Atlantis FC - TP-47 1-1 (1-1) [02.09.2006]

Tarmo Koivuranta, Axel Orrström, Matias Juvonen, Gaston Bindzi, Feras Abid, Anssi Jaakkola ja Sakari Hiukka

1. Atlantis painosti alusta alkaen. Tässä Sakari Hiukka on pysäyttänyt Atlantiksen hyökkäyksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: TP-47:n kapteeni Tarmo Koivuranta, Axel Orrström, Matias Juvonen, Gaston Bindzi, Feras Abid, Anssi Jaakkola ja Hiukka.

Matias Juvonen ja Sakari Hiukka

2. Matias Juvonen yritti taklata palloa pois Sakari Hiukalta, mutta taklaus taisi osua Hiukan pelitossujen nappuloihin, kun tämä samanaikaisesti pompotteli palloa ilmaan.

Manga Ekongollo, Sakari Hiukka, Jouni Talvensaari, Adel Eid, Marc Ndikumade ja Tarmo Koivuranta

3. Adel Eid nousi hyökkäykseen, mutta TP-47:n puolustus oli mieslukuinen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Manga Ekongollo, Sakari Hiukka, Jouni Talvensaari, Eid, Marc Ndikumade ja Tarmo Koivuranta.

Pekka Räisänen, Anatoli Bulgakov, Sakari Hiukka, Adel Eid ja Tarmo Koivuranta

4. Viimeistään rangaistusalueen rajalla pallo pelattiin pois Eid ulottuvilta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pekka Räisänen, Anatoli Bulgakov, Sakari Hiukka, Adel Eid ja Tarmo Koivuranta.

Jani Koivisto laukomassa vapaapotkua

5. Jani Koivisto laukomassa vapaapotkua.

Vapaapotku uppoaa maaliin

6. Koiviston vapaapotku uppoaa maalin vasempaan alakulmaan ja peli on 1-0.

Teemu Kankkunen, Kimmo Tauriainen, Jouni Talvensaari, Mikko Barsk, Matias Juvonen, Patrik Rikama ja Axel Orrström

7. Matias Juvonen yritteli sinnikkäästi nousua oikealla laidalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Teemu Kankkunen, Kimmo Tauriainen, Jouni Talvensaari, Mikko Barsk, Matias Juvonen, Patrik Rikama ja Axel Orrström.

Obi Metzger, Tarmo Koivuranta, Feras Abid ja Gaston Bindzi

8. Gaston Bindzi pelaa harhauttaa Abidin tyylikkäästi ulos pelistä. Pelaajat vasemmalta oikealle: Obi Metzger, Tarmo Koivuranta, Abid ja Bindzi.

Adam Highfield, Feras Abid, Jouni Talvensaari, Kimmo Tauriainen, Gaston Bindzi ja Adel Eid

9. Feras Abid peippaili laidalla ja Jouni Talvensaari tuntui ojentavaan kättään aivan kuin pyytäen palloa itselleen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Adam Highfield, Abid, Talvensaari, Kimmo Tauriainen, Gaston Bindzi ja Adel Eid.

Ennätysyleisö

10. Yleisöä oli paikalla ennätyksellisesti 742 henkeä. Keskellä näkyy tunnelmaa luonut afrorytmejä soitellut orkesteri.

Teemu Kankkunen ja Mikko Barsk

11. Teemu Kankkunen ja Mikko Barsk rakentavat pyramidia ja tuomari viheltää pelin poikki.

12. Näyttää kuin tuomari antaisi ensin varoituksen Mikko Barskille.

13. Heti perään tuomari näytti minun mielestäni keltaista korttia myös Teemu Kankkuselle. Ottelupöytäkirjaan oli merkitty vain Mikko Barskin varoitus.

Jaakko Isteri, Jani Koivisto, Pekka Räisänen, Patrik Rikama, Feras Abid, Axel Orrström, Obi Metzger, Marc Ndikumade, Tarmo Koivuranta ja Jouni Talvensaari

14. TP-47:n kapteeni Tarmo Koivuranta antoi vapaapotkun. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jaakko Isteri, Jani Koivisto, Pekka Räisänen, Patrik Rikama, Feras Abid, Axel Orrström, Obi Metzger, Marc Ndikumade, Koivuranta ja Jouni Talvensaari.

Vapaapotku menee maaliin

15. Tarmo Koivurannan vapaapotku upposi maaliin Adam Highfieldin heittäytymisestä huolimatta. Maali oli melkein kopio kotijoukkueen edellisestä maalista. Pelaajat vasemmalta oikealle: Teemu Kankkunen, Gaston Bindzi, Highfield, Mikko Barsk, Adel Eid, Manga Ekongollo ja Mikko Simula.

Pekka Räisänen, Marc Ndikumade, Jouni Talvensaari, Tarmo Koivuranta, Anatoli Bulgakov ja Sakari Hiukka

16. TP-47:n pelaajat riensivät onnittelemaan Tarmo Koivurantaa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Pekka Räisänen, Marc Ndikumade, Jouni Talvensaari, Koivuranta, Anatoli Bulgakov ja Sakari Hiukka.

