Loppukiri [15.04.2011]

[mobile]
[Torstain vaalikeskustelu: Hittejä ja huteja] [Ylen kysely: Kokoomus nousi, perussuomalaiset putosi] [Näin puoluejohtajat pärjäsivät - lue arviot!]
Vaalikeräys

Vaalikeräyspiste ennakköäänestyksen yhteydessä Akaan Viialan kirjastossa.

Ennakkoäänestyspaikka

Ennakkoäänestyspaikka Akaan Viialan kirjastossa.

Tuula Petäkoski-Hult, Raili Naskali

Tuula Petäkoski-Hult on lempääläinen kansanedustajaehdokas. Akaan Viialan torilla oli 7.4.2011 toisinaan sen verran vähän ihmisiä, että Petäkoski-Hultilla oli aikaa keskustella SDP:n vaalimajan vieressä sijainneen Keskustan vaalivankkurien luona päivystäneen pirkkalalaisen Raili Naskalin kanssa. Vaihdoin itsekin pari sanaa Naskalin kanssa ja toivon mukaan mahdollisimman moni Keskustan äänestäjä äänestäisi Naskalia eikä Toijalan torilla eksynyttä Mikko Alataloa.

Nina Heikkilä

Edellisessä vaaliaiheisessa blogissa valittelin, että olin unohtanut valokuvata Pohjois-Pirkanmaan kierroksella pongaamani eduskuntavaaliehdokas Nina Heikkilän. Minulla oli mahdollisuus korjata virheeni, kun hän ilmaantui SDP:n vaalitilaisuuteen Akaan Viialan torille 7.4.2011.

Miia Kaihlavirta-Häikiö, Pekka Järvinen

Akaan kaupunginhallituksen jäsen Miia Kaihlavirta-Häikiö (vasemmalla) ja kansanedustajaehdokas Pekka Järvinen (oikealla) pitämässä toriparlamenttia Akaan Viialan torilla 7.4.2011.

Sanna Marin

Akaan Viialan torille oli ilmaantunut myös punaiseen takkiin pukeutunut kansanedustajaehdokas Sanna Marin (oikealla).

Miia Kaihlavirta-Häikiö, Sanna Marin

Sanna Marin keskustelemassa Miia Kaihlavirta-Häikiön kanssa Akaan Viialan torilla 7.4.2011.

Unto, Tuula Petäkoski-Hult

Tuula Petäkoski-Hult pääsi keskustelemaan myös lähistöllä asuvien kanssa Akaan Viialan torilla 7.4.2011.

Sirpa Koivisto, Pia Viitanen

Kansanedustajaehdokas Pia Viitanen vaalikampanjatyössä Akaan Viialan S-Marketin edustalla 14.4.2011. Olot ovat jo hiukan lämpöisemmät kuin edellisen vierailun aikana.

Sirpa Koivisto, Pia Viitanen

Pia Viitasen tukiryhmäläinen Sirpa Koivisto ja Pia Viitanen lähdössä ruokailutauolta Lempäälän Nesteen Mantunkulman ravintolasta jatkamaan kampanjointia 14.4.2011.

Jukka Salonen

Nokialla asuva Pian tukiryhmäläinen Jukka Salonen keskusteli Lempäälän S-Marketin edessä tutun nuoren naisen kanssa. Myöhemmin sama nainen tenttasi Pia Viitasta ja viittasi aikaisempaan keskusteluunsa Jukan kanssa. Pia Viitanen, joka ei huomannut muiden ohikulkijoiden kanssa keskustellessaan tätä Jukan keskustelua, oletti tietysti, että viittaus tarkoitti samalla paikalla aiemmin vieraillutta kansanedustajakollega ja kansanedustajaehdokas Jukka Gustafssonia. Samantapaisia hiukan huvittaviakin sekaannuksia tapahtuu markettien edustojen nopeissa keskusteluissa silloin tällöin.

Pia Viitanen, Jukka Salonen

Kansanedustajaehdokas Pia Viitanen ja Pian tukiryhmäläinen Jukka Salonen Tampereen Turtolan City-Marketin edessä 14.4.2011.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on ohitse, mutta vaalikamppailu turuilla ja toreilla jatkuu edelleen kiivaana, kuten se jatkui myös ennakkoäänestyksen aikana. Varsinaisen vaalipäivän lähestyessä ehdokkaat ottavat loppukiriä ja keskustelevat monesti äänestäjien kanssa puoluejohtajien vaaliväittelyistä medioissa.

Vaikka olen itse nimennyt nämä vaalit Internet-vaaleiksi, niin puolueiden webbisivut (esimerkiksi https://pirkanmaa.sdp.fi) tukevat aivan liian vaatimattomasti ehdokkaita. Vaaleja varten perinteinen organisaatiosivusto pitäisi nostaa syrjään ja webbisivujen sisällön pitäisi mielestäni olla hyvin ehdokaskeskeinen. Sivustojen pitäisi olla myös paljon dynaamisempia näyttäen esimerkiksi ehdokkaiden omien sivustojen rss-syötteitä. Niitä ei taida kovin monella ehdokkaalla olla. Ehkä niitä ei ehkä ole kehitetty, kun niille ei ole luultu olevan kysyntää. Ehdokkaiden ja puolueorganisaatioiden tulisi tarjota myös avoimuusperiaatteen mukaisesti muuta dataa jota kuka tahansa voi automaattisesti lukea ja yhdistää muilta sivustoilta kerättyjen vastaavien tietojen kanssa.

Vuoden 2011 eduskuntavaalien äänestyspäivä on 17.4.2011 klo 9.00 - 20.00.

Sähköpostipalautetta Keskilinkille voi lähettää osoitteeseen webmaster (miumau) keskilinkki (piste) com.

Kirjoittaja on FC Haka Oy:n vähemmistöosakas.

MySpace Lähetä MySpaceen

[Paluu] [2011]

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!