Liigacup 2006 välierä: FC Honka - FC KooTeePee 0-2 (0-1) [01.04.2006]

[LIIGACUP: FC Honka - FC KooTeePee] [Liigacupin voittaja Intertoto cupiin] [Liigacupin välierään ei lähdetä peruuttelemaan]
Honkafanit

1. Talin hallin ovensuussa oli joukko Honkafaneja, jotka pitivät ottelun aikana aivan kiitettävästi ääntä.

KooTeePeefanit

2. Katsomon toisessä päässä näkyi mukavasti raidallisia kotkalaiskaulaliinoja.

Mypalaiset taustalla

3. Taustalla Hongan maalin takana taitaa olla ryhmä Mypalaisia tarkkailemassa ottelua. Tarkkailu on ilmeisesti kesän otteluja varten, koska MyPa putosi edellisessä ottelussa Liigacup-jatkosta.

Välillä KooTeePeen maalilla

4. Ottelu alkoi suhteellisen tasaisesti hyökkäysten vyöryessä vuorotellen kentän molempiin päihin. Tässä ollaan KooTeePeen maalilla.

Hongan kulma

5. Hongan kulma vasemmalta. Pallo menee maalin ylitse.

Teemu Turunen ja Ilja Venäläinen

6. Teemu Turunen ja Ilja Venäläinen ovat kiusaamassa Hongan puolustusta.

Juho Nykäsen haaveri

7. Juho Nykänen sai vertavuotavan haavan otsaansa ja joutui hetkeksi paikattavaksi vaihtopenkille.

Vapaapotku Hongan maalilla

8. Teemu Turunen ja Jukka Vanninen juonivat vapaapotkua. Taustalla rynnii ilmeisesti Tuomo Turunen kohti Hongan maalia.

Tiputanssi

9. Hongan puolustus on painostuksen alla ja kaikki keinot tunnutaan ottavan avuksi. Turusesta vasemmalle puolustaja pelaa palloa pois, mutta oikealla toinen Hongan pelaaja on päättänyt iskeä kotkalaisen psyykkeeseen ottamalla repertuaariin tiputanssin. Tai ainakin se vähän näyttää siltä ;-)

Nykänen taiteilee

10. Haaverin jälkeen päänsä ympärille siteen saanut Juho Nykänen tunkeutuu laidalta Hongan rangaistusalueen keskustaan. Oikealla syöttöä odottelee Teemu Turunen.

Laukaus ohitse

11. Syöttämisen sijasta Nykänen tekee vielä yhden yllättävän käännöksen ja yrittää tykittää itse. Pallo menee vasemmalta ohitse.

Jukka Vanninen ja Teemu Turunen

12. Jukka Vanninen ja Teemu Turunen juonivat vapaapotkua. Juho Nykänen on hiipinyt kyttäyspaikalle Hongan muurin taakse.

Vapaapotku ilmassa

13. Vapaapotku on lähtenyt Hongan muurin ylitse ja Juho Nykänen rynnii pallon perään.

Yläilmoihin

14. Hongan puolustus on puskenut pallon yläilmoihin. Puskijan vasemmalla puolella oleva puolustaja huomaa vasemmalla vartioimattoman Juho Nykäsen ja käännähtää häntä kohden.

Hongan kulma vasemmalta

15. KooTeePeen otteluhallinnan lomassa Honka sai välillä vastahyökkäyksiä, jotka johtivat parhaimmillaan kulmapotkuihin. Tässä Hongan kulma vasemmalta.

Tuomarin huomautus KooTeePeen vaihtopenkille

16. KooTeePeen päävalmentaja piti välillä turhan kovaa meteliä vaihtopenkillä ja erotuomari joutui kerran ojentamaan varoittavan sormensa. Taustalla Ilja Venäläinen, Joel Perovuo, Mika Helin, Roni Porokara ja Janne Saarinen.

Kaksinkamppailua

17. Pelaajien panostivat otteluun sataprosenttisesti ja tässä taisteluparin molemmat osapuolet ovat kellahtaneet selälleen. Sampo Koskinen korjaa pallon haltuunsa. Vasemmalla Niko Ikävalko.

Hongan kulma vasemmalta

18. Hongan kulma vasemmalta.

Päädystä yli

19. Hongan kulmassa pallo menee keittiön puolelle.

Paitsio?

20. Honka sai läpiajon, mutta tämä taisi olla paitsio.

KooTeePee-kulma

21. KooTeePeen kulma ensimmäisen puoliajan lopussa.

Maalitilanne

22. Tilanne toisella puoliajalla Hongan maalilla. Pusku menee vasemmalta ohitse.

Hongan vapaapotku

23. Hongan vapaapotku. KooTeePeen muurin päässä kovan onnen soturi Juho Nykänen.

Tiikerisyöksy

24. Pelaajaruuhkaa Hongan rangaistusalueella. Ylemmässä pikkukuvassa pari sekuntia myöhemmin Tuomas Peltonen on heittäytynyt pelaajien jalkoihin ja kaapannut pallon haltuunsa.

