Uusi Lahti Cup 2011: FC Haka - TamU 0-3 (0-1) [29.01.2011]

[Haka kaatoi HJK:n Uusi Lahti -Cupissa] [Nooitmeer ja Sihvola Hakan mukana Uusi Lahti Cupissa] [Eetu Muinonen näytille Haka-otteluun] [Wissin silmään tarttui positiivisia asioita] [TamU eteni välierään Hakaa vastaan]

Hakan ensimmäisen Uusi Lahti Cup 2011 -ottelun jälkeen perjantaina 28.1.2011 matkustin R-junalla ensin Riihimälle ja edelleen toisella R-junalla kotiin Pirkanmaalle. Lauantaina aamulla palasin samaa reittiä päinvastaiseen suuntaan takaisin Lahteen.

Olli Paasio

1. Saavuin Lahden Suurhallille hyvissä ajoin ennen FC Hakan ja Tampere Unitedin ottelua. Aamun otteluista toinen eli FC Lahden ja FC Kuusysin välinen ottelu oli käynnissä. Yleisöä oli tässä vaiheessa päivän yleisöennätys. Lahtelaisten joukkueiden lopetettua ottelunsa osa lahtelaiskatsojista lähti kotiin. Itse istuin takimmaisella penkkirivillä jonkin aikaa odottelemassa seuraavan ottelun alkamista. Vieressä lahtelaisjoukkueiden ottelua seurasi FC Hakan varatoimitusjohtaja Olli Paasio.

FC Haka verryttelemässä

2. FC Hakan pelaajat verryttelivät edellisen ottelun aikana kentän päädyssä.

Joukkueet kentälle

3. Ennen ottelua joukkueet marssivat kentälle erotuomareiden johdolla. Erotuomarina oli Simo Kivari ja avustavina erotuomareina Jari Vanhanen ja Janne Jussila. Erotuomarikolmikko oli sama kuin Hakan perjantaisessa ottelussa, mutta jos otteluohjelmaan on uskomista, niin avustavat taisivat vaihtaa tehtäviä eli olivat eri laidoilla. Mutta asian voi varmaan tarkistaa valokuvista. :) Haka pelasi kokovalkoisessa asussa ja Tampere United kokovihreässä.

Aleksi Nieminen, Ilari Ruuth, Mika Lahtinen

4. TamU:n puolustuksessa Ilari Ruuth piti Hakan Aleksi Niemistä pihdeissä välillä käsivoiminkin. Mika Lahtinen kiirehti auttamaan.

Aleksi Nieminen, Ilari Ruuth, Mika Lahtinen, Albert Kuqi, Jan Berg

5. Pallo pysyi Niemisen hallussa, mutta Albert Kuqi kiirehti auttamaan vaikka spagaati ei oikein venynyt. Vasemmalta oikealle: Nieminen, Ilari Ruuth, Mika Lahtinen, Kuqi ja Jan Berg.

Henri Myntti, Juha Pirinen, Regi Nooitmeer, Aleksi Nieminen

6. Henri Myntti oli vuorostaan Juha Pirisen ja Hakan kapteeni Regi Nooitmeerin pihdeissä. Etuallalla oli Aleksi Nieminen.

Antto Hilska, Jan Berg, Mikko-Petteri Latosaari, Mika Lahtinen

7. Mika Lahtinen hyökkäsi laidalta. Jan Berg ja Mikko-Petteri Latosaari estelivät. Vasemmalla oli Antto Hilska.

Regillio Nooitmeer, Simo Kivari, Josef Chavez, Juha Pirinen, Mika Lahtinen, Ville Kauppinen

8. Mika Lahtinen oli pääsemässä lävitse, mutta Hakan maalivahti Ville Kauppinen kiirehti kaatamaan hänet rangaistusalueen ulkopuolella ja sai keltaisen kortin erotuomari Simo Kivarilta. Vasemmalta oikealle: Regillio Nooitmeer, Kivari, Josef Chavez, Juha Pirinen, Lahtinen ja Kauppinen.

