Atlantis FC - JIPPO 1-0 (0-0) [13.08.2006]

JIPPO verryttelee

1. Yleensä joukkueiden avauskokoonpano verryttelee omana ryhmänään. Vaihtomiehet pelaavat verryttelynä pikkupeliä jossain nurkassa tai ovat sitten kakkosmaalivahdin apuna lämmittelemässä maalivahtia laukauksillaan. Mutta Jipon kaikki 16 kenttäpelaajaa vetivät lävitse täyden verryttelyohjelman.

Saattajat leikkivät

2. Finnair Stadiumin kulmalla odotteli pukuhuoneista saapuvia joukkueita ryhmä Atlantis-asuisia saattajia, joista osa aikansa kuluksi peilaili omaa kuvaansa vieressä olleen auton pinnasta.

Joukkueet saapumassa kentälle

3. Joukkeet saapumassa kentälle tuomareiden johdolla. Ottelun erotuomarina oli Toni Pohjoismäki. Avustavina tuomareina olivat Antti Malaska ja Janne Grönman. Tarkkailijana oli Kaj Natri.

Afro-orkesteri

4. Yleisön joukossa näkyi värikkäästi pukeutunut kymmenmiehinen afromusiikkia soittanut orkesteri, jota säesti erilaisilla soittopeleillä muutama kannattaja välittömässä läheisyydessä.

Tuomo Heikkilä, Jussi Kemmo, Sasha Anttilainen, Krisztian Futaki, Jan Berg, Immo Eronen, Jaakko Reponen, Arpad Mester, Mikko Määttänen, Mikko Ikonen ja Mika Lähderinne

6. Jipon pelaajat oikealta vasemmalle: Tuomo Heikkilä, Jussi Kemmo, Sasha Anttilainen, Krisztian Futaki, Jan Berg, Immo Eronen, Jaakko Reponen, Arpad Mester, Mikko Määttänen, Mikko Ikonen ja Mika Lähderinne.

Joensuulaispelaajien tsemppaus

7. Joensuulaispelaajat tsemppasivat yhdessä hetken hiukan ennen alkuvihellystä.

Risto Salmi, Miika Jokiperä, Jussi Kemmo, Sasha Anttilainen, Adel Eid ja Mikko Simula

8. Jipon pelaajat etenevät hyvin lyhytsyöttöpelillä, mutta alimpana Atlantiksen pelaajana Mikko Simula peittää sen verran hyvin, että tämäkin hyökkäys hyytyy. Pelaajat vasemmalta oikealle: Risto Salmi, Miika Jokiperä, Jussi Kemmo, Sasha Anttilainen, Adel Eid ja Simula.

Mikko Määttänen, Obi Metzger, Jaakko Reponen ja Sasha Anttilainen

9. Jipon Mikko Määttänen, Jaakko Reponen ja Sasha Anttilainen ovat piirittäneet Obi Metzgerin sen verran hyvin, että ainoa ulospääsytie on sivurajan suuntaan. Metzger ratkaisee pulman syöttömällä oman maalin suuntaan.

Sasha Anttilainen, Risto Salmi ja Immo Eronen

10. Atlantiksen Risto Salmi on jäänyt Jipon Sasha Anttilaisen ja Immo Erosen pihtien väliin ja menettää pallon.

Mikko Ikonen, Mikko Määttänen, Obi Metzger, Krisztian Futaki, Jaakko Reponen, Petteri Paajanen, Jani Koivisto ja Tuomo Heikkilä

11. Jani Koivisto antaa päädystä loistosyötön taaksepäin Obi Metzgerin tehdessä tilaa ja houkutellessa maalivahti Mikko Ikosen etutolpalle pysäyttämään hyökkäystä. Ikosen ja Metzgerin välissä on Mikko Määttänen.

Mikko Ikonenn, Mikko Määttänen, Petteri Paajanen, Obi Metzger, Tuomo Heikkilä, Krisztian Futaki ja Jaakko Reponen

12. Tuomo Heikkilä repii Petteri Paajasta olkapäästä sen verran, että laukaus ohjautuu ohi maalin. Maali oli täysin avoinna, kun Ikonen seikkaili ulkona. Oikealla ovat Krisztian Futaki ja Jaakko Reponen.

Obi Metzger, Mikko Ikonen, Krisztian Futaki ja Jani Koivisto

13. Useimmiten Jipon maalivahti Mikko Ikonen liimasi Atlantiksen monet hyökkäykset hyppysiinsä puolustuksen viimeisenä lukkona.

