Atlantis FC - PP-70 5-1 (1-0) [08.08.2006]

Veikkausraati

1. Ykkösen otteluissa palkintojen jaosta huolehtii Veikkausraati, jota kutsutaan myös Veikkauspörssiraadiksi, koska se jakaa Veikkauspörssipisteitä. Raadin koostumus vaihtelee ottelu ottelulta ja tällä kertaa raati kokoontui kahvion eteen hyvissä ajoin ennen ottelua. Vasemmalla raadin jäsen pelaaja-agentti Amo Krane ja oikealla selin istumassa mm. HJK:n Farid Ghazi, joka oli yksi raadin jäsenistä. PP-70:n pelaajista Marcello Ribeiro ja Olivier Boumelaha kävivät tervehtimässä raadin jäseniä.

Joukkueet tulossa kentälle

2. Joukkueet tulossa kentälle tuomareiden johdolla. Ottelun erotuomarina oli Petri Pahtakari. Avustavina tuomareina olivat Mikko Hemmilä ja Taavi Sulander. Tarkkailijana oli Mika Peltola.

Joukkueet pelaajaesittelyssä

3. Joukkueet ovat saapumassa pelajaaesittelyyn. Oikealla sinipaitainen PP-70 ja vasemmalla Atlantis tutussa punapaidassa. Palloliiton ottelupöytäkirjaan Kimmo Tauriainen on merkitty Atlantiksen avauskentälliseen, mutta todellisuudessa hän ei siinä pelannut. Hänen sijastaan kentälle tuli avaukseen Miika Jokiperä, joka kantoi myös kapteenin nauhaa.

Jani Koivisto ja Sergei Ussoltsev

4. Atlantiksen Jani Koivisto aloittaa maalinteon jo ottelun 2. minuutilla. Pallo uppoaa mukavasti yläriman alapuolelle tamperelaisten maalivahti Sergei Ussoltsevin tavoittelusta huolimatta.

Jani Koivisto onniteltavana

5. Maalin jälkeen Jani Koivisto saa onnitteluja joukkuetovereiltaan. Jopa katsomosta tähyilevä Atlantisfanien maskotti Vekku-nalle näyttää tyytyväiseltä ;-)

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

6. Tässä animaatiossa Atlantiksen Miika Jokiperä yrittää puskumaalia, mutta pallo menee Sergei Ussoltseville, joka saa sen haltuunsa hetken palloiteltuaan. Jokiperä jää vapaaksi kun häntä vartioinnut Aku Korhonen lähtee eteenpäin hypäten Adel Eidin niskaan. Pallo menee kuitenkin yli Korhosen Jokiperälle. Oikealla Samu Ruisniemi on vartioinnut sekä Pasi Karppista että Teemu Kankkusta, mutta molemmat jäävät vapaaksi maalin eteen kun Korhonen lähteen palloa kohden ja Kankkunen repii Ruisniemen paidanhihasta nurin. PP-70:n keskuspuolustus tuntuu tilanteen perusteella heikolta, mikä näkyy sarjasijoituksessakin.

Jos Java-applet ei toimi, asenna vanhempi JRE-ympäristö, joka korjaa uusimman JRE-1.6-ympäristön ohjelmointivirheen: Java-ympäristön asennusdemo

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

7. En halua naureskella pelaajien epäonnistumisilla, mutta kuten oheisessa animaatiossa näkyy, Aki Iso-Pietilä yrittää selvästi kuukauden maalia. Pallo kimpoaa rangaistusalueella yläilmoihin ja Iso-Pietilä päättää puskemisen sijasta yrittää ilmasta wolleytykitystä. Hän pyörähtää hutipotkun voimasta ympäri ja Adel Eid korjaa pallo haltuunsa. Huippuluokan maalintekijät yrittäisivät tällaisesta tilanteesta luultavammin hyvin suunnattua puskua. Nyt olisi melkein ollut tilaa pallon kuoletukseen ja laukomiseenkin.

