Atlantis FC - KPV 1-1 (1-0) [30.09.2006]

Maajoukkuepelaaja

1. Ottelun alkuminuuteilla katsomon kulmalle kameran eteen pysähtyi soittelemaan kännykällä eräs tutunnäköinen maajoukkuepelaaja ;-) Kyseli ilmeisesti, mihin päin katsomoa aiemmin tulleet kaverit olivat majoittuneet.

Ramon Bailey, Abel Eid, Kimmo Tauriainen ja Dawda Bah

2. Ramon Bailey oli etenkin ensimmäisen puoliajan alkupuolella vierasjoukkueen parhaimpia vaikka kotijoukkue ensimmäistä puoliaikaa hallitsikin. Pelaajat vasemmalta oikealle: Bailey, Abel Eid, Kimmo Tauriainen ja Dawda Bah.

Tuomo Koskela ja Feras Abid

3. Feras Abid oli heti alusta alkaen paha pideltävä KPV:n pelaajille. Tässä Tuomo Koskela yritti pysyä Fefen perässä. Vajaa sekunti kuvan ottamisen jälkeen Fefen reidellä pompauttama pallo osui vasempaan käsivarteen, mutta erotuomarilta se jäi huomaamatta.

Janne Suutari, Hannu Ypyä, Chad Botha, Obi Metzger ja Risto Salmi

4. Atlantiksen ensimmäinen maali on syntymässä. Obi Metzger harhautti Hannu Ypyän aivan kuutamolle ja lähti kuljettamaan palloa kohti KPV-maalia. Pelaajat vasemmalta oikealle: Janne Suutari, Ypyä, Chad Botha, Metzger ja Risto Salmi.

Hannu Ypyä, Obi Metzger, Tuomo Koskela, Feras Abid ja Abdoulie Corr

5. Rangaistusaluuen rajalle päästyään Metzger huomasi sivulla vapaana olevan Feras Abidin ja päätti antaa poikittaissyötön. Pelaajat vasemmalta oikealle: Hannu Ypyä, Obi Metzger, Tuomo Koskela, Abid ja Abdoulie Corr.

Obi Metzger, Hannu Ypyä, Tuomo Koskela, Feras Abid ja Abdoulie Corr

6. Obi Metzgerin poikittaissyöttö Feras Abidille meni hiukan takaviistoon, mutta Fefe ei hätkähtänyt, vaan valmistautui laukomaan kääntölaukauksen volleyna. Pelaajat vasemmalta oikealle: Metzger, Hannu Ypyä, Tuomo Koskela, Abid ja Abdoulie Corr.

Kaaripallo yli puolustuksen

7. Feras Abidin kääntölaukaus lensi korkeana kaarena puolustuksen ylitse. Kentän pinnasta avustavan tuomarin takaa osittain näkyvä Fefe seurasi pallon lentoa ja Abdoulie Corr pinkoi kohti omaa maalia.

Pallo on verkossa

8. Pallo putosi verkon perille yli vastaan tulleen KPV:n maalivahti Janne Björkgrenin. Abdoulie Corrilla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä väliin. Kuvakulma on siitä hyvä, että maalin syntymishetki näkyy sekunnilleen pelikellosta ;-)

Panu Kuusela, Feras Abid ja Obi Metzger I

9. Feras Abid hyppäsi Obi Metzgerin syliin riemuitsemaan maalista. Panu Kuusela riensi mukaan juhlimaan.

Panu Kuusela, Feras Abid ja Obi Metzger II

10. Panu Kuusela, Feras Abid ja Obi Metzger juhlivat maalia.

Kimmo Tauriainen, Juha Reini, Chad Botha, Feras Abid, Panu Kuusela, Risto Salmi, Obi Metzger ja Hannu Ypyä

11. Fefe taisi antaa David Beckham-tyylisen pusun poskelle, koska sekä Obi että Panu pyyhkivät poskeaan ;-) Pelaajat vasemmalta oikealle: Kimmo Tauriainen, Juha Reini, Chad Botha, Abid, Panu Kuusela, Risto Salmi, Obi Metzger ja Hannu Ypyä.

Hannu Ypyä, Obi Metzger, Abdoulie Corr, Adel Eid, Miika Jokiperä, Dawda Bah, Joonas Pennanen, Ramon Bailey

12. Obi Metzger kikkailee taas pallolla vaikka Abdoulie Corr näyttäisi kopauttavan kantapäille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Hannu Ypyä, Metzger, Corr, Adel Eid, Miika Jokiperä, Dawda Bah, (ilmeisesti) Joonas Pennanen ja Ramon Bailey.