Kalle Multanen, Regi Nooitmeer, Segun Ikudehinbu, Albert Kuqi, Henri Myntti, Mikko-Petteri Latosaari, Ville Kauppinen, Mika Lahtinen

9. TamU:n ensimmäisen maalin puski Henri Myntti Ilari Ruuthin keskityksestä. Vasemmalta oikealle: Kalle Multanen, Regi Nooitmeer, Segun Ikudehinbu, Albert Kuqi, Myntti, Mikko-Petteri Latosaari, Ville Kauppinen ja Mika Lahtinen. Taustalla kentän päädyssä verryttelemässä ollut Marco Matrone pääsi seuraamaan maalia aitiopaikalta.

Jan Berg, Aapo Lappalainen

10. TamU:n Aapo Lappalainen yritti huijata Hakan puolustaja Jan Bergiä.

Ilari Ruuth, Eetu Muinonen, Kalle Multanen, Aleksi Nieminen, Albert Kuqi, Antti Ojanperä

11. Albert Kuqi hölmöili kunnolla seuraavassa tilanteessa. Aleksi Nieminen syötti keskelle Kuqille ja käännähti sitten laitaa pitkin ylösnousuun. TamU-puolustaja Ilari Rooth ennakoi tilannetta ja käännähti kohden omaa puolustusaluetta. Vasemmalta oikealle: Ruuth, Eetu Muinonen, Kalle Multanen, Nieminen, Kuqi ja Antti Ojanperä.

Aleksi Nieminen, Eetu Muinonen, Antti Ojanperä, Mohamed Koroma, Albert Kuqi, Kalle Multanen

12. Albert Kuqi käännähtää syötön saatuaan keskustaa kohden, mutta ei syötä, vaikka keskellä ovat vapaana sekä Mohamed Koroma että Kalle Multanen. Ruuthin perään spurttanut Aleksi Nieminen olisi kolmas syöttökohde. Vasemmalta oikealle: Nieminen, Eetu Muinonen, Antti Ojanperä, Mohamed Koroma, Kuqi ja Kalle Multanen.

Eetu Muinonen, Antti Ojanperä, Albert Kuqi, Mohamed Koroma, Kalle Multanen

13. Eetu Muinonen on tulossa vastaan, mutta Kuqi ei syötä, vaikka sivulla Kalle Multanen odottaa syöttöä kaksin käsin ja Kuqin takana Mohamed Koroma on oikealle laidalla vapaana matkalla TamU-maalia kohden. Vasemmalta oikealle: Muinonen, Antti Ojanperä, Kuqi, Mohamed Koroma ja Multanen.

Eetu Muinonen, Mohamed Koroma, Kristian Kojola, Antti Ojanperä, Simo Kivari, Albert Kuqi, Jarkko Värttö

14. Albert Kuqi torppasi katkoa yrittäneen Eetu Muinosen ja erotuomari Simo Kivari otti Kuqin puhutteluunsa. Vasemmalta oikealle: Johannes Mononen, Aapo Lappalainen, Muinonen, Mohamed Koroma, Kristian Kojola, Antti Ojanperä, Kivari, Kuqi ja Jarkko Värttö.

Simo Kivari, Albert Kuqi, Johannes Mononen, Eetu Muinonen

15. Keltainen kortti siitä nousi. Vasemmalta oikealle: Simo Kivari, Albert Kuqi, Johannes Mononen ja Eetu Muinonen.

Sakari Saarinen, Juha Pirinen, Mikko-Petteri Latosaari, Henri Myntti, Albert Kuqi, Regillio Nooitmeer, Kristian Kojola, Ville Kauppinen

16. Kristian Kojola pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta tämän puskun taisi Ville Kauppinen torjua. Tilanteessa huomasi, kuinka Henri Myntti teki tilaa keräämällä kolme Haka-puolustajaa kimppuunsa ja Kojola pääsi aivan vapaana ahdistelemaan Ville Kauppista. Vasemmalta oikealle: Sakari Saarinen (?), Juha Pirinen, Mikko-Petteri Latosaari, Myntti, Albert Kuqi, Regillio Nooitmeer, Kojola ja Kauppinen.

