Veikkausliiga FC Haka - FC KooTeePee 1-1 (0-1) [20.07.2008]

[]

FC Hakan uudet testipelaajat

1. Ennen FC Hakan ja FC KooTeePeen välistä ottelua piti esitellä Hakan uudet testipelaajat, brasilialainen hyökkääjä Ari Segundo, 26, sekä nigerialainen keskikenttäpelaaja Abdullahi Ishaka, 24. Jostain syystä esittely jäi tekemättä. Karri Kekkosen lisäksi kolmas henkilö on otaksumani mukaan joko tulkki tai pelaaja-agentti.

FC KooTeePeen pelaajat pelaajaesittelyssä

2. FC KooTeePeen pelaajat pelaajaesittelyssä. Taivaalla oli aika tummia pilviä, mutta loppujen lopuksi ottelun aikana tuli vain muutama harva pisara. Hakapeliitat-katsomossa näkyi olevan väkeä ihan mukavasti.

FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä

3. FC Hakan pelaajat pelaajaesittelyssä. Taustalla oikealla näkyvä vierasfanikatsomo oli ottelun alussa aivan tyhjä. Mutta muutama kotkalainen oleili kyllä muissa katsomoissa.

Olof Hviden-Watson ja Jarkko Okkonen

4. Olof Hviden-Watson kaatoi Jarkko Okkosen kahdesti samanlaisella painiotteella kentän pintaan. Jälkimmäisen kaadon jälkeen erotuomari otti Hviden-Watsonin puhutteluun. Hviden-Watson yritti tarjota myös sovinnon kättä Okkoselle toisen kaadon jälkeen, mutta Okkonen ei sitä huolinut: yksi kaato voi olla vahinko, mutta kaksi kaatoa on jo tahallinen.

Vesa Helenius kentälle

5. KooTeePeen valmentaja Tommi Kautonen vaihtoi Vesa Heleniuksen kentälle.

Jani Lauretsalon volley

6. Heti Heleniuksen vaihdon jälkeen Teemu Turunen antoi KooTeePeen kulman. Jani Tanska (etualalla) voitti Toni Lehtisen pääpallotaistelussa ja puski pallon taaksepäin Jani Lauretsalolle, joka päätti tykittää suoraan ilmasta.

Alexander Dovbnyan pudotus

7. Alexander Dovbnyan torjui Lauretsalon maata hipovan tykin, mutta pudotti pallon eteensä.

Kiistapallo

8. Dovbnyan pudottama pallo näyttisi olevan Dovbnyan, Jani Kauppilan ja Vesa Heleniuksen jalan ulottuvilla.

Pallo verkkoon

9. Mutta ensimmäisenä palloon ehtii Helenius, joka tykittää se muiden pelaajien ylitse maaliverkkoon. Helenius ehti olla kentällä vaihdon jälkeen suunnilleen 15 sekuntia ja maali oli hänen ensimmäinen kosketuksensa ottelupalloon.

Onnitteluja

10. Ottelun jälkeen Helenius, kuten Jani Tanska ja Jani Lauretsalo saivat onnitteluja joukkuetovereiltaan. Oma ansio maalissa oli luonnollisesti myös Teemu Turusen erinomaisella kulmapotkulla.

Puoliaikanäytös

11. Puoliajalla nuoremman polven cheerleaderit esittelivät taitojaan.

12.

13.

Teemu Turusen keskitys

14. Teemu Turunen laukoi oikealta maalin eteen keskityksen, johon Tamas Gruborovics syöksyi ilmeisesti parhaaseen Henrik Larsson-tyyliin.

Yhteentörmäys

15. Alexander Dovbnya ilmeisesti yritti nyrkkeillä Turusen keskitystä pois ja hänen nyrkkinsä tai kyynärpäänsä osui Gruborovicsin päähän tyrmäten hänet täysin.

Ympäripyörähdys

16. Dovbnya ilmeisesti pyörähti törmäyksessä ympäri selin kenttään. Gruborovics iskeytyi ilmeisesti kovalla voimalla maahan selälleen. Erotuomari Vesa Hätilä seisoi kentän toisesta päästä katsoen takatolpan kohdalla, mutta ei vielä reagoinut tilanteeseen.