Panu Kuusela, Abdoulie Corr ja Pasi Karppinen

13. Panu Kuusela oli ensimmäisellä puoliajalla Atlantiksen parhaimmistoa. Toisella puoliajalla takki ilmeisesti tyhjeni raskaalla, märällä kentällä ja vaihtopenkki kutsui. Laukauksesta pallo meni päätyverkkoon. Oikealla on Abdoulie Corr ja Pasi Karppinen.

Kannatusorkesteri

14. Ensimmäisellä puoliajalla Atlantiksen kannatusorkesteri esitteli sointejaan, vaikka vielä ottelun alussa soittajat arvuuttelivat, että kannattaako kosteassa säässä ottaa mm. puurakenteisia soittopelejä esille. Ensimmäisen puoliajan lopulla alkoi sataa ja soittopelit vietiinkin pian suojaan paikoitusalueella olevan auton peräkonttiin.

Kimmo Tauriainen, Dawda Bah, Ramon Bailey ja Pasi Karppinen

15. Kimmo Tauriainen oli ensimmäisellä puoliajalla Atlantiksen keskikentän sielu, mutta ilmeisesti vahvasti teipattu polvi kipeytyi sateen pehmittämällä kentällä ja hän tuli vaihtoon toisella puoliajalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tauriainen, Dawda Bah, Ramon Bailey ja (ilmeisesti) Pasi Karppinen.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

16. Java-animaatio: Pallo pomppi KPV:n maalin edessä, mutta maalivahti Janne Björkgren korjasi sen lopulta haltuunsa.

Juha Reini, Abdoulie Corr, Obi Metzger, Janne Björkgren ja Hannu Ypyä

17. Panu Kuusela nousi päätyyn ja antoi matalan keskityksen maalin eteen. Obi Metzger kurottautui pallon lentoradalle, mutta maalivahti Janne Björkgren sai pysäytettyä pallon ennen sen pääsyä Metzgerin ulottuville. Pelaajat vasemmalta oikealle: Juha Reini, Abdoulie Corr, Obi Metzger, Janne Björkgren ja Hannu Ypyä.

Joonas Pennanen, Arttu Seppälä, Panu Kuusela, Ramon Bailey, Miika Jokiperä ja Tony Kaukomaa

18. Panu Kuusela jatkoi hyviä otteitaan laidalla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Joonas Pennanen, Arttu Seppälä, Kuusela, Ramon Bailey, Miika Jokiperä ja Tony Kaukomaa.

Abdoulie Corr ja Feras Abid

19. Abdoulie Corr oli sen verran taitava toppari, että Feras Abid tarpeeksi monta kertaa ohittamisyrityksissä epäonnistuttuaan odotteli joukkuetovereita apuun. Kimmo Tauriainen juoksikin oikeaoppisesti ristiin kohti päätyrajaa, mutta Hannu Ypyä nousi taustalta peittämään hänen nousuaan.

Juho Rantala

20. Erotuomari ohjasi Atlantiksen akatemia-valmentaja Juho Rantalan kentän laidalta takaisin vaihtoaitioon. Ottelun erotuomarina oli Miikka Lähdesmäki. Avustavina tuomareina olivat Marko Nieminen ja Jukka Molarius. Ottelun tarkkailijana oli Mika Peltola. Lähdesmäki tuomitsi mielestäni ottelun aika hyvin, vaikka vaihtopenkkiläiset pari kertaa hermostuivatkin. Lähdesmäen komentoääni oli sen verran hyvä, että kun hän kerran komensi: "Numero 13, kädet alas", niin kentän laidalla valokuvaajatkin olivat vähällä tipauttaa kädet alas. :))

Erikoistilanne KPV:n maalilla

21. Etenkin toisella puoliajalla Atlantiksen pelaajat nousivat mieslukuisina erikoistilanteisiin, mutta KPV:n puolustusta ei läpäisty toistamiseen. Parhaimmillaan pallo meni KPV:n maalivahdin käsien kautta ylärimaan ja siitä yli kulmaksi.

Joonas Pennanen ja Ojembe Olatuga

22. Joonas Pennanen teki KPV:n hyökkäyksissä kovasti työtä, mutta Atlantiksen Ojembe Olatuga pelasi puolustuksessa erinomaisesti.