Aapo Lappalainen, Aleksi Nieminen

17. Hakan Aleksi Nieminen ahdisteli TamU:n Aapo Lappalaista. Niemisen pelityyli oli mielestäni aika flegmaattista, mutta tämä oli harvoja kertoja, kun olen näkevinäni jotain positiivista aggressiivisuutta.

Antti Ojanperä, Mohamed Koroma

18. Antti Ojanperä mietti, että millä tavalla pallojonglööri Mohamed Koroma yrittää harhauttaa.

Henri Myntti, Josef Chavez, Aleksei Kangaskolkka, Segun Ikudehinbu

19. Hakan perulaispuolustaja Josef Chavez valmistautui antamaan syöttöä spurttaavalla Segun Ikudehinbulle. Vasemmalta oikealle: Henri Myntti, Chavez, Aleksei Kangaskolkka ja Ikudehinbu.

Jan Berg, Juha Pirinen, Eetu Muinonen, Jarkko Värttö, Albert Kuqi, Aleksi Nieminen

20. Juha Pirinen tähyili pallon perään. Pirisen takana oli ilmeisesti Eetu Muinonen. Vasemmalla oli Jan Berg ja oikealla Jarkko Värttö, Albert Kuqi sekä Aleksi Nieminen.

Sakari Saarinen, Mikkis Latosaari, Juuso Salonen, Mika Hilander, Jarkko Värttö, Kalle Multanen, Eetu Muinonen, Johannes Mononen, Kristian Kojola

21. Mikko-Petteri Latosaari ja Juuso Salonen nousivat erikoistilanteissa puolustuksesta ahdistelemaan TamU:n maalia. Vasemmalta oikealle: Sakari Saarinen, Latosaari, Salonen, Mika Hilander, Jarkko Värttö, Kalle Multanen, Eetu Muinonen, Johannes Mononen and Kristian Kojola.

Josef Chavez, Antto Hilska, Aleksei Kangaskolkka

22. Hakan perulaispuolustaja Josef Chavez on kehittynyt selvästi viime kesästä ja sai Lahdessa jopa uusia ihailijoita. Puoliaikatauolla jouduin Haka-piponi vuoksi erään (lahtelaisen?) futisfanin tentattavaksi Chavezista. Tässä pallosta kamppailemassa myös Antto Hilska ja oikealla oli Aleksei Kangaskolkka.

Antto Hilska, Josef Chavez, Aleksei Kangaskolkka

23. Pallokamppailut kysyvät toisinaan kimmoisuutta.

Aleksi Nieminen, Antti Ojanperä, Albert Kuqi, Jarkko Värttö

24. Albert Kuqi paini pallosta Antti Ojanperän kanssa. Takana oli Aleksi Nieminen ja oikealla oli Jarkko Värttö.

Eetu Muinonen, Sakari Saarinen, Mohamed Koroma, Antti Ojanperä, Albert Kuqi, Aleksi Nieminen

25. Albert Kuqi hävisi pallokamppailun ja pallontavoittelu muuttui puhtaaksi kampiksi. Vasemmalta oikealle: Eetu Muinonen, Sakari Saarinen, Mohamed Koroma, Antti Ojanperä, Kuqi ja Aleksi Nieminen.

Johannes Mononen, Juuso Salonen, Albert Kuqi, Ville Kauppinen, Henri Myntti, Simo Kivari, Juha Pirinen, Mikko-Petteri Latosaari, Pekka Sihvola, Jonas Emet, Kalle Multanen

26. Uskoisin, että tämän takia Haka on harkinnut Albert Kuqin testaamista vähän alusta. Vaikka Henri Myntti hyppäsi 2-3 kertaa erotuomarin huomaamatta Kuqin selkään siten, että hän esti samalla hartioista painamalla Kuqin hyppäämisen, niin kerran ilmaan päästyään Kuqi kamppaili pallosta samoissa korkeuksissa kuin Myntti. Silloin kun vastustajalla on pitkiä pelaajia, niin myös omalla joukkueella pitäisi olla saman kokoluokan pelaajia, vaikka he eivät muilta ominaisuuksiltaan aivan huippuja olekkaan. Vasemmalta oikealle: Johannes Mononen, Juuso Salonen, Kuqi, Ville Kauppinen, Myntti, Simo Kivari, Juha Pirinen, Mikko-Petteri Latosaari, Pekka Sihvola, Jonas Emet ja Kalle Multanen.