Pallo Juusolla

17. Pallo meni Dovbnyan torjuntayrityksen jälkeen Juuso Kangaskorvelle, mutta erotuomari Hätilä katsoi edelleen yhteentörmänneitä pelaajia. Dobnya ponnahti jaloilleen ja syöksyi kohti takatolppaa eli palloa kohden.

Peli seis

18. Erotuomari Hätilä tajusi jotain vakavampaa tapahtuneen ja keskeytti pelin sekä lähti juoksemaan kohti Gruborovicsia. Kalle Parviainen kumartui Gruborovicsia kohden. Keskityksen antanut Teemu Turunen käveli ohitse ja katsoi maalin suuntaan järkyttyneenä.

Kaksi auttajaa

19. Parviaisen lisäksi KooTeePeen Immo Eronen kumartui auttamaan. Dovbnya asteli lähemmäs ja Vesa Hätilä oli vielä muutaman askeleen päässä. Jani Lauretsalo riensi paikalle. Teemu Turunen oli kääntynyt selin ja näytti olevan lähes shokissa.

Ensimmäiset avunhuudot

20. Hätilä, Kalle Parviainen ja paikalle rientävä Jani Lauretsalo viittoivat apua vaihtopenkin suuntaan. Immo Eronen jatkoi auttamista. Teemu Turunen piteli otsaansa. Kolahtiko Gruborovicsia samaan kohtaan?

Erotuomari viittoi

21. Vesa Hätilä viittoi edelleen. Eronen jatkoi avunantoa ja Parviainen kumartui uudelleen Gruborovicsin puoleen. Lauretsalo ehti paikalle. Teemu Turunen kääntyi takaisin maalille käsi kasvojen edessä.

Lääkäriä huudetiin

22. Immo Eronen jatkoi auttamista, mutta Parviainen, Lauretsalo ja Dovbnya huusivat kurkku suorana lääkäriä paikalle. Erotuomari Hätilä seisoi syrjässä ja näytti lähes lamaantuneelta. Teemu Turunen käveli takaisin maalille.

Lääkäri paikalla

23. Paikalle olivat ehtineet ilmeisesti FC KooTeePeen huoltajat Petri Kainulainen ja Raimo Montonen sekä FC Hakan lääkäri Paavo Rasilainen ja SPR:n ryhmä. Huoltajat antoivat ensiapua Rasilaisen ohjeiden mukaan. SPR:n väki seurasi sivusta. Juuso Kangaskorpi oli kääntyneenä Teemu Turusen suuntaan ja yhdessä vaiheessa näytti, kuin hän sanoi jotain Turuselle, joka käveli edelleen levottomana edestakaisin.

Avunsoitto

24. Pelaajat Alexander Dovbnyaa lukuunottamatta oli hätistetty kauemmas ja ensiapu jatkui Rasilaisen ohjauksessa. SPR pääsi nyt paremmin auttamaan. Vasemmalla yksi SPR:n ryhmäläisistä soitti ilmeisesti ambulanssia paikalle. Erotuomari Hätilä tarkkaili tilannetta pallo kainalossa.

Ambulanssi saapuu

25. Ambulanssi saapui kentälle. Se tuli Tehtaan puoleisesta portista, ajoi päätykatsomon takaa uuden katsomon päätyyn ja sieltä kentälle. Kameran tallentamien valokuvausaikojen mukaan ambulanssi ehti paikalle n. 7 minuutin kuluttua onnettomuudesta.

Tamas Gruborovics siirretään paareilla ambulanssiin

26. Tamas Gruborovics siirrettiin paareilla ambulanssiin. KooTeePeen pelaajista Vesa Helenius seurasi lähietäisyydellä järkyttyneen tuntuisena. Ottelun jälkeen lehdistölle kerrottiin, että alustava diagnoosi oli ainakin aivotärähdys. Gruborovics oli tajuttomana noin 3 minuuttia. Tajuttomuusaikana kieli oli ilmeisesti mennyt nieluun ja hänellä oli hetken tukehtumisvaara. Otaksuisin, että Immo Eronen yritti torjua tätä jatkaessaan ensiapua aina lääkärin paikalletuloon asti. Tajuihin tullessaan Gruborovics ei muistanut tilanteesta mitään ja ei edes tiennyt mikä maa ja mikä valuutta oli kyseessä. Mahdolliset muut vammat selvinevät lääkärintarkastuksessa Tampereella. Gruborovicsin nilkka näytti myös vääntyvän tilanteessa aika pahan näköisesti.