Harri Kevari

23. KPV:n vastuuvalmentaja Harri Kevari antoi pelaajilleen ohjeita kentän laidalta.

Hannu Ypyän vapaapotku

24. KPV:n tasoitusmaali syntyi Hannu Ypyän vapaapotkusta, joka lähti korkeana keskityksenä takatolpan suuntaan.

Tony Kaukomaa lähtee liikkeelle

25. Atlantis-maalivahti Tony Kaukomaan kokemattomuus näkyi tässä ehkä aavistuksen. Dawda Bahin ympärillä lukuisia Atlantispelaajia, mutta kukaan ei edes yritä hypätä kamppailemaan korkeasta vapaapotkusta. Huusiko Kaukomaa ottavansa pallon ja puolustajat eivät siksi edes yrittäneet sitä? Kun omia pelaajia on hyökkääjän ympärillä noinkin paljon, niin maalivahdin mukaanrynniminen ei ole ehkä kovin harkittua. Märällä kentällä kannattaisi ehkä pysyä maaliviivalla milloin mahdollista, koska liukastumiset ovat aina vaarana.

Puskupallo matkalla kohti maalia

26. Dawda Bahin puskupallo lähti kohden maalia ja Kaukomaa ehti paikalle aivan liian myöhään.

Pasi Karppinen yrittää pelastaa

27. Pasi Karppinen luki peliä hyvin ja yritti pelastaa vielä maaliviivalta, mutta ei ylettynyt palloon. Kaukomaan vauhti vei hänet oikealle ja täysin ulos tilanteesta siinäkin tapauksessa, että Karppinen olisi onnistunut pitämään pallon maaliviivan oikealla puolella.

KPV:n pelaajat juhlivat

28. KPV:n pelaajat juhlivat maalia kentän kaakkoiskulmassa. Näköjään pelaajia on valmennettu hyvin, että kumarrukset ja kunnianosoitukset pitää suorittaa Palloliiton toimiston suuntaan ;-)

Feras Abid, Juha Reini, Abdoulie Corr ja Matias Juvonen

29. Feras Abid kuoletti rinnallaan takaviistosta tulleen pitkän Miika Joenperän keskityksen. Tällaisia huippuluokan syötön vastaanottoja näkee Fefeltä silloin tällöin ja useimmiten rintakuoletuksen jälkeen seuraa jatkolaukaus maaliin. Tällä kertaa se ei onnistunut. Vieressä ovat Juha Reini ja Abdoulie Corr. Edessä oikealla on Matias Juvonen, joka kunnostautui myös keskitysten antajana.

Kimmo Simula, Dawda Bah ja Miika Ojanperä

30. Kimmo Simula piti kiinni Dawda Bahia sivurajan tuntumasta ja sai otteistaan varoituksen erotuomarilta. Oikealla on Miika Jokiperä.

Matias Juvonen, Arttu Seppälä, Ramon Bailey, Risto Salmi ja Miika Joenperä

31. Arttu Seppälä yritti pysäyttää Matias Juvosta vähän laittomillakin otteilla. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Juvonen, Seppälä, Ramon Bailey, Risto Salmi ja Miika Joenperä.

Juho Rantala

32. Ottelun loppuhetkillä Atlantiksen Akatemia-valmentaja Juho Rantala kävi toistamiseen aika kuumana. Hän ei tainnut olla aivan tyytyväinen erotuomarin päätöksiin.

Obi Metzger

33. Palkintojenjaossa Feras Abid sai kolme Veikkauspörssipistettä, KPV:n Dawda Bah sai kaksi pistettä ja Obi Metzger (kuvassa) yhden pisteen. Palkintoraadissa olivat tällä kertaa pallopoikina toimineiden Atlantiksen juniorien vanhemmat ja palkintojenjakajina juniorit itse.

Ennen ottelua Atlantis FC oli Ykkösessä toisena tasapisteissä johtavan FC Viikinkien kanssa. Kolmantena olevalla AC Oululla oli neljä pistettä vähemmän. KPV oli ennen ottelua Ykkösessä yhdeksäntenä turvallisen tuntuisesti putoamisviivan yläpuolella.

Tämä raportti tulee tuoreeltaan, vaikka vanhempiakin on odottamassa kirjoittamista. Käväisin ostamassa Cruz Brokerista kolme vuotta vanhan sylimikron ja asensin siihen Linuxin. Tarkoitus on käyttää sitä futisottelumatkoilla. Pallokentälle lähtiessä pakkasin sen reppuun ja ottelun jälkeen en palannut kotiin itä-Helsinkiin, vaan jäin Atlantiksen jälkipelipaikkaan Sport Pub Chelseaan katselemaan valioliigaotteluita. Samalla työstin sylimikrolla ottelusta ottamiani valokuvia. Vaikka toinen Pallokentällä ollut valokuvaaja naureskeli, että ei taida työnteosta kapakassa tulla mitään, niin hän oli väärässä.