Arpad Mester

14. Jipon Arpad Mester sai tällin toiseen sääreensä ja vaihdettiin kentältä ensimmäisellä puoliajalla puolen tunnin kohdalla.

Jarmo Korhonen

15. Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen antoi välillä ohjeita kentän laidalta.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

16. Jippo hyökkäsi ajoittain vaarallisesti ja tässä yksi nousuista sieltä vaarallisemmasta päästä. Näytti kuin Teemu Kankkunen käytti tilanteessa taklaamiseen olkapään lisäksi myös hiukan käsiä, mutta erotuomari ei nähnyt tilanteessa mitään virheellistä.

Kimmo Tauriainen ja Jan Berg

17. Kimmo Tauriainen ja Jan Berg ponnistelevat pallon suuntaan.

Obi Metzger kiusaamassa Jipon puolustusta

18. Obi Metzger kiusaamassa Jipon puolustusta. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tuomo Heikkilä, Jaakko Reponen, Mikko Määttänen, Petteri Paajanen ja Metzger.

Obi Metzger ja Krisztian Futaki

19. Atlantis sai vapaapotkun, kun Krisztian Futaki hyppäsi Obi Metzgerin selkään. Takana on Mikko Määttänen.

Vapaapotku I

20. Obi Metzger asettui itse ampumaan vapaapotkua, joka lähti vauhdikkaasti kohti muuria.

Vapaapotku II

21. Pallo on kaartanut muurin ylitse ja suuntaa kohtia etunurkkaa, jonne se upposi maalivahti Mikko Ikosen heittäytymisestä huolimatta.

Juhlintaa

22. Maalin jälkeen Obi Metzger kirmasi katsomossa olevan afro-orkesterin eteen, joka maalin kunniaksi soitti päivän parhaimmat rytmit.

Joukkuetoverit onnittelevat Obi Metzgeriä

23. Joukkuetoverit ovat saaneet Obi Metzgerin kiinni ja onnittelevat häntä maalista.

Matias Juvonen, Tuomo Heikkilä, Kalle Sormunen, Adel Eid, Obi Metzger ja Risto Salmi

24. Jippo yritti vielä lopussa painostaa, mutta Atlantiksen puolustus pelasi liian tiiviisti. Pelaajat vasemmalta oikealle: Matias Juvonen, Tuomo Heikkilä, Kalle Sormunen, Adel Eid, Obi Metzger ja Risto Salmi.

Jussi Kemmo, Teemu Kankkunen, Sasha Anttilainen, Tero Tahvanainen ja Pasi Karppinen

25. Sasha Anttilainen on ohittanut Mikko Simulan ja suunnittelee ilmeisesti syöttöä Jussi Kemmolle (vasemmalla). Taustalla on Teemu Kankkunen. Oikealla ovat Tero Tahvanainen ja Pasi Karppinen.

Feras Abid

26. Feras Abid ei onnistunut ohittamaan harhautuksillaan hyvin pelannutta Jippo-puolustusta vaan joutui tyytymään keskityksiin laidalta.

Sasha Anttilainen, Matias Juvonen, Matti Määttänen ja Vesa Kosonen

27. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tunnistamaton JIPPO-pelaaja, Sasha Anttilainen, Matias Juvonen, Matti Määttänen ja Vesa Kosonen.

Miika Jokiperä, Kimmo Tauriainen, Matti Määttänen

28. Palkintojen jaossa Obi Metzger sai kolme veikkauspörssipistettä, mutta kapteeni Miika Jokiperä kävi hakemassa palkinnon, koska Metzger oli jo pukuhuoneessa. Kimmo Tauriainen palkittiin kahdella pisteellä ja Jussi Kemmo yhdellä. Kemmon palkinnon haki Matti Määttänen [korjattu, kiitos palautteesta].

Nimikirjoituksen kerääjät

29. Ottelun jälkeen nuoret nimikirjoituksenkerääjät keräsivät Atlantiksen pelaajien nimikirjoituksia. Tässä vuorossa on Vesa Kosonen.

Pallokentällä kohdanneista joukkueista Atlantis oli sarjajohdossa 29:llä pisteellä ja kolme pistettä edellä Jippoa, joka jakoi toisen sijan AC Oulun ja TP-47:n kanssa. Vierasjoukkueen voittaessa molemmat joukkueet olisivat tasapisteissä sarjakärjessä.


