FC Haka - AC Allianssi 8-0 (6-0) [07.07.2005]

[AC Allianssin webbisivu 8.7.2005 internet-arkistossa] [MTV3 I]
Alkuverryttelyä sadesäässä I

FC Hakan ja AC Allianssin välisestä ottelusta Tehtaan kentällä 7.7.2005 tuli futisvuoden 2005 legendaarisin ottelu. Mistään ottelusta koko Veikkausliigahistorian aikana ei liene väännetty polemiikkia niin paljon kuin tästä ottelusta. Minulla oli kunnia istua katsomassa tätä ottelua. Muutamia kuvia ottelun tiimoilta: Vettä tuli kuin aisaa ja AC Allianssi verryttelee kentällä.

Alkuverryttelyä sadesäässä II

Ottelun jälkeen ilmeni, että AC Allianssin uusilla belgialaispelaajilla oli vääränmalliset nappulat jalassa. Futisharrastajien mukaan jo junioreille opetetaan, minkälaiset nappulat pitää olla nappulakengissä sadesäällä.

Allianssi polvillaan

Tässä ottelun teema: Allianssi oli Hakan edessä täysin polvillaan. Ottelun jälkeisissä tiedoissa mainittiin, että AC Allianssin maalivahti Gregory Goffin olisi ollut loukkaantunut ja ei pystynyt jalkavamman vuoksi kunnolla harjoittelemaan ennen ottelua.

Siilipuolustusta I

Jo alkuvaiheessa yhtä miestä lukuunottamatta koko Allianssimiehistö oli puolustamassa omalla rangaistusalueella. Pallo on korkealla ilmassa taustalla olevien lipputankojen välissä.

Puolustajat harhateillä

Tässä neljä Hakan pelaajaa on rinnakkain AC Allianssin maalilla. Paikalla on myös neljä Allianssi-pelaajaa, mutta tuntuvat kaikki juoksevan juuri päinvastaiseen suuntaan kuin pitäisi. Vaikuttaako nappulakenkien vääränlaiset nappulat käännösten hitauteen?

Maali on syntynyt

Hakan maali on syntynyt. Ensimmäinen Toni Lehtisen tyrkkäämä maali upposi keskeltä alas. Seuraavan Mikko Innanen teki oikeaan alanurkkaan ja kolmannen vasempaan alanurkkaan. Neljännen upotti Jani Kauppila taas keskelle alas.

Ei aina maalia

Aivan kaikki hyökkäykset eivät päättyneet maaliin.

Siilipuolustus II

Taas suuri osa AC Allianssin puolustajista on puolustamassa omalla rangaistusalueella ja vartiointikin näyttää pelaajien sijoittumisen perusteella toimivan hiukan paremmin.

Liukutaklausmaali

Maalinteko onnistuu liukutaklauksellakin.

Välillä ohitse

Ei Goffin ole niin pahasti pihalla tämän ohi menevän laukauksen suhteen.

Douai ymmällään

Mutta tässä tilanteessa Goffin raapii selvästi päätään ihmetyksestä.

Puolustus toimii

Tässä Allianssin puolustus toimii.

Taas avointen ovien päivä

Taas vietetään avointen ovien päivää.

Taas polvillaan

Goffin on taas vaihteeksi polvillaan.

Istumalakko

Goffin miettii istumalakkoon ryhtymistä.

Liukasteluja

Välillä liukasteltiin puolin ja toisin.

Vielä kerran

Taas pallo taitaaa olla maalissa.

Allianssipuolustus tiiviinä

Tässä Allianssipuolutus tiiveimmillään. Kaksi Hakan viimeistä maalia (Popovitch ja Salli) tehtiin vasempaan ja oikeaan ylänurkkaan, joten ne eivät välttämättä ole aina maalivahdin otettavissa.

Allianssivapaapotku lopussa

Ottelun lopussa AC Allianssi yritti kovasti kavennusta, mutta turhaan.

Hakafanit lopputunnelmissa

Hakafaneilla oli ottelun päätyttyä aavistuksen euforinen tunnelma.

Allianssifaneilta hymy ei paljoa irtoa

AC Allianssin fanit käärivät ottelun 18 minuutilla 4-0 tilanteessa lippunsa kerälle ja siirtyivät seuraamaan ottelua ravintolan puolelle. Ottelun jälkeen vain harvalta irtosi enää hymyä.

Tunnelman ikuistus

Vaikka tunnelma ei ole paras mahdollinen, ainakin yksi Allianssi-fani haluaa taustalla vielä ikuistaa tunnelman kamerallaan.

Tiittanen ja Allianssifanien I

Tiittanen sanoi, että hän ei ole mitenkään vahingoniloinen vaan surullinen. Kaikki kova työ mitä he ovat tehneet on heitetty menemään.

Tiittanen ja Allianssifanien II

Tiittasen lisäanalysointia.

Tiittanen ja Allianssifanien III

VIP-lippu rintapielessä ottelua seurannut Tiittanen sanoi ottelun jälkeen: Tämä on nyt tässä. Nyt lähden mökille.

Kotiin palasin liftaamalla Tikkurilaan Allianssin fanien kyydissä. Tunnelma autossa oli apea. Edellisen kerran Tehtaan kentältä palatessa lähdettiin hopeamitallit kaulassa, nyt tilanne oli toisenlainen. Jotkut jopa miettivät, että oliko tämä viimeinen fanimatka Valkeakoskelle. AC Allianssin nykykokoonpano tuntuu fanien mielestä petokselta sekä Veikkausliigaa että faneja kohtaan. Jotkut miettivät jopa, että parin vuoden päästä Alllianssia ei enää ole.

Fanit olivat kiitollisia, että Hakafanien käyttäytyminen oli mallikelpoista. Yksikään Hakahakalainen ei vääntänyt veistä haavassa mitenkään tuloksen johdosta.

Menomatkalla puhuttiin myös ihailevasti Vallun viimeisestä maalista (ottelun toiseksi viimeinen maali).

Palautetta Keskilinkille voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com tai Twitteriin https://twitter.com/JormaKarvonen kautta.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

[Paluu] [Paluu AC Allianssi-sivulle] [Hakan www-sivun otteluraportti] [Ottelupöytäkirja] [Ottelutapahtumat] [AC Allianssin www-sivulta ei löydy otteluraporttia] [Haka ruhjoi uudistuneen Allianssin] [Belgialaistunut Allianssi jäi katujyrän alle] [MTV3 I] [MTV3 II] [FF] [Allianssin Pister selitti murskatappiota] ["Allianssin poistaminen veikkauslistoilta oikea ratkaisu"] [Pister ja Suray myötävät tehneensä virheitä Allianssissa] [Belgialaishankinta Chebaïki: Allianssi-syytökset rasismia] [Allianssin ex-kuntovalmentaja ihmettelee Pisterin purkausta] [Allianssin vedonlyöntijuttu alkutekijöissä KRP:ssä] [Thierry Pister: "I made a big mistake"] [FF]
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!