Seuraavassa taulukossa on Atlantiksen 11 kotiottelua ja 11 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 11 8 1 2 26-13 25
Vierasottelut 11 5 4 2 19-15 19
Yhteensä 22 13 5 4 45-28 44

Seuraavassa taulukossa on KPV:n 11 kotiottelua ja 11 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 11 4 4 3 17-18 16
Vierasottelut 11 2 4 5 19-26 10
Yhteensä 22 6 8 8 36-44 26

Atlantis FC:n kokoonpano: 34. Tony Kaukomaa, 2. Panu Kuusela (61. min. 19. Matias Juvonen), 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä, 6. Pasi Karppinen, 7. Mikko Simula, 8. Kimmo Tauriainen (69. min. 23. Patrik Rikama), 21. Feras Abid, 25. Risto Salmi (83. min. Vesa Kosonen), 29. Ojembe Olatuga, 30. Obi Metzger. Vaihtopelaajat: 11. Jani Koivisto, 24. Petteri Paajanen, 37. Izuchuwku Aniche.

Varoitukset: 60. min. Kimmo Tauriainen, 76. min. Mikko Simula.

KPV:n kokoonpano: 37. Janne Björkgren, 7. Abdoulie Corr, 9. Ramon Bailey, 10. Dawda Bah, 20. Arttu Seppälä, 21. Janne Suutari, 22. Joonas Pennanen, 23. Chad Botha, 24. Tuomo Koskela (46. min. 13. Jukka Lyyski), 30. Hannu Ypyä (75. min. Niklas Byskata), 31. Juha Reini (77. min. 5. Tapani Moilanen) (C). Vaihtopelaajat: 13. Jukka Lyyski.

Maalit: 10. min. Feras Abid (Obi Metzger) 1-0, 69. min. Dawda Bah (Hannu Ypyä) 1-1.

Ottelun jälkeen Atlantiksen Media Officer järjesti lehdistötilaisuuden, koska otaksui ilmeisesti viimeaikojen tapahtumien kiinnostavan mediaa. Paikalle ilmaantui kuultavaksi KPV:n vastuuvalmentaja Harri Kevari ja kapteeni Juha Reini sekä Atlantiksen päävalmentaja Pasi Pihamaa.

Juha Reini kuvaili ottelua: "Olimme pitkän bussimatkan jälkeen nukuksissa ja pelasimme vasta toisella puoliajalla paremmin. Kenttä oli märkä, mutta hyväkuntoinen. Minä tykkään pelata tällaisella kentällä. Se tekee pelistä viihdyttävää. Varmasti kokeneet pelimiehet Atlantiksen puoleltakin tykkäsivät siitä. Kenttä oli loistava tänään. Toivomme, että Suomen Cupissa eivät tule seuraavana vastaan Klubi tai TamU vieraissa. Kaikki muut lähdetään voittamaan".

KPV:n vastuuvalmentaja Harri Kevari: "Molemmat joukkueet tappelivat vähän eri asioista. Atlantiksen harmi oli, että tuli tasapeli, mutta meille oli tärkeää päästä kauemmaksi putoamisviivasta. Suomen Cup on meille tärkeä tällä hetkellä. Nämä pelit ovat hyviä harjoituksia siitä, kuinka pitää puolustautua nopeasti hyökkäävää joukkuetta vastaan. Me tiedetään Ykkösen porukat ja tiedetään, miten toimitaan niitä vastaan. Atlantis on pelavaa hyvä joukkue".

Atlantiksen Pari Pihamaa harmitteli: "Olisi pitänyt ratkaista peli ensimmäisellä puoliajalla. Vastustaja sai yhden vapaapotkun ja tasoitti siitä. Maalivahti Tony Kaukomaa pelasi hyvän pelin, ei ollut mitään hätää. Tuollaisia maalin tapaisia sattuu, pallo meni aika nurkkaan. Tauriaisen polvi on ongelma. Se kipeytyi ja kun on kolme peliä jäljellä, niin hänet otettiin vaihtoon. Aleksandr Mishtshukilla on sopimus voimassa, joten niin kauan kun hänet ei ole todettu syylliseksi, hän voi tulla treenaamaan, mutta hän ei tule enää koskaan pelaamaan tässä joukkueessa".

[Atlantis FC 2006]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!