27.

28.

29.

30.

31.

Henri Järviniemi pihdeissä

32. Ottelun 84. minuutilla Henri Järviniemi jää Janne Mahlakaarron ja Petri Viljasen pihtien väliin.

Tommi Kautonen protestoi

33. Mahlakaarto ja Viljanen pysäyttävät Järviniemen mielestäni sääntöjen mukaisesti, mutta KooTeePeen valmentaja Tommi Kautonen protestoi äänekkäästi.

Cheyne Fowler aitiopaikalla

34. Cheyne Fowler on tilanteessa suoraan edessä aitiopaikalla. Kun erotuomari viheltää ilmeisesti vapaapotkun KooTeePeelle, Cheyne ei otaksuttavasti osaa olla protestoimatta, koska mitään virhettä ei ilmeisesti tapahtunut. Erotuomari ei kuitenkaan siedä protestointia vaan keltainen kortti heilahtaa Cheynelle.

Hakan tasoitusmaali

35. Hakan tasoitusmaali syntyi Mikko Mannisen antamasta vapaapotkusta. Jarno Mattila vaihdettiin kentälle juuri ennen vapaapotkua ja hän jatkoi ensi kosketuksella pallon maalin eteen, josta Mikko Innanen puski sen verkkoon. Anteeksi pieni värivirhe muutamassa kuvassa. Vierasjoukkueen paidat näyttävät niissä sinisiltä.

36.

Vesa Helenius

37. Ottelun jälkeen Hakan pelaajat painalsivat aika nopeasti pukukoppiin, mutta KooTeePeen Vesa Helenius joutui ottelun median tarkkaan tenttiin nopeasta maalistaan. Helenius totesi, että kotkalaiset onnistuivat pitämään pakan koossa ja saivat maalista itseluottamusta. Sarjatilanteesta kysyttäessä Helenius totesi, että 20 pistettä riittäisi sarjapaikkaan.

Olli Huttunen ja Tommi Kautonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa

38. Olli Huttunen ja Tommi Kautonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

FC Hakan kokoonpano: 1. Alexander Dovbnya, 2. Juuso Kangaskorpi, 4. Jarkko Okkonen, 7. Mikko Innanen, 8. Jani Kauppila, 9. Mikko Manninen, 10. Kalle Parviainen, 11. Toni Lehtinen, 14. Valeri Popovitch (75. min. 15. Janne Mahlakaarto), 20. Cheyne Fowler, 21. Pietari Holopainen (26. min. 3. Petri Viljanen, 88. min. 22. Jarno Mattila). Vaihtomiehet: 12. Tommi Viik, 5. Ville Pajula, 18. Jari Nikkilä.

FC KooTeePeen kokoonpano: 1. Janne Henriksson, 3. Tony Odoristo, 4. Jani Tanska, 7. Tamas Gruborovics (64. min. 25. Henri Järviniemi), 8. Ville Oksanen, 11. Immo Eronen, 15. Jani Lauretsalo (90. min. 6. Erkka Länsimies), 17. Marko Tyyskä, 21. Olof Hviden-Watson, 24. Teemu Turunen, 30. Sasha Anttilainen (42. min. 23. Vesa Helenius). Vaihtomiehet: 10. Tomi Saarelma, 13. Santtu Malm, 14. Joni Ruuskanen.

Varoitukset: 33. min. Tamas Gruborovics, 35. min. Immo Eronen, 84. min. Cheyne Fowler, 90. min. Ville Oksanen, 90. min. Mikko Innanen, 90. min. Teemu Turunen.

Maalit: 43. min. Vesa Helenius 0-1, 88. min. Mikko Innanen 1-1.

Yleisöä .

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [Haka jäi tasapeliin KooTeePee:n kanssa] [Haka jäi tasapeliin KooTeePeetä vastaan] [Kotka nappasi yllätyspisteen Hakalta] [KooTeePeen taistelupiste sai murheellisen varjon]

Valid XHTML 1.0 Transitional