Atlantis FC - FC Viikingit 2-1 (1-1) [23.05.2006]

[mobile]
Joukkueet alkuesittelyssä

1. Joukkueet alkuesittelyssä. Punapaitainen Atlantis FC vasemmalla ja valkopaitainen FC Viikingit oikealla.

Ottelun tuomarit

2. Ottelun erotuomarina toimi Kim Ittonen. Avustavina tuomareina olivat Pekka Simojoki ja Veijo Vainio. Tarkkailija oli Tero Virtanen. Oikealla FC Viikinkien kapteeni Pasi Solehmainen.

Risto Salmi, Jukka Hirvonen ja Mikko Simula

3. Atlantiksen Risto Salmi (vasemmalla) ja Mikko Simula ahdistelevat Viikinkien Jukka Hirvosta. Taustalla Jani Honkavaara.

Miika Jokiperä, Jussi Peteri, Patrik Rikama ja Aleksandr Mishtshuk

4. Sekä Atlantiksen Miika Jokiperä että Viikinkien Jussi Peteri näyttäisivät etsivän palloa samasta paikkaa: jalkojen välistä. Vain Jokiperällä käy mäihä ;-) Takana on varmistamassa Patrik Rikama. Maalissa on Aleksandr Mishtshuk.

Teemu Kankkunen, Jukka Hirvonen, Janne Mollberg

5. Atlantiksen Teemu Kankkunen ponnistaa puskupalloon Viikinkien Jukka Hirvonen jäädessä kentän pinnalle. Viikinkien Janne Mollberg tarkkailee tilannetta etualalla, Atlantiksen vaihtopenkki tekee samaa taka-alalla.

Kimmo Tauriainen, Jukka Hirvonen, Janne Mollberg

6. Viikinkien Jukka Hirvonen yrittää katkaista Atlantiksen Kimmo Tauriaisen syöttöä. Taustalla tilannetta seuraa Janne Mollberg.

Viikinkien ensimmäinen maali

7. Viikinkien ensimmäinen maali on syntynyt. Pikkukuvassa Janne Mollberg on lähettänyt pallon verkkoon tavalla, joka saa Atlantiksen Panu Kuuselan polvet notkahtamaan. Isommassa kuvassa vasemmalta Joonas Sarelius, Mikko Simula, Jukka Hirvonen, Teemu Kankkunen, maalivahti Aleksandr Mishtshuk, Axel Orrström, erotuomari ja Panu Kuusela.

Kimmo Tauriainen tykittää

8. Atlantiksen Kimmo Tauriainen tykittää 1-1 tasoituksen. Muut pelaajat vasemmalta: Pasi Solehmainen, Ilkka Jäntti, Miika Jokiperä, Jukka Hirvonen, Risto Salmi, jonka takana Feras Abid ja Joonas Sarelius.

Harri Kairavuo ilmassa

9. Harri Kairavuo heittäytyy, mutta Tauriaisen tykki uppoaa vääjäämättömästi verkkoon. Muut pelaajat vasemmalta: Jukka Hirvonen, Risto Salmi, Feras Abid, Joonas Sarelius, Jarno Kallijärvi ja Jussi Peteri.

Onnittelut Kimmo Tauriaiselle

10. Joukkuetoverit onnittelevat maaliseppo Kimmo Tauriaista.

Kimmo Simula, Pasi Solehmainen, Axel Orrströmiä, Kimmo Tauriainen

11. Atlantiksen Kimmo Simula on puskenut pallon pois. Viikingin kapteeni Pasi Solehmainen sitoo Axel Orrströmiä. Taustalla on Kimmo Tauriainen ja erotuomari.

Kimmo Tauriainen ja Pasi Solehmainen

12. Atlantis-kippari Kimmo Tauriainen on kampannut vapaapotkun arvoisesti virkaveljeään Pasi Solehmaista. Heti perään Tauriainen ojentaa anteeksipyytävästi kätensä Solehmaiselle ja vetää tämän ylös. Taustalla Risto Salmi.

Patrik Rikama, Aleksandr Mishtshuk, Jussi Peteri, Miika Jokiperä, Kimmo Tauriainen

13. Viikinkien Jussi Peteri yrittää suojata palloa Atlantispuolustuksen uhatessa. Muut pelaajat vasemmalta Patrik Rikama, Aleksandr Mishtshuk, Miika Jokiperä ja Kimmo Tauriainen.

