Atlantis FC - FC Hämeenlinna 3-2 (2-0) [16.09.2006]

[ FC matkaa Atlantiksen vieraaksi]
Pallokenttä auringossa

1. Ottelun alkuvihellyksen aikaan olin vielä ylhäällä kalliolla saapumassa kentälle. Olosuhteet olivat kesäisen aurinkoiset. FC Hämeenlinna oli saanut heti aikaan hyökkäyksen, jonka päätteeksi Aleksandr Misthshuk oli saanut pallon haltuunsa.

Atlantiksen kulma

2. Atlantis sai myös heti aluksi kulman, jossa pallo annettiin maalin edessä kärkkyvän Feras Abidin ja rintamana keskitykseen rynnivien Atlantis-pelaajien puoliväliin. Hämeenlinnan puolustus oli kuitenkin tarkkana ja Aleksi Latvanen poimi pallon haltuunsa. Pelaajat vasemmalta oikealle: Petteri Paajanen, Tomi Uusitorppa, Mikko Simula, Ernö Varga, Adel Eid, Miika Joenperä, takana tunnistamaton pelaaja (veikkaisin, että Jon Poulsen tai Pasi Karppinen), Jussi Pellikka, Lasse Lind, Latvanen, Abid, Juha Soukiala, Tommi Vesala ja Jussi Heikkinen.

Ojembe Olatuga

3. Ojembe Olatuga harhautteli Tomi Uusitorpan sekä Jon Poulsenin ja nousi rangaistusalueelle, mutta laukaus meni suoraan Hämeenlinnan maalivahti Juha Soukialan syliin.

Matias Juvonen ja Tommi Vesala

4. Matias Juvonen nousi oikealla laidalla ja antoi keskityksiä, mutta tällä kertaa hän käytti myös hiukan laittomia otteita Tommi Vesalaa vastaan.

Feras Abid

5. Atlantiksen avausmaali syntyi, kun Feras Abid karkasi laidalla Hämeenlinna puolustukselta (pikkukuvat yläkulmassa). Kun maalivahti Soikala tuli vastaan, Fefe lähetti zipin maalivahdin yli (iso kuva) ja pallo upposi verkkoon (alin pikkukuva ylänurkassa). Isossa kuvassa vasemmalla ovat Vesa Heikinheimo ja Ernö Varga.

Aleksandr Misthshuk venyi torjuntaan

6. Vaihteeksi myös Aleksandr Misthshuk venyi torjuntaan. Pelaajat vasemmalta oikealle: Mikko Simula, Adel Eid, Jon Poulsen, Miika Joenperä, Misthshuk, Lasse Lind ja Aleksi Latvanen.

Adel Eid

7. Adel Eid oli valppaana ja toimitti Misthshukin torjuman pallon toimitti takaisin keskialueelle. Edellisen kuvan tapaisia venymisiä milloin oikeasta, milloin vasemmasta yläkulmasta Misthshuk teki myös toisella puoliajalla.

Rytmiorkesteri katsomossa

8. Atlantiksen muutaman miehen rytmiorkesteri oli tässäkin ottelussa katsomossa.

Pasi Karppinen

9. Noin vartin pelin jälkeen Karppinen nousi päätyyn kulmalipun lähettyvillä ja keskitti rangaistusalueelle. Takatolpalta Petteri Paajanen puski takaisinpäin ja Feras Abid tyrkkäsi pallon maaliin. Avustava tuomari liputti kuitenkin paitsiota. Viitisen minuuttia myöhemmin Pasi Karppinen kiersi Hämeenlinnan Jussi Heikkisen ja keskitti uudelleen maalille.

Feras Abid

10. Feras Abid sai Pasi Karppisen keskityksen kuin tarjottimella ja puski pallon etutolpalta sisään. Pelaajat vasemmalta oikealle: Lasse Lind, Ernö Varga, Petteri Paajanen, Vesa Heikinheimo, Abid, Mikko Simula, Juha Soukiala ja Tommi Vesala.

Miika Joenperä ja Aleksi Latvanen I

11. Miika Joenperä kuoletti palloa rinnallaan ja näytti samalla antavan Aleksi Latvasta korville.

Miika Joenperä ja Aleksi Latvanen II

12. Aleksi Latvanen näytti olevan vielä hiukan sekaisin tällistä, mutta Miika Joenperä levitteli jo käsiään.

Aleksi Latvanen, Pasi Karppinen ja Aleksandr Misthshuk I

13. Pasi Karppinen suojasi hyvin palloa ja katkaisi Aleksi Latvaselta tien rangaistusalueelle. Aleksandr Misthshuk kiiruhti vastaan.

Aleksi Latvanen, Pasi Karppinen ja Aleksandr Misthshuk II

14. Aleksandr Misthshuk ei saanut palloa haltuunsa, mutta kun kaikki kolme pelaajaa keskittyivät suojaamaan itseään yhteentörmäykseltä, niin Hämeenlinnan hyökkäys pysähtyi tähän.

