Suomen Cup: Atlantis FC - PK-35 4-2 (2-1) [11.06.2006]

Vitali Suetov ja Dani Kamras

1. Vitali Suetov oli tässä ottelussa Atlantis FC:n kapteeni. Tässä hän Dani Kamrasin tiukassa vartioinnissa. Takana Matias Juvonen ja PK-35:n maalivahti Tommi Särkkinen.

Pablo Gomez-Marttila, Petteri Paajanen, Alimamy Jalloh, Esa Terävä ja Vitali Suetov

2. Pablo Gomez-Marttila pelasi tässä ottelussa avauskokoonpanossa aivan kuin viimeisessä Ykkösen vierasottelussa Joensuussa. Muut pelaajat vasemmalta oikealle: Petteri Paajanen, Alimamy Jalloh, Esa Terävä ja Vitali Suetov.

Atlantiksen ensimmäinen maali syntymässä

3. Atlantiksen ensimmäinen maali on syntymässä. Kuvan vasemmassa laidassa Petteri Paajanen (näkyvissä vain toinen punasukkainen jalka) on puskenut pallon kohti maalia ja Pablo Gomez-Marttila ei onnistu hypystään huolimatta peittää puskua. Paajasen ja Gomez-Marttilan välissä Matti Tamminen ja Obi Metzger. Heistä oikealle Esa Terävä, Timo Priha, Pekka Utriainen, Tommi Särkkinen, Jiska Länsivuori, Dani Kamras ja Teemu Kankkunen.

Särkkinen tavoittelee palloa

4. Paajasen pusku lentää komeana kaarena maalin takanurkkaan ja etutolpalla seisonut Tommi Särkkinen haroo turhaan ilmaa. Peli oli 1-0.

Dani Kamras, Matti Tamminen ja Obi Metzger

5. Obi Metzger karkaa läpiajoon ja perässä juokseva Matti Tamminen kietoo kätensä Metzerin ympärille ja vetää tämän nurin. Dani Kamras seuraa tilannetta muutaman askeleen jäljessä.

Dani Kamras, Matti Tamminen ja Obi Metzger

6. Obi Metzger kaatuu ja Tamminen väistää sivulle. Tuomari kaivoi välittömästi esiin punaisen kortin ja passitti Tammisen suihkuun. Tuomio oli harvinaisen selvä.

Atlantiksen toinen maali syntymässä

7. Atlantiksen toinen maali on syntymässä. Obi Metzger tykittää kaukaa takaylänurkkaan. Vasemmalla Timo Priha, oikealla Charles Obi, hänen takanaan ehkä Pablo Gomez-Marttila ja Jiska Länsivuori.

Tommi Särkkinen heittäytyy

8. Tommi Särkkinen on taas liian edessä ja ei ylety palloon komeasta heittäytymisestä huolimatta. Dani Kamras ja Petteri Paajanen voivat maalin edessä vain katsoa upeaa suoritusta.

Petteri Kaijasilta, Jani Modig, Vitali Suetov

9. Jani Modig taiteilee pallon kanssa Vitali Suetov ahdistellessa takaa. Edessä Petteri Kaijasilta, takana (luultavammin) Alimamy Jalloh ja Jiska Länsivuori.

Jani Modig ja Matias Juvonen

10. Matias Juvonen on voittanut kaksinkamppailun Jani Modigin kanssa ja tähyilee laidalle kimmonneen pallon perää. Takana kohtaamista seuraamassa Jiska Länsivuori.

Vitali Suetov peippailee

11. Vitali Suetov peippailee pallon kanssa PK-35:n maalin edustalla Petteri Paajanen (vasemmalla), Pablo Gomez-Marttilan, Jiska Länsivuoren, Obi Metzgerin, Tommi Särkkisen ja Esa Terävän tarkkaillessa vierestä.

Vitali Suetovin roikko

12. Vitali Suetov on lähettänyt liikkeelle roikon kohti takanurkkaa, jota Tommi Särkkinen ei tavoita. PK-35:lle onneksi pallo menee takimmaisen maalitolpan vasemmalta puolelta ulos kentältä.

Ali Asad Ibrahim ja Janne Arolinna

13. Jo viime kaudella Ykkösen ja Suomen Cupin otteluita pelanneesta juniori Ali Asad Ibrahimista on tulossa yhä parempi vahvistus PK-35:n joukkueeseen. Vieressä Janne Arolinna.

Charles Obi tasoittaa

14. Juuri ennen taukoa Charles Obi pääsee tasoittamaan Jani Modigin kulmapotkusta tyylikkäällä puskulla etualanurkkaan. Pelaajat isossa kuvassa vasemmalta: Adam Highfield, Janne Arolinna, Obi, Esa Terävä, Petteri Kaijasilta, Petteri Paajanen, Jiska Länsivuori, Pekka Utriainen ja Patrik Rikama.

Jiska Länsivuori nousemassa laidalla

15. Jiska Länsivuori nousemassa pallon kanssa oikealla laidalla. Matias Juvonen seuraa hyvän matkaa perässä. Takana olevasta katsomosta laskin valokuvista 112 katsojaa. Jonkin verran väkeä oli myös katsomon ulkopuolella.

PK-35:n toinen maali syntymässä

16. PK-35:n toisesta maalista oli lähteestä riippuen vähä eri tietoja. PK-35:n webbisivulla maalintekijäksi kirjattiin Jiska Länsivuori ja syöttäjäksi Jani Modig. Atlantiksen webbisivulla maalin sanotaan syntyneen, kun Jani Modigin vapaapotku kimposi Patrik Rikamasta omaan maaliin. Oheisesta ja seuraavasta kuvasta puolestaan saisi sen vaikutelman, että takatolpalla ollut Timo Priha olisi kääntänyt vapaapotkun verkkoon. Itse en valokuvaamisen lomassa ollut asiasta aivan varma.