Josef Chavez, Johannes Mononen, Juha Pirinen, Juuso Salonen, Albert Kuqi, Ville Kauppinen, Henri Myntti

27. Myös Juha Pirinen pääsee ihan mukavasti ilmaan. Tässä hän hyppäsi kakkospalloon häiritsemään Johannes Monosen puskua. Vasemmalta oikealle: Josef Chavez, Johannes Mononen, Juha Pirinen, Juuso Salonen, Albert Kuqi, Ville Kauppinen ja Henri Myntti.

Antti Ojanperä, Mohamed Koroma

28. Antti Ojanperä pyrki estämään Mohamed Koroman pelaamista vähän käsilläkin.

Jaakko Juuti, Aleksei Kangaskolkka, Aleksi Nieminen, Simo Kivari, Pekka Sihvola, Mohamed Koroma, Sakari Saarinen, Balász Sallai

29. Toisella puoliajalla viimeisen puolen tunnin ajaksi Albert Kuqin tilalle vaihdettu Pekka Sihvola sai vähemmän hänelle sopivia juoksupalloja. Enimmäkseen Sihvolalle taidettiin heittää target-pelaajalle tarkoitettuja kukkupalloja. Vasemmalta oikealle Jaakko Juuti, Aleksei Kangaskolkka, Aleksi Nieminen, Simo Kivari, Sihvola, Mohamed Koroma, Sakari Saarinen ja Balász Sallai.

Aleksi Nieminen, Leonardo de Miranda Pires, Balász Sallai, Kasperi Ojala, Johannes Mononen

30. Kalle Multasen tilalle toisella puoliajalla tullut Kasperi Ojala ei saanut TamU-puolustuksen puristuksessa aikaan sen enempää kuin Multanenkaan. Vasemmalta oikealle: Aleksi Nieminen, Leonardo de Miranda Pires, Balász Sallai, Ojala ja Johannes Mononen.

Juuso Salonen, Antto Hilska, Jarkko Värttö, Aleksi Nieminen

31. Antto Hilska pelasi TamU:n keskikentällä koko ottelun. Vasemmalta oikealle: Juuso Salonen, Hilska, Jarkko Värttö ja Aleksi Nieminen.

Johannes Mononen, Pekka Sihvola, Sakari Saarinen, Mika Hilander

32. Pekka Sihvola pelasi taas vaihteeksi target-roolissa, kun muut pelaajat eivät muulla keinoin pystyneet hänen ulottuvilleen palloja tässä ottelussa toimittamaan. Sihvolan takana olevaa pelaajaa veikkaan Johannes Monoseksi ja oikealla ovat Sakari Saarinen ja Mika Hilander.

Päät painuksissa

33. Ottelun päätyttyä Hakan pelaajien päät olivat vähän painuksissa tappion seurauksena. Palkintojenjaossa Hakasta taidettiin palkita Mohamed Koroma.

Ottelun jälkeen lähdin kävelemään rautatieasemalle, vaikka junan lähtöön oli aikaa vielä parisen tuntia. Kotimatkan jaksoi paremmin, kun ehti hiukan syödä ennen Lahdesta lähtöä. Kokonaisuudessaan turnauksesta kahden Hakan ottelun (perjantai ja lauantai) perusteella jäi sellainen kuva, että Hakalla on "ykkösketju" kunnossa, jos siihen kuuluvat Regillio Nooitmeer, Juha Pirinen ja Pekka Sihvola. Mutta ykkösketjun takana olevilla pelaajat joutuvat tekemään kevään aikana kovasti töitä, jos haluavat täyttää liigakriteerit.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [2011] [Finaaliin 3-0 -voitolla] [Haka pronssipeliin Uusi Lahti -cupissa] [Puolustusasenne miellytti Wissiä] [Ristilä tyytyväinen viikonlopun antiin]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!