Seuraavassa taulukossa on Atlantiksen 7 kotiottelua ja 7 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 7 5 0 2 17-8 15
Vierasottelut 7 4 2 1 12-8 14
Yhteensä 14 9 2 3 29-16 29

Seuraavassa taulukossa on Jipon 8 kotiottelua ja 6 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 8 3 3 1 13-7 13
Vierasottelut 6 4 1 1 11-8 13
Yhteensä 14 7 5 2 24-15 26

Atlantiksen kokoonpano: 36. Aleksandr Mishtshuk, 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä, 5. Teemu Kankkunen, 6. Pasi Karppinen, 7. Mikko Simula, 8. Kimmo Tauriainen, 11. Jani Koivisto (74. min. 19. Matias Juvonen), 24. Petteri Paajanen (62. min. 21. Feras Abid), 25. Risto Salmi, 30. Obi Metzger (85. min. 9. Vesa Kosonen). Vaihtomiehet: 12. Adam Highfield, 22. Axel Orrström, 23. Patrick Rikama, 26. Janne Arolinna.

Varoitukset: 35. min. Pasi Karppinen.

Jipon kokoonpano: 14. Mikko Ikonen, 4. Mika Lähderinne, 5. Krisztian Futaki, 10. Jaakko Reponen (71. min. 2. Kalle Sormunen), 11. Immo Eronen, 15. Jan Berg (71. min. 9. Tero Tahvanainen), 18. Arpad Mester (31. min. 22. Matti Määttänen), 21. Mikko Määttänen, 23. Jussi Kemmo, 29. Tuomo Heikkilä, 30. Sasha Anttilainen. Vaihtopelaajat: 1. Istvan Tarlösi, 3. Hans Ekroos, 7. Markus Hirvonen, 8. Klaus Karjalainen.

Varoitukset: 39. min. Jan Berg, 44. min. Immo Eronen.

Maalit: 59. min. Obi Metzger 1-0.

Ottelun jälkeen Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen ei ottanut tappiota kovin raskaasti: "Meillä oli ensimmäisellä jaksolla paikat ratkaista ottelu. Tänään ei vain saatu palloa sisään. Vastustaja sai erikoistilannemaalin. Ihan hyvä peli molemmilta joukkueilta. Tärkeintä on saada kokemusta kovista peleistä. Joukkue koostuu nuorista pelaajista, joilla ei ole kokemusta tällä tasolla. Ei meillä tarvitse laskea pisteitä, vaan pelataan peli kerrallaan. Yritämme kehittää joukkuetta. Nyt viimeinen rutistus jäi lopusta."

Allekirjoittaneesta tuntui turhalta vaatimattomuudelta, kun päävalmentaja puhui pelaamisesta peli kerrallaan samalla kun joukkue oli vain voiton päässä sarjan kärkipaikasta. Kärsitäänkö Joensuussa rimakauhusta, kun homma on mennyt odotettua paremmin? Joukkueella näyttäisi talouspuoli olevan hyvin hanskassa ja pienistä ääkköspulmista huolimatta webbisivutkin otteluvideoineen osoittavat toiminnan tasokkuutta. Hiukan kunnianhimoa voisi toivoa myös Päijänteen pohjoispuolelle.

Joukkueiden sponsoreista kirjoitetaan yleensä vasta siinä vaiheessa kun joku Fortum tulee FC Hongan sponsoriksi. Jipolla on ykkössponsorina John Deere, joka on allekirjoittaneelle tuttu yritys vuosien takaa. Kyse on eräästä amerikkalaisen teollisuuden legendasta, joka perustettiin jo vuonna 1837. Tämän etupäässä traktoreita, rakennustyökoneita ja metsätyökoneita valmistavan yrityksen alkutaival oli Molinessa Illinoisin ja Iowan rajalla Mississippin varrella. Moline on nykyään yksi Quad City-kaupungeista, jotka ovat neljä kaupunkia tiiviissä rykelmässä kahden puolen Mississippiä. Vähän kuin Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen Suomessa. Amerikkalaisen John Deeren webbisivulta löytyi jo muutama vuosi sitten myös kyseisen yrityksen taloustietoa suomen kielellä. Itse tutustuin yritykseen ensimmäisen kerran, kun työmatkalla yövyin eräässä molinelaisessa hotellissa ja kadun toisella puolella oli yrityksen esittelytilat. Yritys sponsoroi Suomessa myös Valkeakoskelta lähtöisin olevaa moottoripyöräilijä Mika Kalliota.

[Paluu] [Ottelupöytäkirja]

Valid XHTML 1.0 Transitional