Feras Abid

14. Feras Abid murtautumassa lävitse Viikinkien puolustuslinjasta, mutta pallo ei oikein pysy mukana ja pienen haparoinnin jälkeen mies putoaa filmausmaisesti vatsalleen. Abidista vasemmalle Ilkka Jäntti, oikealla Pasi Solehmainen ja Harri Kairavuo.

Teemu Kankkunen, Jukka Hirvonen, Viatcheslav Malakeév, Ilkka Jäntti, Jani Honkavaara, Risto Salmi, Pasi Solehmainen ja Feras Abid

15. Atlantiksen Teemu Kankkunen ja Viikinkien Jukka Hirvonen pääpallotaistelussa. Muut pelaajat vasemmalta Viatcheslav Malakeév, Ilkka Jäntti, Jani Honkavaara, Risto Salmi, Pasi Solehmainen ja Feras Abid.

Feras Abid vauhdissa

16. Feras Abid kurkottamassa hänelle tyypillisellä loikalla pallon perään.

Feras Abid ja Pasi Kolehmainen

17. Feras Abid oli todellinen maanvaiva Viikinkien kapteeni Pasi Solehmaiselle. Taisin onnistua valokuvaamaan peräti neljä kertaa, kun Abid harhauttaa Solehmaisen täydellisesti pihalle kuten tässä tilanteessa. Kaikki kerrat taisivat mennä vasemmalta lähes heittämällä ohitse. Oikealta Abid pääsi Solehmaisen ohitse vain nopeudellaan juoksemalla syötön perään, harhauttamalla se ei onnistunut.

Maalivahdin painajainen

18. Tämä tilanne on varmasti tulevana kesänäkin monen muunkin maalivahdin painajainen kuin vain Harri Kairavuon. Feras Abid tulossa täydessä vauhdissa puolustuslinjan lävitse haastamaan maalivahtia. Tällä kertaa vasemmalta rientävä Ilkka Jäntti ehtii nappaamaan pallon haltuunsa. Oikealla harhautuksessa jälkeen jäänyt Pasi Solehmainen.

Atlantis jyrää

19. Vasemmalta Viatcheslav Malakeév, Risto Salmi, Patrik Rikama, Jukka Hirvonen, Kimmo Tauriainen ja Ilkka Jäntti. Atlantis jyrää sekä kentällä että katsomossa.

Axel Orrström ja Viatcheslav Malakeév

20. Atlantiksen Patrik Rikama vartioi Viikinkien Viatcheslav Malakeévia. Oikealla Viikinkien Jukka Hirvonen.

Loppukättelyt

21. Joukkueet kättelevät toisiaan tyhjentyvän katsomon edessä.

Lehdistötilaisuus

22. Ottelun jälkeen järjestettiin Pallokentän kahvioon lehdistötilaisuus, joka on Ykkösen tasolla sen verran harvinaisempaa herkkua, että en huomannut varata edes kirjoituslehtiötä mukaan :-)) Jotain sain kuitenkin kirjattua ylös. Veikkausliigan lehdistötilaisuuksista poiketen kaikki mukanaolijat eivät istuneet yhteisen pitkän liinalla peitetyn pöydän takana ja ahtaassa kahviossa en ilman laajakulmaobjektiivia saanut kaikkia osanottajia samaan kuvaan. Joten yhdistin mukanaolijat kahdesta valokuvasta yhteen kollaasikuvaan. Kuvassa vasemmalta: Kimmo Tauriainen, Juho Rantala, Jari Europaeus, Pasi Solehmainen ja media officer.

Ykkösen toinen paikalliskamppailu Helsingissä kolme ja puoli viikkoa aiemmin viereisellä Finnair Stadiumilla pelatun Klubi-04 - FC Viikingit-ottelun jälkeen oli 23.05.2006 Pallokentällä pelattu ottelu Atlantis FC v FC Viikingit. Ottelu pelattiin viileässä pilvisessä ilmassa. Toisen puoliajan alussa satoi jopa muutama pisara, mutta myöhemmin sää muuttui puolipilviseksi ja ajoittain aurinkokin pilkisteli.