Aleksi Latvanen ja Ojembe Olatuga

15. Aleksi Latvanen pelasi keskialueella ajoittain target-pelaajana vaikka Jon Poulsen oli hiukan ylempänä siinä roolissa. Ojembe Olatuga yritti häiritä Latvasen pallon vastaanottoa.

Noam Surrier, Adel Eid ja Kimmo Tauriainen

16. Noam Surrier oli FC Hämeenlinnan parhaimmistoa ottelussa. Tässä hän mietti Adel Eidin ja Kimmo Tauriaisen ohittamista.

Ernö Varga ja Petteri Paajanen

17. Ernö Varga kaatui tässä harmittoman näköisessä tilanteessa, jossa vasen jalka jäi alle. Pallosta kamppailemassa Petteri Paajanen.

Lasse Ollikaisen vaihtomerkit

18. Ernö Varga loukkasi itsensä kuitenkin sen verran pahoin, että huoltaja Lasse Ollikainen viittoi vaihtoa ja Varga kannettiin pois kentältä paareilla. Aki Miettinen tuli hänen tilalleen kentälle. Lasse Ollikainen muuten pelasi aikoinaan Hakassa maalivahtina. Hän tuli joukkueeseen muistini mukaan siihen aikaan, kun Hakaan oli hankittu Kajaanista nuori maalivahti Olli Huttunen. Mutta Huttunen ei heti ensimmäisenä kautena oikein valmennusjohdon mielestä täyttänyt mittoja ja Ollikainen hankittiin hänen tilalleen. Huttusen pulmana taisi silloin olla epävarmuus laidoilta tulevien keskitysten katkaisuissa. Seuraavalla kaudella Huttunen muistini mukaan syrjäytti sitten Ollikaisen ja loppu onkin sitten historiaa.

Ernö Varga

19. Hetken kentän reunalla paareilla levättyään Ernö Varga nousi varovasti seisomaan. Vasemman polvitaipeen takaosaan on laitettu ilmeisesti kylmähaude.

Panu Kuusela ja Jussi Heikkinen

20. Atlantiksen kolmas maali syntyi toisen puoliajan alkupuoliskolla, kun Panu Kuusela keskitti kulmalipulta ohi estelevän Jussi Heikkisen maalin eteen rangaistualueelle.

Tomi Uusitorppa, Feras Abid, Noam Surrier, Vesa Heikinheimo, Tommi Vesala, Petteri Paajanen, Juha Soukiala ja Matias Juvonen

21. Maalin edessä Petteri Paajanen voitti pääpallokamppailun Tommi Vesalan kanssa ja syötti alas Adel Eidille. Pelaajat vasemmalta oikealle: Tomi Uusitorppa, Feras Abid, Noam Surrier, Vesa Heikinheimo, Vesala, Paajanen, Juha Soukiala ja Matias Juvonen.

Adel Eid maalaa

22. Adel Eid tykitti vastapalloon rangaistusalueelta Atlantiksen kolmannen maalin Lasse Lindin estelyistä huolimatta. Vesa Heikinheimo yritti peittää laukausta, mutta turhaan.

Tommi Vesala, Petteri Paajanen, Feras Abid, Juha Soukiala ja Noam Surrier

23. Juha Soukiala heittäytyi, mutta ei saanut torjuttua palloa. Vasemmalla Tommi Vesala ja maalin syöttäjä Petteri Paajanen. Paajasen ja Soukialan välissä taitaa olla vielä kärkkymässä ollut Feras Abid.

Maalin juhlintaa

24. Maalin juhlinta meni ryhmähaliksi kentän pinnassa kun ensimmäisenä maalintekijää onnitellut Kimmo Tauriainen ja Adel Eid menettivät tasapainon. Vasemmalla Kimmo Simula läimäytti hyväksyvästi ratkaisevan keskityksen antanutta Panu Kuuselaa. Kuusela oli myös Feras Abidin ensimmäisen maalin syöttäjä. Hämeenlinnalaisista Jussi Pellikka ja Lasse Lind eivät näytä järin iloisilta.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

25. Java-animaatio: FC Hämeenlinnan kavennusmaali syntyi Jon Poulsenin pystysyötöstä, jonka perään ryntäsi Aleksi Latvanen. Atlantiksen pelaajat protestoivat avustavalle tuomarille, että kyse oli paitsiosta, mutta erotuomari puolusti avustavaa tuomaria. Ottelun erotuomarina oli Juha-Matti Kanniainen. Avustavina tuomareina olivat Jyri Leskelä ja Esa Daavittila. Tarkkailijana oli Arto Maja.

Noam Surrier ja Kimmo Simula

26. Noam Surrier sai keltaisen kortin tilanteesta, joka jostain syystä hymyilyttää häntä. Avustava tuomari rauhoittelee Kimmo Simulaa.