Axel Orrström, Jouni Talvensaari, Matias Juvonen, Sakari Hiukka ja Teemu Kankkunen

17. Jouni Talvensaari yritti pysäyttää Matias Juvosta paidasta repimälläkin, mutta Juvonen säilytti tasapainonsa vaikka hiukan horjahtelikin. Hiukan vaikeampaa olikin kun vastaan tuli Sakari Hiukka, Pelaajat vasemmalta oikealle: Axel Orrström, Talvensaari, Juvonen, Hiukka ja Teemu Kankkunen.

Jouni Talvensaari, Anatoli Bulgakov, Mikko Simula, Jani Koivisto, Gaston Bindzi, Pekka Räisänen ja Feras Abid

18. Mikko Simula nousi pallon kanssa ja vaikka Jani Koivisto on vapaana vasemmalla, Simula syötti oikealle vielä vapaampana olevalle Matias Juvoselle. Juvonen keskitti maalin eteen, jossa kuvan oikeassa laidassa oleva Feras Abid pääsi tykittämään, mutta pallo meni suoraan maalivahti Anssi Jaakkolan syliin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Jouni Talvensaari, Anatoli Bulgakov, Simula, Koivisto, Gaston Bindzi, Pekka Räisänen ja Abid.

Adel Eid, Manga Manga Ekongollo ja Matias Juvonen

19. Adel Eid, Manga Ekongollo ja Matias Juvonen tyylittelivät keskiympyrässä.

Petteri Paajanen, Sakari Hiukka, Gaston Bindzi, Vesa Kosonen ja Pekka Räisänen

20. Tämän sivun alalaidasta löytyy linkki ottelupöytäkirjaan. Se on kuitenkin vajavainen, sillä ilmeisesti aiemmin mainitun Teemu Kankkusen varoituksen lisäksi pöytäkirjasta puuttuu ainakin kaksi Atlantiksen vaihtoa. Vesa Kosonen tuli Jani Koiviston tilalle ja Petteri Paajanen Obi Metzgerin tilalle. Molemmat vaihdot tehtiin samalla kertaa ottelun 56. minuutilla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petteri Paajanen, Sakari Hiukka, Gaston Bindzi, Vesa Kosonen ja Pekka Räisänen.

Matias Juvonen, Axel Orrström, Adam Highfield, Mikko Barsk, Teemu Kankkunen, Adel Eid, Jaakko Isteri ja Juha Saario

21. Mikko Barsk menetti tasapainonsa pallotavoittelussa Adel Eidin kanssa ja istahti hetkeksi Pallokentän nurmelle. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Juvonen, Axel Orrström, Adam Highfield, Barsk, Teemu Kankkunen, Eid, Jaakko Isteri ja Juha Saario. Viimeksi mainittu oli tullut kentälle 69. minuutilla Jouni Talvensaaren tilalle.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

22. Java-animaatio: Vesa Kosonen [korjattu oikea Atlantiksen pelaaja, anteeksi moka]kiersi Gaston Bindzin ja kolhaisi ilmeisesti pallontavoittelussa Tornion maalivahti Anssi Jaakkolaa. Erotuomari levitteli käsiään ja Kosonen itse kävi pyytelemässä Jaakkolalta anteeksi.

Adel Eid ja Jaakko Isteri

23. Atlantiksen painostuksen lomassa pallo meni muutaman kerran myös TP-47:n kärkimiehille. Tässä Jaakko Isteri harhautti Adel Eidin aivan väärään suuntaan. Harhautuksen jälkeen Isteri syötti poikittain Sakari Hiukalle, mutta tämän keskitys maalia kohti suuntautui päädystä ulos. Myös Mikko Barsk pääsi kerran pystysyötöstä läpi, mutta tykitti pallon päätyverkkoon.

Sakari Hiukka ja Petteri Paajanen

24. Sakari Hiukka ja Petteri Paajanen pyörivät keskialueella piirileikkiä. Paajanen tähyili vastustajan kenttäpuoliskolle syötön vastaanottajaa ja näyttäisi kuvakulman valehtelemana pitävän palloa sormenpäänsä varassa.

Juha Saario, Petteri Paajanen ja Tarmo Koivuranta

25. Petteri Paajanen piti edelleen palloa hallussaan keskialueella ja Juha Saario sekä TP-47-kapteeni Tarmo Koivuranta saapuivat ahdistamaan häntä.

Vesa Kosonen, Anssi Jaakkola, Juha Saario, Sakari Hiukka ja Matias Juvonen

26. Matias Juvonen puski päätyrajalla keskitystä kohti maalia, mutta maalivahti Anssi Jaakkola poimi pallon haltuunsa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Vesa Kosonen, Jaakkola, Juha Saario, Sakari Hiukka ja Juvonen.