Jos Java-applet ei toimi, asenna vanhempi JRE-ympäristö, joka korjaa uusimman JRE-1.6-ympäristön ohjelmointivirheen: Java-ympäristön asennusdemo

Ratsupoliisit

8. Ottelun aikana ratsupoliisit ratsastivat ylhäällä katsomon takana ohitse. Katsomossakin näkyi tutun näköistä väkeä. Kameramies saattaisi paidan värin perusteella olla Joensuulaisseura Jipon tarkkailija ;-)

Olivier Boumelaha, Joachim Lindholm, Pasi Karppinen, Adel Eid ja Risto Salmi.

9. Pallosta kamppailemassa PP-70:n Olivier Boumelaha (vasemmalla) ja Joachim Lindholm. Oikealla Atlantiksen Pasi Karppinen, Adel Eid ja Risto Salmi.

10. Mikko Simula on pudonnut Joachim Lindholmin ja pallon edessä polvilleen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko-Ville Hyyhönen, Sergei Ussoltsev, Adel Eid, Simula ja Lindholm.

Jani Koivisto, Jaakko Pasanen, Risto Salmi, Adel Eid, Mikko-Ville Hyyhönen ja Obi Metzger

11. PP-70:n kapteeni Jaakko Pasanen, Atlantiksen Risto Salmi ja Mikko-Ville Hyyhönen kamppailevat pallosta keskiviivan tuntumassa. Takana on vasemmalla ilmeisesti Jani Koivisto ja oikealla Adel Eid sekä Obi Metzger.

Feras Abid, Joachim Lindholm ja Juha Torvinen

12. Feras Abid seuraa palloa myös hypyn aikana, mutta Joachim Lindholm tähyilee aivan väärään suuntaan. Taustalla Juha Torvinen arvioi tilannetta.

Mikko Simula, Olivier Boumelaha, Risto Salmi ja Mikko-Ville Hyyhönen

13. Mikko Simula, Olivier Boumelaha ja Risto Salmi kamppailevat pallosta. Simula ottaa sen lopulta haltuunsa. Mikko-Ville Hyyhönen on hakeutunut vapaaseen paikkaan, mutta ei saa sinne syöttöä.

Mikko-Ville Hyyhönen, Pasi Karppisen, Feras Abid ja Juha Torvinen

14. Mikko-Ville Hyyhönen kuljettaa pallo Pasi Karppisen varrettaessa sivulla. Takana Feras Abid ja Juha Torvinen.

Jani Koivisto, Mikko-Ville Hyyhönen, Juha Torvinen ja Miika Jokiperä

15. Juha Torvinen lyö jarrut päälle, kun pallo ponnahtaa väärään suuntaan. Tuomarin takana Jani Koivisto, Mikko-Ville Hyyhönen ja Miika Jokiperä.

Ilkka Santahuhta, Aku Korhonen ja Petri Pahtakari

16. Ilkka Santahuhta (vasemmalla) sai toisen keltaisen kortin ja sen seurauksena punaisen kortin. Vieressä Aku Korhonen keskustelee erotuomarin kanssa.

Feras Abid ja Aki Iso-Pietilä

17. Atlantiksen seuraava maali on syntymässä. Feras Abid valmistautuu keskittämään ja Aki Iso-Pietilä yrittää peittää varoen kuitenkin selvästi pallon osumista käsiin.

Aku Korhonen ja Petteri Paajanen

18. Feras Abidin keskitys lentää rangaistusalueen päinvastaiselle reunalle, josta Petteri Paajanen puskee sen kaaressa Sergei Ussoltsevin ylitse. Aku Korhonen voi seurata palloa vain katseellaan.

Atlantiksen pelaajat juhlivat maalia

19. Atlantiksen pelaajat juhlivat joukolla maalia. Tässä Mikko Simula valmistautuu onnittelemaan Petteri Paajasta ja maalisyöttäjä Feras Abidia.

20. Atlantiksen seuraava maali Mikko Simulan esityöstä ja pallon tyrkkäsi maaliin Teemu Kankkunen, vaikka Feras Abidkin oli lähellä varmistamassa. Vasemman yläkulman pikkukuvassa Kankkunen on kurottanut palloon. Isossa kuvassa pallo on matkalla verkkoon vaikka Sergei Ussoltsev yrittää heittäytyä sen tielle. Oikean yläkulman kuvassa pallo on jo verkossa ja Teemu Kankkunen on aloittanut tuuletuksen. Pelaajat vasemmalta oikealle: Aku Korhonen, Aki Iso-Pietilä, Ussoltsev, Kankkunen, Abid ja Juha Torvinen.