Maali

25. Kootepeen hyökkääjä on päässyt lävitse ja ohittaa yläosiossa Tuomas Peltosen: 0-2. Kuvan alemmassa osiossa Kooteepeen pelaajat riemuitsevat maalista.

Jukka Vannisen breakdance

26. Jukka Vanninen on päättänyt vaihteeksi kokeilla breakdancea tai sitten hän on katsellut liikaa Jane Fondan legendaarisia aerobics-videoita. ;-)

Honkapainostusta

27. Ottelun loppupuolella Honka yritti painostaa ja saada aikaan kavennusta, mutta KooTeePeen puolustus kesti moitteettomasti.

Kiitokset KooTeePee-faneille

28. Ottelun jälkeen KooTeePeen pelaajat käväisivät (taustalla) kiittämässä kotkalaisfaneja. Osa pelaajista ei roikkunut aivan nuoteissa mukana.

Janne Hyppönen

29. Janne Hyppönen lehdistötilaisuudessa.

I-Lohko

Anteeksi, että tämän raportin täydentäminen on viipynyt muutaman päivän. Kastuin ja vilustuin sunnuntai-iltana Pallokentällä harjoitusottelua seuratessani ja päälle iski kaamea flunssa, joka on vierottanut pois tietokoneen äärestä.

Ottelutapahtumat:
04. min. KooTeePeen maalivahti nyrkkeilee pallon ylitse, Hongalle kulma oikealta.
10. min. Hongan kulma oikealta, pusku hiukan yli maalin.
16. min. KooTeePeen ensimmäinen maali. Keskitys vasemmalta maalin eteen, sieltä sisään. Niko Ikävalko maalintekijä, syöttäjä Jukka Vanninen.
19. min. Erotuomarin puhuttelu Hongan Janne Saariselle.
23. min. Hongan kulma vasemmalta.
26. min. Hongan kulma vasemmalta.
34. min. KooTeePeen kulma vasemmalta.
39. min. Hongan kulma oikealta.
40. min. KooTeePeen maali, joka hylättiin. Hyppösen vähemmän kannustava mielipide yhdelle pelaajalle.
42. min. Hongan kulma oikealta.
49. min. Hongan kulma oikealta, KooTeePeen vaarallinen vastahyökkäys.
52. min. KooTeePeen kulma vasemmalta.
53. min. KooTeePeen toinen maali. Maalintekijä Ilja Venäläinen, syöttäjä Teemu Turunen.
55. min. Honka vaihtaa, Hermanni Vuorinen pois, tilalle Jami Puustinen
60. min. Honka vaihtaa, Vesa Vasara pois, Hannu Patronen tilalle.
67. min. Honka vaihtaa, Peke Huuhtanen pois, Nicholas Otaru tilalle.
71. min. KooTeePeen Niko Ikävalkolle varoitus.
79. min. KooTeePeen kulma vasemmalta.
84. min. Hongan Mika Helin saa varoituksen.
85. min. KooTeePee vaihtaa, Juho Nykänen pois, Marko Tyyskä tilalle.
86. min. Honka vaihtaa, Sampo Koskinen pois, Pekka Sihvola tilalle.
86. min. KooTeePee vaihtaa, Niko Ikävalko pois, Joni Ruuskanen tilalle.
88. min. KooTeePee vaihtaa, Teemu Turunen pois, Tuukka Kesseli tilalle.
90. min. KooTeePee vaihtaa, Ilja Venäläinen pois, Teemu Pukki tilalle.
Ottelun viime sekunneilla myös KooTeePeen Pasi Salo oli tulossa kentälle, mutta ei saanut enää erotuomarilta vaihtolupaa.

Erinomainen ottelu ja viihdyttävää futista. KooTeePeessa on Teemu ja Tuomo Turusen lisäksi useita teknisiä ja taitavia pelaajia, jotka lisäksi laittavat itsensä todella peliin mukaan. Yksi tällaisista vähemmän näkyvistä taustapelaajista on laajalla alueella uurastanut Juho Nykänen.

FC Lahti531110-510
FC Honka53117-310
MyPa52123-57
FC KooTeePee52037-96
IFK Mariehamn51316-56
HJK51043-93
II-Lohko
Tampere United 6 4 1 1 11-4 13
FC Haka 6 4 0 2 8-7 12
FF Jaro 6 3 1 2 12-9 10
KuPS 6 2 2 2 8-8 8
VPS 6 1 3 2 3-3 6
TPS 6 0 4 2 5-8 4
FC Inter 6 0 3 3 6-14 3

Aika mielenkiintoista, että finaaliin selvisivät molempien alkulohkojen neloset. Tämä osoittaa, että puolivälierät ja välierät liigacupissa ovat aivan toinen peli, kuin talvikauden aikana sekalaisissa paikoissa pelatut ottelut. Puolivälierässä ja välierässä päivän kunto ratkaisee enemmän kuin aikaisemmat meriitit. KuPSin muuttuminen viikossa osoittaa myös kuinka nopeasti peli voi kääntyä.