Pallo on maalissa

17. Pallo on maalissa ja peli on 2-2.

Atlantiksen kolmas maali

18. Atlantis ei kuitenkaan päästä ottelun tulokseksi Cup-otteluissa hankalaa tasapelitulosta, vaan tekee vielä kaksi maalia, joista tässä ensimmäinen. Tommi Särkkinen on liian kaukana maaliviivalta ja kun korkea kaukolaukaus tulee, hän arvioi sen silmänräpäyksessä liian korkeaksi tavoittaa ja tyytyy vain katsomaan yli kaartavan pallon uppoamista maaliin. Myös neljännessä maalissa pallo toimitetaan maaliin Särkkisen käsien ylitse.

Feras Abid ja Timo Priha I

19. Timo Priha suojaa palloa ja repii samalla Feras Abidia paidasta.

Feras Abid ja Timo Priha II

20. Abid horjahtaa Prihaa vasten ja levittää samalla käsiään näyttäen tuomarille, että hän ei töni Prihaa tahallaan.

Feras Abid ja Timo Priha II

21. Timo Priha ojentelee jalkaansa palloa kohden, mutta Feras Abid koukkaa takaa ovelasti ja saa tyrkättyä pallon pois Prihan ulottuvilta.

Mamet Mulan

22. Mamet Mulan nousemassa laidalta juuri ennen viimeistä neljättä maalia.

Mamet Mulanin maali

23. Tässä syntyy ottelun neljäs Mamet Mulanin maali. Keskellä pikkukuvassa Mulan on tykittämässä boksin rajalta. Yläkulman pikkukuvasta huomaa, että Mulan ajoitti laukauksensa sellaiseen hetkeen, että vastaantuleva Särkkinen, joka ilmeisesti suunnitteli heittäytyvänsä poikittain peittämään hyökkäystä, oli jo puoliksi kyykyssä siinä vaiheessa kun laukaus viuhahti käsien ylitse.

Feras Abid, Timo Priha, Jiska Länsivuori

24. Feras Abid sai ottelussa lukuisia läpiajoja ja maalitilanteita, mutta niistä yksikään ei tällä kertaa johtanut maaliin. Itse asiassa PK-35:n maalivahti Tommi Särkkinen on aika hyvä lähitorjuja, vaikka korkeat pallot uppoavat hänelle helpon tuntuisesti. Abid pyrkii myös tekemään oman näköisiä maaleja, jossa pallo pitää melkein kuljettaa maaliin asti, kun monet muut hyökkääjät tykittäisivät avopaikasta jo boksin rajalle päästyään. PK-pelaajista esimerkiksi Lauri Kuusela pysyi nopeutensa puolesta hyvin Abidin kyydissä ja pystyi häiritsemään hänen läpiajojaan, vaikka kuvan tilanteessa Timo Priha ja Jiska Länsivuoro saapuvat apuun vasta jälkijunassa.

Ottelu loppuhetkillä

25. 25. Jukka Halme levittelee käsiään ottelun viime hetkillä. Vasemmalla Atlantiksen neljännen maalin tekijä Mamet Mulan. Jani Modigin ja Timo Prihan välissä on Feras Abid. Palloa puolestaan tavoittelee Atlantiksen Auror Zadrina.

Ottelu oli siirretty Pallokentältä Talin hallin takaiselle ykkösnurmelle keskustassa pelattavan junioriturnauksen vuoksi. Samalla kentällä joukkueet kohtasivat viime kesänä, kun Atlantis oli evakossa yleisurheilun MM-kisojen vuoksi. PK-35 oli kärsinyt jo jonkin aikaa maalivahtipulmista vakiomaalivahtien loukkaannuttua ja tässä ottelussa tolppien välissä oli jälleen uusi mies: Tommi Särkkinen. Hänen menneisyyteensä kuuluu pelaaminen Jokereissa, Atlantiksessa ja viime vaiheessa FC Hongassa, jossa hän pelasi myös juniori-ikäisenä.

Atlantis FC:n kokoonpano: 12. Adam Highfield, 5. Teemu Kankkunen, 14. Pekka Utriainen, 15. Vitali Suetov (69. min. 33. Mamet Mula), 19. Matias Juvonen, 22. Axel Orrström, 23. Patrik Rikama, 24. Petteri Paajanen, 26. Janne Arolinna, 30. Obi Metzger (83. min. 18. Auror Zadrina), 31. Alimamy Jalloh (57. min. 21. Feras Abid).

PK-35:n kokoonpano: 1. Tommi Särkkinen, 2. Matti Tamminen (27. min. ulosajo), 7. Asad Ali Ibrahim (19. Aapo Raninen), 9. Charles Obi (21. Jukka Halme), 10. Petteri Kaijasilta, 14. Jani Modig, 17. Timo Priha, 18. Dani Kamras, 22. Jiska Länsivuori, 25. Pablo Gomez-Marttila (16. Lauri Kuusela), 27. Esa Terävä. Vaihtopelaajat: Vili Kotro.

Maalit: 12. min. Petteri Paajanen (Matias Juvonen) 1-0, 30. min Obi Metzger 2-0, 45. min. Charles Obi (Jani Modig) 2-1, 53. min. Timo Priha (Jani Modig) 2-2, 58. min. Petteri Paajanen (Patrik Rikama) 3-2, 89. min. Mamet Mulan (Auror Zabrina) 4-2.

[Paluu]