Sergei Ussoltsevin rangaistuspotkumaali

21. PP-70:n maalivahti Sergei Usseltsev teki tamperelaisten lohdutusmaalin rangaistuspotkusta. Virkaveli Aleksander Mitshuk aavistaa väärään nurkkaan.

Petteri Paajanen maaliteossa

22. Petteri Paajanen teki seuraavan maalin. Laidasta Feras Abid keskittää vaikka Juha Torvinen yrittää viime hetkellä peittää. Myös Aki Iso-Pietilä yrittää tulla peittämään keskitystä, mutta turhaan. Petteri Paajanen ottaa pallon rinnalla alas ja laittaa sen kierteisenä alanurkkaan.

Samu Ruisniemi

23. Samu Ruisniemi loukkaa polvensa ja vaihdetaan pois kentältä. Tässä hän ontuu jo kylmäkääre polven ympärillä pukukoppia kohden.

Janne Arolinna ja Ari Suokas

24. Ari Suokas yrittää katkaista Janne Arolinnan etenemisen, mutta tämä ponnistaa tyylikkäästi taklauksen ylitse.

Vesa Kosonen maalinteossa

25. Vesa Kosonen tyrkkäsi takatolpalta Atlantiksen viimeisen maalin. Ensimmäistä Jani Koiviston maalia lukuunottamatta kaikki Atlantiksen maalit syntyivät saman kaavan mukaan: keskitys rangaistusalueen yli ja pallo sisään takatolpalta. Tamperelaisten keskuspuolustus vielä helpotti maalintekoa siirtymällä liikaa hyökkäyspuolen laidalle ja jättämällä keskustan vapaaksi.

Palkintojenjako

26. Palkintojen jaossa Petteri Paajanen sai kolme veikkauspörssipistettä, Risto Salmi kaksi ja Miika Jokiperä yhden.

Loppukättelyt

27. Palkintojen jaon jälkeen pelaajat kättelevät toisiaan.

Atlantis FC ja PP-70 Tampereelta kohtasivat 8.8.2006 jo toistamiseen viikon sisällä. Edellisenä torstaina Tampereella Atlantis oli voittoisa.

Atlantis FC:n kokoonpano: 36. Aleksander Mitshuk, 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä (c), 5. Teemu Kankkunen, 6. Pasi Karppinen, 7. Mikko Simula, 11. Jani Koivisto (69. min. 9. Vesa Kosonen), 21. Feras Abid, 23. Patrick Rikama (69. min. 26. Janne Arolinna), 25. Risto Salmi, 30. Obi Metzqer (42. min. 24. Petteri Paajanen). Vaihtopelaajat: 12. Adam Highfield, 8. Kimmo Tauriainen, 19. Matias Juvonen, 22. Axel Orrström.

Varoitukset: 40. min. Adel Eid.

PP-70:n kokoonpano:12. Sergei Ussoltsev, 5. Olivier Boumelaha, 6. Aki Iso-Pietilä, 7. Juha Torvinen, 8. Marcello Ribeiro, 10. Samu Ruisniemi (67. min. 11. Jussi Kotilahti), 13. Joachim Lindholm (67. min. 16. Ari Suokas), 14. Aku Korhonen, 18. Mikko-Ville Hyyhönen (60. min. 9. Drivon Shala), 20. Jaakko Pasanen (c), 21. Ilkka Santahuhta. Vaihtopelaajat: 1. Pasi Laine.

Varoitukset: 15. min. Joachim Lindholm, 23. min. Ilkka Santahuhta, 46. min. Jaakko Pasanen, 59. min. Ilkka Santahuhta (varoitus+varoitus=ulosajo).

Maalit: 2. min. Jani Koivisto 1-0, 61. min. Petteri Paajanen (Feras Abid) 2-0, 64. min. Teemu Kankkunen (Mikko Simula) 3-0, 67. min. Sergei Ussoltsev rp. 3-1, 80. min. Petteri Paajanen (Feras Abid) 4-1, 90. min. Vesa Kosonen 5-1.

Voittonsa ansiosta Atlantis nousi Ykkkösen sarjakärkeen.

[Atlantis FC 2006]