Juha Saario, Gaston Bindzi, Anssi Jaakkola ja Feras Abid

27. Feras Abid kurkotti keskityksen perään, mutta maalivahti Anssi Jaakkola ehti väliin ja vangitsi pallon varmasti syliinsä. Edessä olevat pelaajat vasemmalta oikealle: Juha Saario, Gaston Bindzi, Jaakkola ja Abid

Anatoli Bulgakov, Anssi Jaakkola, Sakari Hiukka, Pekka Räisänen ja Vesa Kosonen

28. Vesa Kosonen tavoitteli palloa torniolaisten maalin edessä, mutta puolustus otti tilanteen tarkasti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Anatoli Bulgakov, Anssi Jaakkola, Sakari Hiukka, Pekka Räisänen ja Vesa Kosonen.

Teemu Kankkunen palkintojenjaossa

29. Palkintojenjaossa kolme Veikkauspörssipistettä sai Atlantiksen Teemu Kankkunen. Palkintoraati koostui tällä kertaa Atlantiksen fanitoiminnan vetäjistä. Kaksi veikkauspörssipistettä sai TP-47:n Marc Ndikumade, mutta hän oli jo pukuhuoneessa, joten palkinnon otti vastaan TP-47:n kapteeni Tarmo Koivuranta.

Feras Abid palkintojenjaossa

30. Feras Abid sai yhden veikkauspörssipisteen.

Oleg Eprintsev

31. TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev ottelun jälkeen.

Ennen ottelua Atlantis FC johti ykköstä 39:llä pisteellä. TP-47:llä pisteitä oli 30 ja sijoitus oli kuudes. Joukkueiden keväisessä ottelussa TP-47 voitti 2-0.


Seuraavassa taulukossa on Atlantiksen 9 kotiottelua ja 9 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 9 7 0 2 22-10 21
Vierasottelut 9 5 3 1 16-9 18
Yhteensä 18 12 3 3 38-19 39

Seuraavassa taulukossa on TP-47:n 10 kotiottelua ja 8 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 10 5 2 3 13-10 17
Vierasottelut 8 4 1 3 15-10 13
Yhteensä 18 9 3 6 28-20 30

Ottelu oli siitä erikoinen, että siinä oli pohjoismaisen erotuomarivaihdon seurauksena norjalainen erotuomari. Hänen nimeään ei löydy virallisesta ottelupöytäkirjasta, vaan siellä lukee ET. Se ei ilmeisesti viittaa samannimiseen elokuvaan, vaan on pöytäkirjapohjan lyhennys sanasta erotuomari. Pienen etsimisen jälkeen Pallokentän ottelussa otettuja valokuvia vertailemalla tulin siihen tulokseen, että erotuomarin nimi on Morten Høgberg. Avustavina tuomareina olivat Jan-Peter Aravirta ja Veijo Vainio. Tarkkailijana toimi Seppo Soini.

Samanaikaisesti ottelun kanssa oli Paavo Nurmen patsaan tienoilla joku autoilutapahtuma, jossa poltettiin kumia asfaltia vasten niin, että käry ja melu tuntui Pallokentälle saakka. Autoilutapahtuma oli katkaissut tien Töölönlahden pohjukasta Finnair Stadiumin suuntaan. Siitä suunnasta tulijoiden oli kierrettävä Ooperan kulmalta Kisahallin sivuitse tai Stadionin toiselta puolelta. Itse saavuin sitä kautta ja olin tälläkin kertaa vartin myöhässä, vaikka en näiden kulkuesteiden vuoksi.

Atlantis FC:n kokoonpano: 12. Adam Highfield, 3. Adel Eid, 5. Teemu Kankkunen, 7. Mikko Simula, 8. Kimmo Tauriainen (79. min. 4. Miika Jokiperä), 11. Jani Koivisto (56. min. 9. Vesa Kosonen), 19. Matias Juvonen, 21. Feras Abid, 22. Axel Orrström, 23. Patrik Rikama, 30. Obi Metzger (56. min. 24. Petteri Paajanen). Vaihtopelaajat: 36. Aleksandr Mitshuk, 29. Ojembe Olatuga, 33. Alimamy Jalloh, 35. Tony Kaukomaa.

Varoitukset: 11. min. Obi Metzger, 78. min. Matias Juvonen.

TP-47:n kokoonpano: 1. Anssi Jaakkola, 3. Anatoli Bulgakov, 5. Pekka Räisänen, 7. Mikko Barsk, 9. Jouni Talvensaari (69. min. 8. Juha Saario), 10. Jaakko Isteri, 11. Manga Ekongollo (90. min. 17. Sami Oinas), 15. Gaston Bindzi, 20. Sakari Hiukka, 21. Marc Ndikumade (82. min. 16. Ville Pekkanen), 26. Tarmo Koivuranta. Vaihtopelaajat: 30. Heikki Haaroja, 6. Mikko Isokangas.

Varoitukset: 43. min. Mikko Barsk.

Maalit: 21. min. Jani Koivisto 1-0, 44. min. Tarmo Koivuranta 1-1.

Neljän vuoden jälkeen Atlantismaalivahti Adam Highfield palasi syyskuussa kotimaahansa Uuteen Seelantiin. Tämä taisi olla hänen jäähyväisottelunsa Pallokentällä.

[Atlantis FC 2006]