FC Hongan kokoonpano: 1. Tuomas Peltonen, 3. Roope Heilala, 5. Lasse Lagerblom, 7. Peke Huuhtanen (68. min. 20. Nicholas Otaru), 9. Vesa Vasara (61 min. 8. Hannu Patronen), 12. Sampo Koskinen (86. min. 11. Pekka Sihvola), 19. Mika Helin, 21. Joel Perovuo, 22. Janne Saarinen, 33. Roni Porokara, 10. Hermanni Vuorinen (56. min. 17. Jami Puustinen). Vaihtopelaajat: 4. Ville Jalasto, 31. Joni Korhonen, 2. Tomi Maanoja.

FC KooTeePeen kokoonpano: 1. Janne Henriksson, 4. Mikko Lönsström, 5. Jarno Tuunainen, 7. Anssi Viren, 8. Jukka Vanninen, 9. Ilja Venäläinen (90. min. 2. Teemu Pukki), 11. Tuomo Paakkari, 16. Juho Nykänen (86. min. 17. Marko Tyyskä), 21. Niko Ikävalko (88. min. 20. Joni Ruuskanen), 22. Tuomo Turunen, 24. Teemu Turunen (90. min. 25. Tuukka Kesseli). Vaihtopelaajat: 6. Erkka Länsimies, 13. Ville Tura, 18. Pasi Salo.

Maalit: 17. min. Niko Ikävalko (Jukka Vanninen) 0-1, 54, min. Ilja Venäläinen (Teemu Turunen) 0-2.

Ottelun erotuomarina oli Mikko Vuorela. Avustavina tuomareina olivat Ari Turkki ja Teijo Kotinurmi.

FC Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo totesi ottelun jälkeen: "V-tuttaa niin helvetisti, se on päällimmäisenä, mutta siitä pääsee eroon". Muuten Lehkosuo totesi, että ainakin pelissä oli vauhtia. Tarjottiin hyvää viihdettä katsojille. Vaikka oltiin parempi joukkue kentällä, se ei riitä. Kotka rankaisi nopeasti, me ei oikein pelattu boksissa. Peli meni välillä sellaiseksi, että Kotka lopetti pelaamisen ja keskittyi vastaiskuihin. Kun meillä ei saatu pilkusta sisään, niin se oli kovin tehotonta. Kotkalla oli hyviä paikkoja tehdä lisää maaleja. Ei mitään turhia paineita nurmipelejä varten.

Ensi viikko menee Hongalla Lehkosuon mukaan Vierumäen testeihin. Ensin niihin valmistaudutaan pari päivää huolellisesti. Sitten testien jälkeen 2-3 päivää palautumista eli yhteensä menee noin 7 päivää. Sen jälkeen on pari peliä, mutta vastustajista ei ole vielä tietoa.

FC KooTeePeen päääävalmentaja Janne Hyppönen totesi: "Ensimmäinen jakso ei ollut pelillisesti sellainen kuin pitäisi olla. Pelin pitäisi olla kivan näköistä ja tehdä maali. Ensimmäinen jakso liian passiivinen, boksissa pelaaminen hyvää molemmissa päissä. Toisella puoliajalla hyökättiin. Puoliajalla keskusteltiin hyvin rauhalliseen sävyyn siitä. Me puolustimme kohtuullisen hyvin. Honka olisi voinut rangaista lipsahduksista.

Ehkä joukkueen esityksessä näkyi joitakin virheitä. Monille tänne asti pääseminen oli kova juttu, osalla pelaajista oli vellit housuissa eli jännittivät. Meillä oli heikot hetket puolustuksessa, mutta kenttä kuitenkin balanssissa." Kun Hyppöseltä kysyttiin poissa olevista pelaajista hän totesti olevan ihanteellinen tilanne, jos pelipaikoista syntyy kilpailua: "En ryhtyisi vaihtaamaan ketään. Kapea rinki näkyy meillä enemmän. Nuorta ukkoa pukkaa koko ajan".

Tulevasta Liigacupin finaalivastustajasta KuPSista Hyppönen totesi: "KuPS on erittäin kookas joukkue. Erikoistilanteet ovat vaikeita. Olemme kohdanneet heidät kaksi kertaa täällä ja kerran Uusi Lahti Cupissa. Hyvä joukkue."

Vaikka Hyppönen keskusteli puoliajalla omien sanojensa mukaan "rauhalliseen sävyyn", niin kentällä hän ei aina malttanut pitää kieltään kurissa. Pelaajan esityksen vertaaminen nukkuneen rukoukseen ei ole ehkä kovin kannustavaa. Onhan hyvä, että liigasta löytyy värikkäitä valmentajia, mutta heidänkin kannattaisi toisinaan miettiä mitä suustaan päästävät.

[Paluu] [Ottelun tapahtumat] [KooTeePee Liigacupin finaaliin] [KooTeePee kesytti Hongan] [Hyppönen iloitsi finaalipaikasta] [01.04. Raportti: Honka putosi Liigacupista] [Honka keskustelu I] [Honka keskustelu II] [KTP kannattajat] [Liigacupin välierät kiinnostivat] [Intertoto-uutinen ennenaikainen] [KooTeePee Eurooppaan!] [ANALYYSI: Oikeat joukkueet Liigacupin finaaliin]