palkintojenjako on ilmeisesti yksi keino yhteystyökumppaneille saada näkyvyyttä.

John Weckström palkintojenjaossa

33. John Weckström sai yhden IS-tähden. Weckström oli mm. Hongan toisen maalin syöttäjä.

Gabor Szilagyi

34. FC KooTeePeesta palkittiin ensimmäisenä Gabor Szilagyi.

Tuomo Turunen palkintojenjaossa

35. Myös Tuomo Turunen sai oman osansa palkinnoista.

Mika Helin palkintojenjaossa

36. Myös Mika Helin palkittiin.

Tuomo Turunen palkintojenjaossa toistamiseen

37. Tuomo Turusta muistettiin palkintojenjaossa toistamiseen. Palkintoja tuli sen verran paljon, että Vuorinen ja Porokara taisivat olla vastaanottamassa kolmea eri palkintoa. Lopussa kun pelaajille jaettiin myös kultahippuja, palkittavien ympärillä alkoi olla niin paljon valokuvaajia, että itse jäin pitkällä putkella varustetun kamerani kanssa taustalle ja kuvat jäivät ottamatta. Medialle jaettiin ottelun jälkeen Veikkausliiga.com:in ottelutapahtumakooste, jossa on vain "viralliset" palkinnot. Olisi ollut mukava saada ne muutkin palkinnot ja palkitut myös paperilla ottelun jälkeen, sillä palkitsemisvauhti oli sen verran tiivis, että siinä ei ehdi sekä valkokuvata että tehdä muistiinpanoa.

Roni Porokara antamassa nimikirjoituksia

38. Roni Porokaran nimikirjoitus oli haluttu muisto ottelusta nuorempien katsojien joukossa. Roni korjasi myös palkintopöydältä useita palkintoja, mm. kaksi IS-tähteä ja kultahipun, jos olin kuulevinani oikein.

FC Hongan vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapui FC KooTeePee, jonka peli oli viime aikoina takkuillut pahasti. Kotkalaiset yrittivät katkaista tappioputkeaan ja FC Honka halusi jatkaa Veikkausliigan kärkikamppailussa. Aurinkoisessa säässä pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan 4113 katsojaa.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 3. Roope Heilala (46. min. 5. Lasse Lagerblom), 4. Ville Jalasto, 8. Hannu Patronen, 9. Vesa Vasara (83. min. 14. Lasse Lind), 10. Hermanni Vuorinen, 13. John Weckström, 17. Jami Puustinen (62. min. 7. Peke Huuhtanen), 19. Mika Helin, 21. Joel Perovuo, 33. Roni Porokara. Vaihtopelaajat: 11. Pekka Sihvola, 12. Tomi Maanoja, 16. Vesa Heikinheimo, 20. Nicholas Otaru.

Varoitukset: 37. min. Teemu Turunen, 45. min. Marko Tyyskä

FC KooTeePeen kokoonpano: 1. Janne Henriksson, 2. Mikko Lönsström, 7. Anssi Viren, 8. Jukka Vanninen, 9. Gabor Szilagyi, 16. Juho Nykänen, 22. Tuomo Turunen, 23. Vesa Helenius (64. min. 21. Niko Ikävalko), 24. Teemu Turunen (84. min. 15. Jani Lauretsalo), 27. Ilja Venäläinen (90. min. 26. Teemu Pukki). Vaihtopelaajat: 5. Jarno Tuunainen, 13. Ville Tura, 20. Joni Ruuskanen.

Varoitukset: 60. min. John Weckström, 89. min. Jami Puustinen

Maalit: 9. min. Vesa Helenius 0-1, 30. min. Hermanni Vuorinen (Jami Puustinen) 1-1, 49. min. Hermanni Vuorinen 2-1 (John Weckström), 69. min. Hermanni Vuorinen 3-1, 71. min. Peke Huuhtanen 3-1.

FC KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen totesi lehdistötilaisuudessa: "Honka oli selkeästi parempi. Joukkue oli askeleen edellä meitä. Honka oli paras joukkue, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. Meidän puolustuspelaamisessamme on suuria ongelmia, kuten kentällä näki. Tilanne voi korjaantua, kun saamme kentälle uusia pelaajia, mutta joidenkin pelaajien sitoutuminen peliin ei ole sellainen kuin sen pitäisi olla. Joidenkin pelaajien pelin lukemisessa on myös puutteita".

Hermanni Vuorisen pelistä Hyppönen totesi: "Hermanni pelasi hyvän pelin, mutta sai liian vapaasti mellastaa boksissa. Toisessa maalissa pallo livahti jalan alta. Siinä tilanteessa ei maalintekoon vaadita taitoa. Antaisin omasta joukkueesta Virenille ja Vanniselle puhtaat paperit. Turuset tekevät hyökkäyspäässä työtä, mutta puolustuspäässä on paljon parannettavaa".

FC Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo hehkutti lehdistötilaisuudessa: "Olen peliin älyttömän tyytyväinen. Me olimme tänään ylivoimaisia. Olisimme voineet voittaa pelin vaikka 10-1 tai 15-1. Se oli vain tänään! Meidän täytyy muistaa, että tämä oli yksi peli muiden joukossa. Pitää repiä tunteet irti ja nauttia, kuten nyt viihdyin ja nautin. Jatkossa on tehtävä koko valmennustiimin kanssa entistä enemmän töitä".

Hermanni Vuorinen myönsi lehdistötilaisuudessa: "Nyt on tullut onnistumisia ja se on ruokkinut itseluottamusta. Mutta menestys johtuu paljon myös siitä, että meillä on mahtava joukkue ja mahtava yleisö".

Kysäisin lopuksi Vuoriselta, Lehkosuolta ja Hyppöseltä, että mikä joukkue voittaa maailmanmestaruuden. Veikkaukset olivat: Saksa, Brasilia (jos kuulin oikein) ja Tšekki.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja] [Ottelun tapahtumat] [Raportti: Honka murskasi Kotkan] [Hongan vuoro kyykyttää Kotkaa] [Hongan sairastupa sai lisää potilaita] [Honka ilotteli KooTeePee:n kustannuksella] [Hongan Vuorinen hattutemppuun Veikkausliigakierroksella] [Vuorinen myös IS-tähtikisan kärjessä] [Lehkosuo iloitsi Hongan esityksestä] [Hyppönen manaili puolustuspeliä] [FC Honka - KooTeePee 8.6] [KTP-kannattajat] [Espoo 8.6]