Atlantis FC:n kokoonpano: 36. Aleksandr Mishtshuk, 2. Panu Kuusela, 4. Miika Jokiperä, 5. Teemu Kankkunen, 7. Mikko Simula (59. min. 19. Matias Juvonen), 8. Kimmo Tauriainen (c), 9. Vesa Kosonen, 22. Axel Orrström (70. min. 15. Vitali Suetov), 23. Patrik Rikama, 24. Petteri Paajanen (22. min. 21. Feras Abid), 25. Risto Salmi. Vaihtopelaajat: 6. Pasi Karppinen, 12. Adam Highfield, 14. Pekka Utriainen, 26. Janne Arolinna.

Varoitukset: 70. min. Miika Jokiperä.

FC Viikinkien kokoonpano: 12. Harri Kairavuo, 4. Osmo Kleemola, 6. Jukka Hirvonen, 7. Ilkka Jäntti, 8. Viatcheslav Malakeév (82. min. 2. Jarkko Vähäsarja), 9. Jani Honkavaara (88. min. 3. Ossi Martikainen), 13. Pasi Solehmainen (c), 14. Jarno Kallijärvi, 17, Joonas Sarelius, 20. Janne Mollberg, 22. Jussi Peteri (64. min. 18. John Ahlberg). Vaihtopelaajat: 1. Juha-Pekka Pantsu, 5. Pekka Clewer, 11. Petteri Kärkkäinen, 16. Eero Länkelin.

Varoitukset: 80. min Jani Honkavaara.

Maalit: 21. min. Janne Mollberg (Jussi Peteri) 0-1, 24. min. Kimmo Tauriainen (Vesa Kosonen) 1-1, 81. min. Feras Abid (Vesa Kosonen) 2-1.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa paikalla oli FC Viikinkien kapteeni Pasi Solehmainen ja päävalmentaja Jari Europaeus sekä Atlantis FC:n kapteeni Kimmo Tauriainen ja Akatemiavalmentaja Juho Rantala.

Atlantiksen voittomaalista Viikinkien kapteeeni Pasi Solehmainen totesi: "Hirveä virhe, olisi pitänyt koittaa saada pallo huitsin nevadaan. Peli oli meidän hallinnassa, mutta Atlantis voitti meidän virheistä. Atlantiksen peli ei ole ihmeellistä, mutta ne kerää pinnoja koko ajan. Meidän peli kulki hyvin, kun päästiin ensimmäinen kerta kunnon ruoholle".

Viikinkien päävalmentaja Jari Europaeus totesi: "Tää on peli, jossa lasketaan maalit. Se on selvä asia, että vaikka sä hallitset, niin ei auta, jos et onnistu saamaan maaleja. Tuon tyyppisiä virheitä [kuin Atlantiksen voittomaalissa] ei saa tällä tasolla tehdä. Meidän on saatava nämä virheet pois. Näköjään jos maalivahti tai keskikenttä ei mokaa, niin sitten puolustus mokaa".

Atlantiksen kapteeni Kimmo Tauriainen tunnusti: "Rehellisesti täytyy myöntää, että Viikingit oli parempi. Me saatiin 1-1 heti 1-0 -maalin jälkeen. Sitten tuli puoliaika hyvään saumaan. Sitten lopussa Viikinkien puolustukselle tuli lapsus".

Atlantiksen Akatemian vastuuvalmentaja Juho Rantala vastasi kysymykseen, että löytyisikö Akatemiasta vahvistuksia Atlantiksen penkille: "Penkillä on jo ne miehet, jotka sieltä löytyvät, ei sieltä enempää tähän hätään löydy. Meillä on suht koht laaja ja hyvä rinki".

Pelistä Rantala totesi: "Ensimmäisen puoliajan puoli tuntia ja toisen puoliajan puolituntia olimme pahasti jäljessä. Omaa syöttöpeliä ei saatu ollenkaan toimimaan. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan omaa syöttöpeliä parempiakin joukkueita vastaan ".

Kysymykseen kenttien kunnosta Rantala vastasi: "Helsingin kentät ovat hyviä. Maakunnissa on huonompia, mutta siihen ilmeisesti on vaikuttanut normaalia pitempi talvi. Kaikkialla on varmaan tehty, se mitä on pystytty. Tietysti kenttä vaikuttaa peliin, mutta myös pelityyli vaikuttaa. Jos pelataan pitkää palloa, niin ei ole väliä vaikka pelattaisiin louhikossa".

Facebook Jaa Facebookissa
MySpace Lähetä MySpaceen

[Atlantis FC 2006] [FC Viikingit 2006]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!