Selaimesi ei tue <APPLET>-tagia/Your browser does not support the <APPLET> tag.

27. Java-animaatio: FC Hämeenlinnan toinen maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta. Vapaapotkun aiheutti Kimmo Tauriainen ja vapaapotkun jälkitilanteesta pallo kimposi Atlantiksen Alimamy Jalloh:sta Hämeenlinnan yksin unohdetulle Aleksi Latvaselle, joka tykitti toisen henkilökohtaisen maalinsa upeasti takayläkulmaan.

Jussi Laihanen

28. FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Laihasella oli välillä asiaa avustavalle tuomarille.

Feras Abid

29. Feras Abid sai palkintojenjaossa kolme Veikkauspörssipistettä tämänkertaiselta palkintoraadilta.

Adel Eid

30. Adel Eid sai Veikkauspörssiraadilta kaksi pistettä.

Noam Surrier

31. Noam Surrier sai Veikkauspörssiraadilta yhden pisteen.

Atlantis FC kohtasi pallokentällä 16.9.2006 FC Hämeenlinnan, joka oli voittanut kaksi viimeistä kotiotteluaan ja pelannut sitä ennen kotonaan myös kahdesti tasan. Vierasjoukkueen edellinen vieraspeli päätyi tappioon, mutta sitä edelsi kuuden tappiottoman vieraspelin putki. Hämeenlinnassa pelatun joukkueiden edellisen kohtaamisen Atlantis voitti 3-1, mutta FC Hämeenlinna oli vahvistunut sen jälkeen FC Hongasta saapuneilla Vesa Heikinheimolla ja Lasse Lindillä, Vaasasta tulleella Jon Poulsenilla, ranskalaispelaaja Noam Surrierilla sekä espoolaisilla Kristian Kojolalla ja Tommi Vesalalla. Kojolan näin talvella Talihallissa FC Espoon riveissä harjoitusottelussa PK-35:ttä vastaan. Hän kävi talvella koepelaamassa myös FC Hakassa.

Atlantis oli ennen ottelua Ykkösen kärjessä, mutta hävisi edellisen ottelunsa paikallisvastustaja FC Viikinkeille suurinumeroisesti Vuosaaressa.


Seuraavassa taulukossa on Atlantis FC:n 10 kotiottelua ja 10 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 10 7 1 2 23-11 22
Vierasottelut 10 5 3 2 17-13 18
Yhteensä 20 12 4 4 40-24 40


Seuraavassa taulukossa on FC Hämeenlinnan 10 kotiottelua ja 10 vierasottelua
  Otteluja Voittoja Tasapelejä Häviöitä Maaliero Pisteitä
Kotiottelut 10 2 5 3 17-12 11
Vierasottelut 10 2 4 4   8-11 10
Yhteensä 20 4 9 7 25-23 21

Atlantis FC:n kokoonpano: 36. Aleksandr Misthshuk, 2. Panu Kuusela (56. min. 25. Risto Salmi), 3. Adel Eid, 4. Miika Jokiperä, 6. Pasi Karppinen, 7. Mikko Simula, 8. Kimmo Tauriainen (81. min. 37. Izuchuwku Aniche), 19. Matias Juvonen, 21. Feras Abid, 24. Petteri Paajanen (67. min. 33. Alimamy Jalloh), 29. Ojembe Olatuga. Vaihtopelaajat: 34. Tony Kaukomaa, 11. Jani Koivisto, 23. Patrik Rikama, 26. Janne Arolinna.

Varoitukset: 10. min. Panu Kuusela, 21. min. Ojembe Olatuga, 88. min. Pasi Karppinen.

FC Hämeenlinna:n kokoonpano: 1. Juha Soukiala, 4. Jussi Heikkinen, 5. Aleksi Latvanen, 6. Lasse Lind, 8. Ernö Varga (43. min. 7. Aki Miettinen), 16. Tomi Uusitorppa, 17. Vesa Heikinheimo, 20. Noam Surrier, 24. Jon Poulsen, 25. Tommi Vesala, 75. Jussi Pellikka. Vaihtopelaajat: 12. Jukka Järvinen, 3. Miikka Bäckman, 9. Adrian Rizvani, 11. Aleksander Kokko, 13. Markus Joenmäki, 19. Mikko Kalervo.

Varoitukset: 67. min. Tommi Vesala, 79. min. Noam Surrier.

Maalit: 7. min. Feras Abid (Panu Kuusela) 1-0, 22. min. Feras Abid (Pasi Karppinen) 2-0, 49. min. Adel Eid (Petteri Paajanen) 3-0, 57. min. Aleksi Latvanen (Jon Poulsen) 3-1, 81. min. Aleksi Latvanen 3-2.

[Atlantis FC 2006] [Ottelupöytäkirja] [Raportti: Pistejako Bolliksella] [Tauriainen: Nousu tavoitteena] [Ernö Varga kausi ohi!] [Tommi Vesala jatkaa FC Hämeenlinnassa!]